Is een sfeerhaard schadelijk voor mijn gezondheid?

sfeerfoto woonkamer

Misschien heb jij het nieuws ook al vernomen: er komt steeds meer naar buiten over de schadelijkheid van de open haard. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) zelfs met klem geadviseerd het gebruik van houtkachels te gaan ontmoedigen.

Is een sfeerhaard schadelijk?

Je leest het goed: houtkachels! Bij elektrische sfeerhaarden komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij. Benieuwd hoe het zit met de schadelijkheid van een houtkachel en of een elektrische haard een goede vervanging is? Wij van De Sfeerhaard vertellen je graag meer!

Houtkachels zijn schadelijk voor de gezondheid

Naar schatting overlijden jaarlijks 11.000 Nederlanders vroegtijdig door luchtvervuiling. Gezondheidsklachten ontstaan door blootstelling aan een hoge concentratie fijnstof: iets waar maar liefst 13.000.000 Nederlanders aan worden blootgesteld.

Houtstook draagt flink bij aan een verhoogde concentratie fijnstof! Daarom moet volgens de PBL de houtstook in Nederlandse woningen flink aangepakt worden.

Nog geen verbod in Nederland

Hoe nadrukkelijk de adviezen van de onderzoekers en deskundigen ook zijn: op het moment wilt de minister van Milieu en Wonen er nog niet aan. Ondanks dat het advies zou kunnen leiden tot een gezondheidswinst voor Nederlanders, blijft houtstook buiten schot in de milieubesluiten van vandaag de dag. Waarom? De minister stelt dat er geen draagvlak is en je met een dergelijk besluit aan de vrijheid van de Nederlandse burgers komt.

Gezondheid voorop met een elektrische sfeerhaard die niet schadelijk is

Over deze adviezen kun je natuurlijk je eigen persoonlijke mening vormen, maar voor De Sfeerhaard staat gezondheid altijd voorop en daarom is de sfeerhaard ook niet schadelijk! Wij willen daarom een uitkomst bieden aan mensen die wel graag willen genieten van de warmte en gezelligheid van een sfeerhaard, maar hun gezondheid nog veel belangrijk vinden. De elektrische haard biedt namelijk de oplossing voor dit conflict!

Gezondheidsvoordelen van een elektrische sfeerhaard:

  • Geen houtstook
  • Geen schadelijke stoffen
  • Geen hoge concentratie fijnstof: zelfs helemaal geen concentratie fijnstof!

Veilige haarden van De Sfeerhaard

De wandhaarden van De Sfeerhaard zijn super makkelijk te installeren, aangezien je alleen een stopcontact in de buurt nodig hebt! De drie verschillende modellen bieden verschillende mogelijkheden: zoek je een extra plat model? Wil je extra veel opties? Of zoek je juist een simpel model? Alles is mogelijk met onze modellen die in diverse afmetingen kunnen worden besteld:

Elektrische haard online bestellen

Ben jij het met ons eens dat gezondheid en veiligheid voorop staat? Vervang je houtkachel dan zo snel mogelijk voor een elektrische sfeerhaard! Heb je hier nog vragen over of zit je met een aantal twijfels? Laat het ons weten en neem contact op met de klantenservice.

Stuur ons een appje!