DIY: Een budget Cinema wall maken!

cinewall maken

Het is de woonwens van velen: een tv-wand met sfeerhaard en soundbar in de woonkamer! Goed nieuws:  je kunt zelf een cinema wall maken! Het vergt een stel handige handen (en misschien wat hulp), maar het maken van een cinema wall is voor de echte doe-het-zelver zeker niet onmogelijk!

Wil jij met jouw tv-wand met sfeerhaard een luxe uitstraling creëren? Laat jouw cinema wall dan maken door onze professionals! Met een echte CINEWALL® van De Sfeerhaard ben jij gegarandeerd van een prachtig resultaat.

Budget Cinema wall met haard zelf maken?

Wil jij zelf een tv-wand met een elektrische sfeerhaard maken? Dat kan! Plaats de sfeerhaard onder jouw televisie en creëer een sfeervolle uitstraling! Wij helpen je graag met een stappenplan.

Wat heb je nodig voor het maken van de cinema wall?

Voordat je de cinema wall gaat bouwen, is het belangrijk dat je weet welke elektrische sfeerhaard je uiteindelijk gaat installeren en van welk formaat deze is. Bij de Sfeerhaard hebben we drie verschillende modellen met verschillende formaten. Bekijk deze elektrische haarden hier:

Of bekijk in één overzicht het complete assortiment van De Sfeerhaard.

Daarnaast heb je een aantal materialen nodig om de cinema wall te kunnen maken:

 • MDF-platen (12-16 mm), Okoumé multiplex (indien je de cinema wall wilt stuccen) of gipsplaten (budget)
 • Schroeven
 • Pluggen
 • Zaag of cirkelzaag
 • Houten balken of stalen profielen
 • Waterpas
 • Boormachine
 • Meetlat
 • Schuurpapier
 • Stanley mes (bij gebruik van gips)
 • Werkbank
 • Potlood
 • Afdekpapier
 • Stofzuiger
 • Kit

Ten slotte heb je materialen nodig om de cinema wall af te werken. Je kunt ervoor kiezen om de cinema wall te verven, behangen, betegelen of stucen. Controleer van te voren of je alle materialen in huis hebt, een goed begin is het halve werk!

Nog geen haard gevonden? Kies er hier een uit!

-25%
Uitverkocht
895 incl. btw
,-
-25%
Uitverkocht
619 incl. btw
,-
-10%
521 incl. btw
,-
-10%
629 incl. btw
,-
-10%
764 incl. btw
,-
-10%
899 incl. btw
,-
-10%
854 incl. btw
,-
-10%
Uitverkocht
719 incl. btw
,-

Stappenplan: Zelf een cinema wall maken in 7 stappen 

Stap 1: Meten is weten

Meet de oppervlakte van de ruimte waar je de cinema wall met de elektrische sfeerhaard gaat plaatsen. Een mooie cinema wall moet namelijk perfect aansluiten op de rest van de kamer. Maak hier een tekening van, zodat je weet hoeveel materiaal je nodig hebt en hoe groot jouw televisie en sfeerhaard kunnen zijn. Bepaal bovendien of je extra ruimte wilt hebben voor een soundbar, planken of kasten.

Het is belangrijk om zorgvuldig te meten, zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan!

Stap 2: De basis

Nu ga je de geraamte van de cinema wall in elkaar zetten: de basis. We beginnen met twee balken verticaal aan de muur te bevestigen, met pluggen voor de stevigheid. Tussen de balken moet genoeg ruimte zitten om de haard, televisie en soundbar te kunnen plaatsen. Wanneer deze twee balken vast zijn gemaakt, ga je op deze balken kleinere balken vastzetten. Dit doe je horizontaal en haaks op de muur. Hiermee creëer je de diepte van de cinema wall. Let hier weer goed op het formaat van jouw elektrische haard, televisie en soundbar, want die moeten er natuurlijk mooi in passen.

Vervolgens maak je aan deze horizontale balkjes weer een lange, verticale balk vast. Je hebt nu twee wanden gemaakt. Om dit tot een geheel te maken bevestig je tussen de twee voorste verticale balken weer horizontale balken. Let hierbij weer op de hoogte van de haard, televisie en soundbar die je wilt plaatsen. Daar moeten geen balken komen.

Stap 3: Platen op maat zagen voor de zijkanten

Het skelet is compleet voor de cinema wall, nu de platen nog. Zaag de MDF platen, het muliplex of de gipsplaten op maat en schroef ze op de balken aan de zijkant.

