Een elektrische haard van de Sfeerhaard

Bij De Sfeerhaard hebben wij drie modellen elektrische haarden: de Toronto, Montreal en Vancouver. Alle drie de modellen kunnen worden ingebouwd. De Vancouver wordt geleverd met een muurbeugel, hierdoor kan deze haard ook aan de muur gehangen worden. De diverse modellen hebben verschillende functies en bijkomstigheden, zoals een afstandsbediening, verwarmingselement of regelbare vlammen.

-27%
349 incl. btw
,-
-29%
425 incl. btw
,-
-27%
Uitverkocht
549 incl. btw
,-
-25%
Uitverkocht
619 incl. btw
,-
-24%
685 incl. btw
,-
-25%
Uitverkocht
895 incl. btw
,-

Alle haarden van De Sfeerhaard zijn 100% elektrisch. De realistische vlammen die je ziet worden gecreëerd met behulp van LED verlichting. Elektrische haarden geven sfeer aan jouw interieur en zijn een geweldig alternatief voor klassieke haarden.

Ben je op zoek naar een extra warmtebron? Dan is de elektrische haard Vancouver ideaal. Deze haard verwarmt tot een maximum temperatuur van 28 graden Celsius. De haard zorgt niet alleen voor extra warmte, maar is ook super stijlvol.

We vertellen je op deze pagina meer over onze elektrische haarden en de voordelen.

Bekijk ons assortiment

Lees onze reviews

Honderden huishoudens en bedrijven gingen je voor bij het kopen van een elektrische openhaard. Lees hieronder een aantal reviews van onze klanten over de Sfeerhaard.

Soorten elektrische sfeerhaarden

Er zijn verschillende soorten elektrische sfeerhaarden. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaande elektrische haard die je als scheidingswand kunt gebruiken in een open ruimte. Of een elektrische wandhaard met beugel die je tegen elke lege muur kunt plaatsen. Een elektrische inzethaard is daarentegen ideaal om in een meubel of lege schouw te plaatsen. Wil je een echte eyecatcher in huis? Plaats de elektrische haard dan in een CINEWALL®. Zo creëer je een echte thuisbioscoop in je woonkamer.

Voordelen van een elektrische haard

Buiten het feit dat een elektrische haard een luxe en sfeervolle uitstraling geeft, is het ook een veilige en praktische vervanger van een klassieke haard. We hebben alle voordelen op een rijtje gezet:

1. Veilig

Elk apparaat of product waarbij vuur te pas komt, brengt een risico met zich mee. Vooral in het bijzijn van kleine kinderen of dieren, zal je altijd een oogje in het zeil moeten houden. Een elektrische haard heeft deze ongemakken niet. Doordat de haard op stroom werkt, komt er geen echt vuur bij kijken. De levensechte vlammen in de elektrische haard worden gecreëerd middels LED verlichting.

De Sfeerhaard Vancouver heeft een verwarmingselement. Dit verwarmingselement bevindt zich bovenop de achterkant van de haard, hierdoor kunnen jij, jouw kinderen en huisdieren zich niet aan de haard verbranden. De haard is bovendien voorzien van een beveiliging tegen oververhitting.

Al onze elektrische haarden voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn ze gecertificeerd met de juiste veiligheidskeurmerken.

2. Energiezuinig

De elektrische haarden van De Sfeerhaard zijn zuinig in verbruik. Het vlammen effect wordt gecreëerd met LED lampen. De lampen verbruiken maximaal 10 of 20 Watt. Onze elektrische haarden hebben dan ook energielabel A++. Er zit natuurlijk verschil tussen het stroomverbruik van onze haarden zonder verwarmingselement en de haard met verwarmingselement. Uiteraard geldt: hoe hoger de verwarming, hoe meer energie de elektrische haard verbruikt. We hebben het verbruik voor je uitgerekend:

Verbruik inbouw elektrische haard met verwarming:

  • 750W tot 1500W bij de hoogste stand.
  • Verwarmt tot 28 graden Celcius.
  • Eén uur op de hoogste stand, gemiddelde kosten: € 0,33.

Verbruik inbouw elektrische haard zonder verwarming:

  • De lampen verbruiken maximaal 10 tot 20 Watt, afhankelijk van het model.
  • Slechts € 0,01 voor vier uur gebruik van de haard.

Ons meest duurzame model is elektrische haard Toronto.

