5 verschillen open haard of elektrische sfeerhaard

Verschillen open haard of elektrische sfeerhaard

Wil jij graag een haard in huis, maar kom je er niet uit of je nu liever een klassieke open haard wilt of een moderne elektrische sfeerhaard? Dan is het misschien handig om de verschillen eens op een rijtje te zetten! Een elektrische sfeerhaard komt namelijk met een hele hoop voordelen, die je misschien niet van tevoren had kunnen bedenken. Wat zijn deze dan? Wij zetten de verschillen tussen een open haard en elektrische sfeerhaard voor je op een rijtje.

Pssst… Spoiler-alert! Een 100% elektrische sfeerhaard is wat ons betreft makkelijker, mooier, zuiniger en milieubewuster. Lees verder en geef zelf je eindoordeel! Wil je alvast een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment sfeerhaarden en met eigen ogen zien wat voor mooie designs wij bieden? Klik dan meteen door naar onze online sfeerhaarden shop.

De 5 verschillen open haard of elektrische sfeerhaard

Zitten er verschillen tussen een ouderwetse open haard en een 100% elektrische inzethaard? Jazeker, dat had jij natuurlijk ook al wel gezien. Maar wat zijn de verschillen precies en welke soort haard heeft meer voordelen ten opzichte van de ander?

Wij van De Sfeerhaard zijn als elektrische haardenshop natuurlijk niet geheel onpartijdig te noemen, maar wij leggen je ook graag uit waar onze liefde voor de elektrische sfeerhaard vandaan komt: een elektrische sfeerhaard heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van de klassieke open haard. Welke? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  1. Energiezuinig
  2. Milieuvriendelijk
  3. Modern design
  4. Veilig
  5. Makkelijk onderhoud

1. Energiezuinige elektrische sfeerhaard

Ten eerste is een elektrische sfeerhaard energiezuinig. Daarmee is dit een duurzaam en modern alternatief voor de klassieke haarden, zoals de houthaard of gaskachels. Hoe komt het dat ze zo zuinig zijn? Onze haarden zijn voorzien van LED-lampen.

LED-lampen hebben als groot voordeel dat ze heel energiezuinig zijn. De vlammen van een elektrische haard met LED-lampen zijn daardoor een stuk goedkoper dan de vlammen van een houthaard of gaskachel. Al onze inzethaarden zijn energiezuinig, maar de zuinigste is ons model Toronto. Deze heeft een verbruik van slechts 10 Watt.

2. Milieuvriendelijke inzethaard

Het vorige voordeel, namelijk dat een elektrische sfeerhaard energiezuinig is, kunnen we direct linken aan het volgende voordeel: milieuvriendelijkheid! Doordat de elektrische inzethaard energiezuinig is, is deze ook milieuvriendelijk. Sowieso weten we inmiddels natuurlijk dat de klassieke houthaard niet goed is voor het milieu en de gezondheid; deze zijn zelfs in sommige landen al verboden!

Doe jij je best milieubewust te leven? Dan is een elektrische sfeerhaard zeker een optie voor jou. Wil je meer weten over de schadelijkheid van een houthaard? We schreven er een blog over: Is een sfeerhaard schadelijk voor mijn gezondheid?

3. Sfeerhaard in modern design

Tuurlijk, een klassieke open haard heeft een heel gezellige uitstraling. Voorzien van een mooie schouw kan dit een prachtig plaatje zijn in de woonkamer. Maar, dat wil niet zeggen dat de elektrische sfeerhaard qua design geen gedegen competitie is!

Onze elektrische sfeerhaarden zijn voorzien van een strak modern design en misstaan in geen enkel interieur. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar onze designs passen perfect bij diverse stijlen en zullen iedere woonkamer nog mooier maken!

Bekijk onze wandhaarden met robuuste rand: Wandhaard Vancouver

Bekijk onze inzethaarden die volledig randloos worden ingebouwd: Inzethaard Montreal

4. Veilige elektrische wandhaard

Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van de open haard is dat onze elektrische wandhaarden heel veilig zijn. Sommige van onze modellen geven warmte af, waarbij het zaak is om objecten op een afstand te zetten, maar als hieraan wordt voldaan is er geen gevaar. Bovendien zitten de ¨vlammen¨ en warmte achter helder gehard glas. Met een houthaard loop je natuurlijk een veel groter risico: brandgevaar ligt op de loer en ook ademhalingsproblemen kunnen worden veroorzaakt. Met onze elektrische haarden heb je geen last van deze risico´s!

5. Elektrische haard: makkelijk in onderhoud

Een ouderwetse houthaard vergt natuurlijk veel qua onderhoud. Als het hout is opgebrand, komt er een vervelend werkje kijken: schoonmaken! Een secuur werkje waarbij je moet oppassen dat niet de hele woonkamer onder de roetvegen komt te zitten.

Met een elektrische haard gaat dit net even anders. Zitten er stofjes op het glas? Pak een droge schone theedoek en neem het glas af. Zitten er vlekken op? Een beetje glasspray op het keukendoekje, afnemen, en je bent klaar. Wij weten wel waar onze voorkeur ligt!

Elektrische sfeerhaard online bestellen

Nu we de verschillen van een open haard of elektrische sfeerhaard hebben laten zien kan je nu zelf de keuze maken. Zie jij die voordelen van een elektrische inzethaard wel zitten? Dat snappen wij natuurlijk! Bestel jouw nieuwe haard vandaag in onze webshop en je hebt hem morgen al in huis. Dat is dus snel genieten!

Stuur ons een appje!