Stap 4: Platen op maat zagen voor de voorkant

Zaag de platen op maat voor de voorkant van jouw nieuwe cinema wall. Meet de afmetingen van de elektrische sfeerhaard, televisie en soundbar op, zodat je deze vlakken uit de plaat kunt zagen. Het is een heel precies werkje wat tijd en concentratie vergt, maar als alles hier straks perfect invalt zie je dat het zeker de moeite waard is geweest!

Stap 5: Bouw de cinema wall uit

Bij een cinema wall zijn er erg veel mogelijkheden. Bouw jouw cinema wall bijvoorbeeld uit met kolommen, planken of kasten.

Stap 6: Afwerken

Het maken van de ombouw en uitbouw van jouw cinema wall is klaar, het afwerken kan nu beginnen! De afwerking van de cinema wall bepaalt de sfeer. Je kunt ervoor kiezen om de cinema wall te verven, behangen, betegelen of stucen. Voordat je de afwerking van de cinema wall kiest kan het geen kwaad om inspiratie op te doen.

Stap 7: Het maken van de cinema wall is klaar!

Et voilà! Je hebt een gloednieuwe cinema wall! Monteer jouw nieuwe elektrische sfeerhaard, televisie en eventueel een soundbar erin en sluit alles eenvoudig aan op het dichtstbijzijnde stopcontact. Dat is nog eens een mooi, modern en sfeervol interieur!

Een echte CINEWALL® laten maken? 

Vind je een cinema wall maken toch teveel gedoe of heb je twee linkerhanden? Je kunt er ook voor kiezen om een cinema wall te laten maken door onze specialisten. Met de ruime keuzemogelijkheden stel jij jouw droom cinema wall eenvoudig samen. Laat jouw echte CINEWALL® door De Sfeerhaard maken, geniet van de sfeer en bespaar veel tijd en moeite!

De Sfeerhaard - Cinewall sfeerhaard Toronto 1 1024x1024 1 e1640871560937

De voordelen

We vertellen je graag meer over de voordelen:

 • Geen gedoe met bouwtekeningen en bouwmaterialen, je stelt de perfecte CINEWALL® gemakkelijk online samen.
 • Jouw droom CINEWALL® wordt gratis bezorgd en geïnstalleerd. De installatie is binnen 2 tot 4 uur voltooid. Zo kan je al heel snel genieten van jouw CINEWALL®!
 • Onze vakmensen verrichten dagelijks zulke werkzaamheden, dat is natuurlijk ook terug te zien in de kwaliteit van het eindresultaat.
 • Veel keuzemogelijkheden, zo stel je echt jouw ideale, op maat gemaakte CINEWALL® samen.
 • De CINEWALL® is direct gereed voor stucen, schilderen of beplakken.
 • Jouw televisie wordt op perfecte kijkhoogte geïnstalleerd (96 cm).
 • Kabels worden direct achter de CINEWALL® weggewerkt. Wij nemen echt alles uit handen!
 • Als je kiest voor De Sfeerhaard Toronto ben je gegarandeerd van een strak eindresultaat. De Sfeerhaard Toronto past namelijk perfect in de CINEWALL®. Een betere combinatie bestaat niet.
 • De CINEWALL® wordt gemaakt van 16 mm dik plaatmateriaal, dit is erg sterk. Het materiaal is daarnaast FSC-gecertificeerd.
 • Je krijgt standaard 5 jaar garantie op de CINEWALL®. Zo geniet jij nog jarenlang van jouw tv-wand met sfeerhaard.
 • Direct persoonlijk contact. Onze klantenservice staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en advies te geven!
 • De beste kwaliteit voor een eerlijke prijs. Wij hanteren transparante prijzen. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.
 • Wil je verhuizen of de CINEWALL® verplaatsen? Geen probleem! De CINEWALL® kan vanwege de kwaliteit van de constructie gewoon worden verplaatst.

Zoals je misschien al hebt gemerkt is een CINEWALL® laten maken door de Sfeerhaard een stuk makkelijker! Daarnaast ben je gegarandeerd van een strak en kwalitatief goed resultaat.

De CINEWALL® configurator 

Met de CINEWALL® configurator stel je jouw perfecte, op maat gemaakte CINEWALL® samen. Doorloop de stappen van de CINEWALL® configurator om alle beschikbare opties, materialen en de prijsopbouw te bekijken.

Stuur ons een appje!