3. Stijlvol

Onze elektrische haarden zijn minimalistisch en hebben door de strakke lijnen van het front een stijlvolle en moderne uitstraling. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen volledig in de muur verzonken worden. Daarnaast heb je keuze uit een zwarte of witte rand. Met een elektrische haard haal je eenvoudig luxe in huis. Het is een moderne must-have voor ieder interieur!

4. Praktisch

Behalve stijlvol, zijn onze elektrische haarden ook erg praktisch in gebruik. Het installeren van de haard is zo gepiept! Je hangt de haard op of bouwt hem in. Vervolgens hoef je de haard alleen nog maar in het stopcontact te steken. Je hebt geen schoorsteen nodig, dat kan je een flinke verbouwing schelen! Daarnaast zijn de haarden hierdoor ook geschikt voor nieuwbouwwoningen, appartementen, studio’s, flatgebouwen en andere woningen zonder gasaansluiting of schoorsteen. Wij leveren een uitgebreide handleiding zodat jij snel van de elektrisch haard kunt genieten.

Goed om te weten: een elektrische haard is bovendien makkelijk in gebruik: je hoeft ‘m alleen aan te zetten! Geen gedoe met gas of het sjouwen van houtblokken, ideaal!

5. Milieuvriendelijk

Een elektrische sfeerhaard stoot geen schadelijke stoffen, zoals roet, rook of CO2 uit. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van jou en je huisgenoten, maar ook voor het milieu. Andere haarden, zoals bijvoorbeeld een gashaard of houthaard hebben een rookkanaal naar buiten nodig. Door dit rookkanaal worden schadelijke stoffen de lucht in geblazen. Bij een elektrische haard heb je geen doorgang naar buiten nodig. Het enige wat je nodig hebt is een plek om de haard op te hangen en een stopcontact. Door te kiezen voor een elektrische haard draag je een steentje bij aan een schoner milieu.

6. Betaalbaar

Wil je graag op een betaalbare manier meer gezelligheid in huis op creëren? Dan is een elektrische haard de perfecte oplossing. De aanschafprijs van een elektrische haard ligt namelijk vaak lager dan die van een ander type haard. Daarbij is er bij de installatie van een elektrische haard geen grote verbouwing nodig. Ook heb je geen last van terugkerende onderhoudskosten. Een elektrische haard is dus voordeliger in aanschaf, montage én onderhoud. Heb je zonnepanelen op het dak? Dan blijven de verbruikskosten ook nog eens laag.

7. Overal te plaatsen

Met een elektrische haard breng je sfeer in elke kamer. Een sfeerhaard wordt voornamelijk gebruikt in een woonkamer. Maar wist je dat je een elektrische sfeerhaard in elke kamer kunt plaatsen? Het is een sfeervolle toevoeging op iedere lege wand in huis. Breng warmte in bijvoorbeeld de slaapkamer of keuken. Ook voor restaurants en andere horecabedrijven is een elektrische sfeerhaard een perfect alternatief.

8. Realistisch

Met de techniek van nu zijn elektrische haarden realistischer dan ooit. De ingebouwde led lampen zijn zo ontwikkelt dat de vlammen hetzelfde bewegen als echt vuur. Zo geniet je van een levensecht vlammenspel zonder de nadelen van (open) vuur.

Ervaar onze elektrische haarden van dichtbij

De Sfeerhaard - Vancouver 241 zwart 03

De wandhaard Vancouver

Deze haard is onze enige wandhaard en ook onze enige elektrische haard met verwarmingselement. Ben je dus op zoek naar een haard met verwarming, dan zoek je deze! De Vancouver is te verkrijgen in het zwart en wit, in verschillende formaten: 110, 128, 152, 182, 210 en 241 cm breed. De wandhaard heeft een lijstbreedte van 13,5 of 17 cm, afhankelijk van de breedte van de haard. De haard wordt geleverd met een muurbeugel. De vlammen van deze haard kunnen in drie verschillende kleuren worden ingesteld: oranje, blauw en multicolor. De haard heeft een ‘capacitive’ touchscreen en gaat uit of aan als je er overheen swiped. Je kunt het glasfront van de haard losmaken, op deze manier kun je de decoratie eenvoudig wisselen. Meer weten? In deze blog geven wij jou nóg meer informatie over deze haard.

Wil je de wandhaard Vancouver inbouwen? In dat geval moet je het verwarmingselement uitschakelen of de warme lucht omleiden.

