Ik wil een inzethaard kopen, welke kosten kan ik verwachten?

De Sfeerhaard - Montreal Rood

Heb jij een openhaard in huis en denk jij erover om een nieuwe haard aan te schaffen? Dan is een inzethaard de perfecte oplossing! Een inzethaard is namelijk gemakkelijk en snel te installeren. De elektrische haarden zijn verreweg het makkelijkst te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact.

De mogelijkheden van een inzethaard

Onze elektrische haarden zijn zo gemaakt dat je ze eenvoudig op de plek van je oude open haard kan plaatsen. Als je een beetje handig bent, kun je de haard zelf installeren. Je hoeft dus niets te slopen. Ook is het niet nodig om iemand in te huren om de oude haard eruit te breken. Met deze inzethaarden scheelt het je een hoop geld!

Je vraagt je misschien af of de oude haard in jouw situatie ook vervangen kan worden door een nieuwe inzethaard. De kans is aanwezig dat de inzethaard niet precies dezelfde maten heeft als de oude haard, maar daar zijn gelukkig veel mogelijkheden voor. Wij adviseren je graag hoe je de overgebleven ruimte netjes kan afwerken. Wil je weten of jouw woonkamer ook geschikt is voor het plaatsen van een inzethaard? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Bij het uitzoeken van nieuwe inzethaarden op gas kun je het zo gek maken als je zelf wil. De kosten voor deze haarden variëren van €479 tot €1500. Als je op zoek bent naar een elektrische haard variëren de kosten tussen de €600 en €1500. Deze haarden zijn goedkoper in installatie en een stuk zuiniger, waardoor je ook op de lange termijn minder kosten maakt. 

Wat kost het plaatsen van een inzethaard?

Net als bij de aanschaf van een inzethaard kunnen de prijzen voor de installatie variëren. Het hangt er namelijk vanaf welk type inzethaard jij hebt aangeschaft. Ook maakt het uit wat de afmetingen zijn en of het een gashaard, traditionele- of moderne  houthaard of elektrische haard is. De kosten voor het laten installeren van elektrische inbouwhaarden zijn over het algemeen lager dan die van gashaarden. Dit komt doordat er bij een elektrische haard alleen een stopcontact nodig is. Bij een gashaard is er een gasaansluiting en een rookkanaal naar buiten nodig, waardoor het plaatsen van deze haarden duurder is.

De installatie van een houthaard is verreweg de duurste optie. Dit geldt ook voor de aanschafprijs. De reden hiervan is het rookgasafvoerkanaal. Dit is de manier waarop gassen van jouw inzethaard op een veilige manier afgevoerd kunnen worden. Het aanleggen hiervan is een ingewikkelde en daarmee dure zaak.

Besparen met een inzethaard

Als je jouw open haard vervangt voor een inzethaard creëer je een rendement van ongeveer 80%. Dat is bijna 75% meer dan bij een normale openhaard. Inzethaarden zijn heel wat zuiniger en daarmee ook milieuvriendelijker. Als je kiest voor een elektrische haard zijn de vaste lasten veel lager dan bij een gashaard of bij een ouderwetse open haard. 

Elektrische haarden met een warmtefunctie verbruiken gemiddeld €0,82 per uur, afhankelijk van de wattage van de haard. Als je een elektrische haard zonder verwarmfunctie wil, ook wel een sfeerhaard genoemd, zijn de kosten nog lager. Een sfeerhaard verbruikt ongeveer €0,02 per uur. 

Een andere manier waarop je bespaart met een elektrische haard zijn de aansluitkosten. Omdat het een simpel systeem is, hoef je geen grote aanpassingen te doen. Bij een gashaard of ander type gesloten haard moet er vaak een rookgasafvoerkanaal worden geplaatst om de rook veilig af te voeren. Dit is niet voor iedereen makkelijk om zelf te doen. Daarom bespaar je veel geld als je kiest voor een elektrische inzethaard. Wil je meer weten over de verschillen tussen een elektrische haard en een openhaard? Lees het hier.

Cinewall® met haard kopen?

Wil jij meer sfeer creëren in je woonkamer? Misschien is een Cinewall® dan wel iets voor jou! De Cinewalls® van De Sfeerhaard zijn al binnen één werkdag geplaatst. Met een Cinewall® til je jouw home cinema naar een hoger niveau. Deze bioscoopwanden zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk een van onze elektrische haarden in te plaatsen.

Daarnaast kun je TV’s van verschillende afmetingen in de Cinewall installeren. Naast de praktische functie die een Cinewall® heeft, namelijk het makkelijk kunnen plaatsen van een TV en inzethaard, geeft het je woonkamer een stijlvolle en verwelkomende uitstraling. Wil je meer weten over de Cinewalls® van De Sfeerhaard? Lees het hier!

De Sfeerhaard - Cinewall sfeerhaard Toronto 1 1024x1024 1 e1640871560937

 

 

Elektrische haarden van De sfeerhaard

De Sfeerhaard is dé koploper als het gaat om elektrische inzethaarden. We zijn gespecialiseerd in het maken van 100% elektrische inzethaarden die jouw woonkamer een moderne, maar ook een warme en gezellige sfeer bieden. Onze haarden zijn een stuk zuiniger en goedkoper dan normale inzethaarden of openhaarden. Zeker met de huidige gasprijzen is het een aanrader om te kiezen voor een elektrische inbouwhaard.

Onze haarden zijn scherp geprijsd, makkelijk te installeren en worden gratis bij je bezorgd. Inclusief vijf jaar garantie en de hoogst mogelijke service. Kijk gerust even op onze website of neem contact met ons op!

De Sfeerhaard - Sfeerfoto 3

Stuur ons een appje!