Hoe werkt een elektrische inzethaard?

elektrische inzethaard

Jij hebt je zinnen gezet op een elektrische inzethaard, maar vraagt je misschien af: hoe werkt dat eigenlijk? Een goede vraag, want je wil natuurlijk wel zeker weten dat je een fijn product in huis haalt. Het moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch in gebruik! Gelukkig werken onze inzethaarden heel gemakkelijk: ze zijn makkelijk te installeren en gemakkelijk in gebruik.

Meer weten? Wij geven je in deze blog antwoord op de vraag: Hoe werkt een elektrische inzethaard?

Klassieke inzethaard vs. elektrische inzethaard

Een elektrische inzethaard is sowieso veel gemakkelijk in gebruik dan zijn voorganger: de klassieke inzethaard. Voor een elektrische inzethaard heb je bijvoorbeeld geen rookkanaal of gasafvoer nodig. Je hoeft dus niets aan te leggen of aan te sluiten. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact!

Doordat je geen rekening hoeft te houden met een speciale afvoer, kun je de elektrische inzethaard plaatsen waar je maar zou willen. Plaats hem in de woonkamer, slaapkamer, keuken of hal en zet hem daar met gemak in de wand of schouw.

Modellen en eigenschappen

Bij De Sfeerhaard hebben we 3 modellen elektrische sfeerhaarden in ons assortiment, waarvan 2 modellen elektrische inzethaarden. Deze modellen heten Montreal en Toronto. Kies de elektrische inzethaard die qua eigenschappen en look het beste bij jou en jouw interieur past.

Montreal

 • Zeer smalle lijst (2,9 cm)
 • Diverse formaten (128 cm, 152 cm, 182 cm)
 • 100% elektrische haard
 • Met glasplaat
 • Vlamkleuren: multicolor, blauw, oranje
 • Licht: LED, 20 Watt
 • Decoratie: Houtblokken

Bekijk onze diverse formaten van elektrische inzethaard Montreal.

Toronto

 • Smalle lijst (4,5 cm)
 • Diverse formaten (106 cm, 128 cm, 152 cm, 183 cm)
 • 100% elektrische haard
 • Met glasplaat
 • Vlamkleuren: multicolor, blauw, oranje
 • Licht: LED, 10 Watt
 • Decoratie: Houtblokken, kleine en grote acryl kristallen

Bekijk onze diverse formaten van elektrische inzethaard Toronto.

Deze inzethaarden hebben geen warmte-element. Zoek je een elektrische sfeerhaard met warmte-element? Neem dan een kijkje bij onze elektrische wandhaard Vancouver.

Aansluiting en verbruik

Je hebt voor de aansluiting van een elektrische inzethaard dus alleen maar een normaal stopcontact nodig. Hierbij staat het natuurlijk het mooiste als je de snoeren verstopt. Verberg ze bijvoorbeeld netjes achter de inzethaard, of in de muur of schouw.

Doordat onze inzethaarden 100% op elektriciteit werken, hebben wij ze extra energiezuinig kunnen maken. Dit scheelt in energiekosten, maar is ook beter voor het milieu. Een klassieke open haard is een stuk schadelijker vanwege de uitstoot, maar ook een stuk duurder.

Bij de Sfeerhaard maken we gebruik van LED-lampen voor onze inzethaarden van maximaal 20 Watt. Dit komt voor de energierekening neer op slechts € 0,02 per vier uur. Dankzij deze energiezuinige eigenschappen zijn al onze sfeerhaarden voorzien van een energielabel A.

Elektrische inzethaard online bestellen

Nu weet je iets meer over hoe een elektrische inzethaard werkt! Je weet meer over de modellen, eigenschappen, aansluiting en verbruik. Wil je nog meer weten over een specifiek model? Ga dan naar de desbetreffende pagina in onze webshop en vind hier alle informatie terug! Per model en formaat kun je meer lezen over specifieke eigenschappen, maar vind je ook de handleidingen terug.

Heb jij de elektrische inzethaard gevonden die past bij jouw interieur? Dan kun je gaan bestellen! Bij De Sfeerhaard bestel je gemakkelijk in een paar klikken en doen wij de rest! Wij houden je op de hoogte van de bezorging, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Heb je toch nog een vraag? Bekijk dan de veelgestelde vragen op onze website of neem contact op met de klantenservice. Veel plezier met jouw nieuwe elektrische inzethaard!

Stuur ons een appje!