Bekijk de Vancouver haarden
De Sfeerhaard - Toronto 183 3

De inbouwhaard Toronto

De Toronto haard is één van onze inzethaarden. De haard heeft een lijstbreedte van maar 4,5 cm. Deze haard kan mooi verzonken worden in de muur, een kast of Cinewall®. Dit geeft een extra strakke en luxe uitstraling. Je kunt het glasfront van de haard losmaken, op deze manier kun je de decoratie in de haard eenvoudig wisselen. De haard is te verkrijgen in het zwart in zes formaten: 106, 128, 152, 168, 183 en 210 cm. De vlammen van deze haard kunnen in drie verschillende kleuren worden ingesteld met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening: oranje, blauw en multicolor. De Toronto elektrische haard is de meest duurzame elektrische haard in ons assortiment. Meer weten? In deze blog geven wij jou nóg meer informatie over deze haard.

Bekijk de Toronto haarden
De Sfeerhaard - Toronto 183 3
De Sfeerhaard - Vancouver 182 zwart 03

De inbouwhaard Montreal

Ook de Montreal is een inzethaard. De minimalistische lijst, met een breedte van 2,9 cm, onderscheidt deze haard van de andere elektrische haarden. De dunne rand maakt het nog makkelijker om de haard in te bouwen, je hoeft de randen namelijk niet af te werken. De Montreal heeft een prachtig vlammenspel en een luxueuze uitstraling. De haard is te verkrijgen in de kleur grafietzwart in drie formaten: 128, 152 en 182 cm. De haard heeft een metalen lijst in plaats van een glazen lijst, zoals bij de andere twee elektrische haarden. De vlammen van deze haard kunnen in drie verschillende kleuren worden ingesteld met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening: oranje, blauw en multicolor. Meer weten? In deze blog geven wij jou nóg meer informatie over deze haard.

Bekijk de Montreal haarden

Mogelijkheden van een elektrische haard

Een elektrische haard komt in vrijwel iedere ruimte tot zijn recht. Zolang de plek maar vochtvrij is en er een stopcontact in de buurt is, kan een elektrische haard overal geplaatst worden. Denk hierbij aan de woonkamer, keuken, eetkamer, slaapkamer, hal, een horecagelegenheid of andere bedrijfsruimte.

energiezuinige sfeerhaard

Woonkamer

Sfeerhaard in open ruimte

Keuken

Sfeerhaard kopen bij De Sfeerhaard

Eetkamer

De Sfeerhaard - Sfeerfoto 3

Horeca

Een elektrische haard met schouw

Onze 100% elektrische haarden kunnen zowel in een moderne als ouderwetse schouw geplaatst worden.

Elektrische haard met ouderwetse schouw

Onze 100% elektrische haarden kunnen zowel in een moderne als ouderwetse schouw geplaatst worden.

Elektrische haard met ouderwetse schouw

Met een mooie ouderwetse schouw in huis bof je maar: veel mensen zouden zo’n exemplaar wel willen! Maar, als je er dan eenmaal een hebt, kom je er misschien achter dat het wel even wat werk is. Een klassieke open haard dient namelijk goed onderhouden te worden. Daarnaast zit je met de houtblokken, het aanleggen van een rookkanaal en meer.

Is dat gedoe van een open haard niet aan jou besteed? Dan kun je jouw open haard ombouwen. Je hoeft dan niet helemaal van jouw haard met schouw af. Je kunt er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een elektrische haard in jouw ouderwetse schouw te plaatsen. Dit is niet alleen een milieuvriendelijke, duurzame en energiezuinige keuze, maar ook nog eens heel stijlvol! De eclectische mix van de ouderwetse schouw met een modern stukje technologie en design geeft een mooie eigentijdse stijl aan jouw woonkamer.

Elektrische haard met moderne schouw

Heb je geen ouderwetse schouw, maar een modern exemplaar? Ideaal! Onze moderne haarden passen heel goed in een moderne schouw. Bekijk alle elektrische haarden in onze webshop.

Een stenen of houten ombouw

Wil jij graag een ombouw voor jouw elektrische haard, maar ben je niet in het bezit van een schouw? Dan kun je bijvoorbeeld een stenen of houten ombouw maken. Je kunt de ombouw zelf maken of de hulp van een professional inschakelen.

