Dit zijn de 5 woontrends van 2023

De woontrends van 2023

Het is 2023! Een jaar vol nieuwe kansen, nieuwe avonturen én een nieuw interieur. Welke woontrends gaan we zien in 2023? Wij gingen op onderzoek uit. 

De focus ligt voornamelijk op kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Ook kom je twee tegenpolen tegen in de nieuwste trends: minimalisme en maximalisme. Laat je inspireren door de stuk voor stuk prachtige woontrends van 2023!

Woontrend 1: Scandinavisch 

Scandinavisch wonen: een trend die al enkele jaren populair is, en blijft in 2023. We kunnen er met z’n alle nog geen afscheid van nemen. Dat snappen we. De lichte kleuren, houten meubels en ruimtelijke indeling zijn tijdloos. In het Scandinavische interieur wordt voornamelijk gebruik gemaakt van koele tinten als lichtblauw, -grijs en -groen. Ben je meer van de warme tinten? Kijk dan eens naar woontrend Japandi: een combinatie van Scandinavische en Japanse woonstijlen. In deze woonstijl zie voornamelijk de kleuren beige, roestbruin en oudroze terug. 

woontrend Scandinavisch en Japandi
Woonstijl Japandi

Woontrend 2: Rond en organisch

Een trend uit 2022 die we ook volgend jaar weer terug gaan zien: rond en organisch. De ronde organische vormen in combinatie met aaibare stoffen als bouclé en teddy in zachte tinten stralen warmte en comfort uit. Iets wat ons in deze tijd van onrust door virussen en oorlogen een geborgen gevoel geeft. 

Bij deze woontrend zie je de ronde vormen terug in accessoires en meubels. Denk aan een zachte bank met afgeronde hoeken en vlakken van stiksels waardoor je het idee krijgt op een wolk te zitten. Maar ook hoogpolige ronde vloerkleden en organische kunstobjecten zie je veel terug. En dat alles in een palet van wit- en beige tinten.  

Woontrend rond en organisch
Woonstijl rond en organisch

Woontrend 3: Minimalistisch modern

Minimalistisch modern staat in het teken van een stapje terug doen en terugkeren naar je veilige haven genaamd ‘thuis’. Het leven is hectisch. Er gebeurt veel en er wordt ook veel van ons verwacht. Hierdoor verlangen we steeds meer naar rust: less-is-more. In de woontrend minimalistisch modern draait het om rust, licht en luchtig. Je ziet voornamelijk strakke en ronde vormen, lichte kleurtinten uit dezelfde kleurfamilie en natuurlijke materialen terug in deze woontrend.

woontrend minimalistisch modern met een cinewall met elektrische sfeerhaard
Woonstijl minimalistisch modern met Cinewall® en elektrische sfeerhaard

Woontrend 4: Maximalisme

Maximalisme staat haaks op de vorige woontrend. In deze woonstijl draait het om fun, prints en a pop of color. Het daagt je uit om uit je comfortzone te stappen. Mix en match verschillende prints en vrolijke kleurencombinaties met elkaar op muren, in accessoires of in meubels. Denk groot: uitgesproken statement stukken zijn de sleutel tot een maximalistisch interieur.  

Vind je deze trend toch net wat te spannend in je eigen woonkamer? Dan kun je ook voor een mix van verschillende pasteltinten kiezen. Zo creëer je de rustige variant van deze maximalistische woontrend. 

Woontrend maximalisme met veel kleur en prints
Woonstijl maximalisme

Woontrend 5: Duurzaam design

Tweedehandswinkels maken overuren. Vintage shoppen is helemaal van nu. In 2023 richten we ons huis bewuster in en hechten we meer waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Het hergebruiken of opleuken van oude spullen past helemaal in deze woontrend. Er is voornamelijk een run op vintage designerstukken. Unieke stukken van goede kwaliteit die er al een heel leven op hebben zitten. Een duurzame manier om je interieur te restylen. 

Duurzaam betekent niet altijd tweedehands. Meubels die gemaakt zijn van duurzaam hout, banken van gerecycled materiaal en gordijnen van duurzaam linnen vallen ook binnen deze trend. Dit zijn items met een verhaal en vaak een iets hoger prijskaartje, maar betalen zich terug in kwaliteit en levensduur waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Op de lange termijn goed voor je portemonnee en voor een betere wereld. Win-win!

woontrend duurzaam design met een vintage interieur
Woonstijl duurzaam design

Passend bij iedere woontrend: de sfeerhaard

Wat zeker niet in je interieur mag ontbreken is sfeer. En precies daar is de elektrische sfeerhaard een perfecte oplossing voor! In ons assortiment vind je drie type sfeerhaarden; ieder met een unieke en tijdloze uitstraling. Zo is er altijd een sfeerhaard die past in jouw interieur. Ga voor het minimalistische design van Sfeerhaard Montreal of onze duurzaamste optie Sfeerhaard Toronto. Naast sfeer ook warmte in huis? Bekijk dan Sfeerhaard Vancouver eens. Met een ingebouwd warmte-element verwarm je jouw woonkamer tot een heerlijke temperatuur. 

 

Stuur ons een appje!