Een stijlvol interieur met de kleur zwart

Zwart interieur

Zwart is de afgelopen jaren razend populair geworden en is in veel interieurs terug te zien. Een moderne en industriële look is door middel van zwarte accenten en gebruik van metaal makkelijk te creëren. Wij leggen je in deze blog uit hoe je zwart het beste kunt toepassen om je interieur een nieuwe look te geven.

Zwart toevoegen aan je interieur kan een flinke stap zijn. Zwart is namelijk best een uitgesproken kleur. Teveel zwart in een ruimte kan al snel overheersend zijn of de ruimte donker doen aanvoelen. De kamer kan plots een stuk kleiner lijken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Echter, als je zwart in een grote, goed lichtdoorlatende ruimte verwerkt, geeft het een elegante en stijlvolle sfeer aan de ruimte. Alles moet in balans staan met elkaar. Heb jij lichte meubels en witte muren? Dan zou een zwarte koffietafel of een zwarte inzethaard het perfecte contrast bieden.

De woontrends van nu

Een industriële look is de laatste jaren in steeds meer woningen te vinden. Geef een ruimte een robuuste en industriële uitstraling door voor meubels met metalen accenten te kiezen of bestaande meubels van een likje zwarte verf te voorzien. Een veel terugkerende trend is de stalen deur met veel glas. Dit is een van de meest populaire manieren om je huis die industriële en minimalistische look and feel te geven waar je voor wilt gaan.

We zien ook dat veel mensen voor een donkere keuken kiezen. Dit kan een mooie eyecatcher zijn in grote ruimtes. Zwart past perfect bij een open keuken die de woonkamer in loopt. Kies dan voor lichte muren en meubels. Zo springt jouw zwarte keuken er écht uit. 

Zwarte keuken

Zwart combineren met goud is de ultieme combinatie voor het creëren van  een luxe, stijlvolle ruimte. Deze combinatie geeft een echte hotel chique uitstraling aan je woonkamer. Begin bijvoorbeeld bij zwarte meubels. Een zwart tv-meubel, zwarte koffietafel of eettafel. Vervolgens kun je de rest van de ruimte aankleden met gouden ornamenten, kussens of fotolijsten. Het leuke hierbij is dat een klein beetje goud heel ver gaat. Omdat het zo een opvallende kleur is naast alle zwarte meubels, springt het er meteen tussenuit. Houdt er dus rekening mee dat je niet teveel gouden accessoires in één ruimte hebt.

Zwarte muren en het gebruik van colourwash

Wat ook steeds populairder wordt, is een deel van een muur of één gehele muur in een ruimte zwart maken. Vaak wordt er gekozen voor een matzwarte finish. Een leuk alternatief is een colourwash zwart. Hierbij zitten er verschillende tinten zwart en grijs in de muur. Colourwash is een speciale verftechniek. Om dit effect goed aan te kunnen brengen heb je krijtverf en een vachthandschoen nodig. Deze techniek is het perfecte alternatief wanneer je een muur niet helemaal egaal zwart wilt hebben, maar wel een donkere muur wil.

Een sfeervolle ruimte creëren met de kleur zwart

Zwart kan je woonkamer een zachte, rustige maar toch industriële look geven. Combineer dit met een elektrische inzethaard van De Sfeerhaard en je hebt meteen de sfeer te pakken. Sfeerhaarden kunnen de ruimte dat extra beetje elegantie en stijl geven en tegelijkertijd voor een warm en knus gevoel zorgen. Met de Sfeerhaard Vancouver geef je de ruimte letterlijk extra warmte. Deze sfeerhaard is perfect om een ruimte lekker warm te maken én houden. Om je woonkamer wat extra spice te geven kun je kiezen voor een Cinewall®. Deze bioscoop wanden geven je een stijlvolle plek voor je TV en inzethaard en zorgen voor een strakke afwerking van je TV en inzethaard.  Een Cinewall® is speciaal gemaakt om een elektrische haard op een stijlvolle manier in je interieur te verwerken. Voeg er nog een likje zwarte verf aan toe en je hebt de perfecte home cinema ervaring in je eigen woon- of slaapkamer! Meer weten over Cinewalls® en Sfeerhaarden? Neem dan contact met ons op!

Sfeerhaard Montreal

Stuur ons een appje!