Elektrische wandhaard zonder ombouw

Heb jij geen schouw of wil je de elektrische haard tegen een wand plaatsen? Dan is de wandhaard Vancouver ideaal! Deze wandhaard heeft een brede lijst en kan eenvoudig opgehangen worden met behulp van de bijgeleverde muurbeugel.

Een elektrische haard in een Cinewall®

Wil jij graag een elektrische haard onder jouw televisie hangen en een echte thuisbioscoop creëren? Kies dan voor een Cinewall®. Bekijk alle mogelijkheden op de Cinewall® configurator pagina.

Op zoek naar een goedkope elektrische haard? Vergelijk de prijs en kwaliteit

Als je op zoek bent naar een goedkope elektrische haard is het niet alleen belangrijk om naar de prijs te kijken, het is ook handig om naar de kwaliteit van het product te kijken. Bij De Sfeerhaard vind je elektrische haarden tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo weet je zeker dat jij nog jarenlang kunt genieten van jouw haard. Daarnaast bieden wij een uitstekende service zoals 5 jaar garantie, gratis bezorging en retourneren, gratis achteraf betalen en 30 dagen bedenktijd. Bekijk alle elektrische haarden in de webshop.

Product en kwaliteit van de elektrische haard

We controleren elke haard handmatig voordat deze wordt verpakt. Zo weten we zeker dat de haard in een goede staat bij jou terecht komt. Daarnaast beschikken al onze haarden over de CE-markering en het CSA keurmerk. Daarbij beschikt de wandhaard Vancouver ook over het TÜV Rheinland keurmerk. Meer informatie over deze en andere keurmerken, vind je op onze keurmerken pagina.

De beste materialen

De elektrische haarden van De Sfeerhaard zijn van hoge kwaliteit, wij werken dan ook met de beste materialen. Een voorbeeld hiervan is het glas dat wij voor de haarden gebruiken. Bij dit glas ontbreekt de stof metaaloxiden, waardoor er meer licht wordt doorgelaten en het glas extra helder is. Bovendien maken wij gebruik van prachtige natuurlijke ‘multicolor’ vlammen. Dit geeft een uniek en realistisch effect.

Kijk op onze product en kwaliteit pagina voor meer informatie.

Een elektrische haard bestellen?

Bestel jouw elektrische haard eenvoudig en snel in onze webshop. Wanneer je jouw nieuwe elektrische haard hebt geselecteerd, laat je jouw gegevens voor ons achter, zodat wij de bestelling snel kunnen gaan bezorgen.

Na jouw aankoop ontvang je een e-mail van ons met daarin de specificaties van de bestelling. De dag voor levering sturen wij een e-mail met daarin jouw track & trace code, hiermee kun je de bezorger live volgen.

Wil je nog meer weten over de service van De Sfeerhaard? Neem dan een kijkje bij onze online klantenservice of neem contact op. Wij wensen je heel veel plezier met jouw nieuwe elektrische haard!

Neem contact op

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen over een van onze elektrische haarden, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag bij al je vragen.

Contactformulier

Een greep uit ons assortiment elektrische haarden

Zie hier een aantal elektrische haarden van de Sfeerhaard.

-10%
521 incl. btw
,-
-27%
349 incl. btw
,-
-10%
854 incl. btw
,-
-10%
1.156 incl. btw
,-

Veelgestelde vragen

Elektrische Haard

Waarom voor een elektrische haard kiezen?

Met een elektrische haard breng je sfeer in je interieur. Je geniet van een levensecht vlammenspel zonder veel geld te betalen voor montage, verbruik en onderhoud. Je bevestigt de haard eenvoudig aan een lege muur of verwerkt hem in een complete CINEWALL®. Steek de stekker in het stopcontact, en genieten maar!

Voor welke elektrische haard kiezen?

Welke elektrische haard het beste bij je past hangt af van je wensen. Wil je sfeer én warmte in huis, dan is Sfeerhaard Vancouver een goede optie. Door het ingebouwde warmte element kun je jouw woonruimte tot een aangename temperatuur brengen. Wil je een sfeerhaard inbouwen in een complete CINEWALL®? Kies dan voor Sfeerhaard Toronto of Sfeerhaard Montreal. Beide inzethaarden geven een luxe en stijlvolle uitstraling aan jouw interieur.

Wat kost een elektrische haard?

De prijs van een elektrische haard verschilt. In onze webshop vind je sfeerhaarden van €479,- tot €1.499,-. De prijs is afhankelijk van onder andere het formaat en of er wel of geen warmte element in zit.

Welke elektrische haard geeft ook warmte?

Sfeerhaard Vancouver heeft een ingebouwd warmte element. Deze haard kan zowel worden ingebouwd in een CINEWALL® als worden opgehangen aan een lege wand. Wanneer je ervoor kiest om deze sfeerhaard in te bouwen is goed om te weten dat je ook een ventilatiekanaal en een metalen luchtrooster nodig hebt. Hier wordt de warme lucht door vervoerd.

Hoeveel warmte geeft een elektrische haard?

Een elektrische haard met warmte element kan verwarmen tot maximaal 28 graden. Deze haard is daarom uitermate geschikt om een kleinere kamer zoals bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer bij te verwarmen.

Bezorgen & Ophalen

Meer informatie

Wat zijn de bezorgkosten?

Wij bezorgen gratis in Nederland, België en Luxemburg.

Bezorgen jullie ook op de Waddeneilanden?

Voor leveringen op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog wordt een extra bedrag in rekening gebracht door de vervoerder. Dit bedrag is afhankelijk van het betreffende eiland en afmetingen van de bestelde producten.
Bezorging op de Waddeneilanden? Stuur ons een bericht!

Keurmerken

Meer informatie

Wat houdt het TÜV Rheinland keurmerk in?

TÜV Rheinland richt zich op certificering, inspectie en veiligheid en is actief in de technieksector. Het bedrijf controleert op de naleving van technische eisen en wettelijke normen bij technische producten. Ook ondersteunen ze de ontwikkeling van nieuwe technologieën die gericht zijn op mens en milieu.

Wat houdt het Conformité Européenne (CE) keurmerk in?

De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. De CE-markering is onder andere een wettelijk verplichte aanduiding op producten die onder een van de “Nieuwe Aanpak”-richtlijnen vallen. Dat zijn bijvoorbeeld elektrische apparaten, machines, gastoestellen, speelgoed, liften en meetinstrumenten.

Wat houdt het CSA keurmerk in?

Een CSA markering geeft aan dat het product gekeurd is volgens normen van de Canadian Standards Association. Het is een teken van kwaliteit en veiligheid.

Retourzendingen & Ruilen

Meer informatie

Moet ik betalen voor het ruilen of retourneren van een product?

Nee hoor, het omruilen van De Sfeerhaard producten is volledig gratis.

Hoe snel word ik terugbetaald?

We betalen je meteen terug nadat we jouw retourzending afgehandeld hebben. De meeste retourzendingen worden binnen 5 werkdagen verwerkt. Hoe snel het geld daarna op jouw rekening staat, hangt af van de betaalmethode.

Veilig betalen

Meer informatie

Met welke betaalmethoden kan ik betalen?

Je kunt met deze verschillende veilige betaalmethoden jouw bestelling bij De Sfeerhaard betalen: iDEAL, Paypal, Afterpay, Klarna, In3, Bancontact, SprayPay, Bankoverschrijving, Apple Pay, Creditcard (Mastercard & Visa) en contant.

Product & Kwaliteit

Meer informatie

Worden er gevaarlijke stoffen gebruikt in jullie producten?

De Sfeerhaard gebruikt geen gevaarlijke en milieubelastende stoffen gedurende alle productieprocessen. Daarbij worden er regelmatig controles en inspecties uitgevoerd om uw én onze veiligheid te waarborgen. Daarnaast houden wij ons aan de RoHS-richtlijn. RoHS staat voor Restriction of Hazardous Substances, oftewel de beperking van gevaarlijke stoffen. De RoHS-richtlijn is een EU-richtlijn met als doel het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur te beperken.

Bevatten jullie producten nikkel?

Wij houden ons aan de aanbevolen limieten van nikkel in al onze producten. Ook voeren we regelmatig testen uit om te zorgen dat de limiet niet wordt overschreden.

Garantie

Meer informatie

Hoeveel jaar garantie krijg ik?

Je krijgt 5 jaar uitgebreide garantie op al je aankopen!

Wat dient als garantiebewijs?

Het aankoopbewijs van je bestelling is ook het garantiebewijs van je product(en). Wil je aanspraak maken op garantie, dan vragen wij om een kopie. Je vindt het aankoopbewijs terug via jouw account ofe-mails.

Vancouver 182 zwart

Kies voor kwaliteit en de veiligheid van een elektrische haard.

Bekijk de elektrische haarden