Welke kleur elektrische wandhaard? [4 tips]

kleur elektrische wandhaard

Welke kleur is het beste voor jouw elektrische wandhaard? Hoe ziet jouw interieur eruit? Of je nu minimalist, maximalist, kleurrijk, industrieel of sober bent: een elektrische sfeerhaard past in ieder interieur! Toch zul je bij bijvoorbeeld onze sfeerhaard Vancouver een keuze moeten maken: kies je voor een zwarte of witte rand?

Het is handig om vantevoren wat richtlijnen te hebben, voordat je jouw keuze maakt: je wilt natuurlijk zeker weten dat jouw gekozen sfeerhaard echt mooi in jouw interieur past. Daarom geven wij je wat tips voor een zwart-wit interieur. Hopelijk weet jij na het lezen wat beter welke keuze je moet maken!

Trouwens, als je de verkeerde keuze maakt is dat echt geen grote ramp: je kunt jouw sfeerhaard gratis retour zenden of ruilen.

Onze tips voor een kleur voor jouw elektrische wandhaard

Zwart en wit zie je steeds vaker terugkomen in moderne interieurstijlen. Niet zo gek ook, want door zwart en wit samen te brengen creëer je een prachtig contrast. Waar wit juist zorgt voor extra licht, zorgen zwarte details dat jouw interieurstukken extra opvallen. Daarbij is zwart en wit vaak ook juist heel mooi te combineren in een interieur met meer kleur: je kunt er dus echt alle kanten mee op. Zo misstaat een elektrische wandhaard Vancouver in wit of een Vancouver in zwart echt niet in een interieur die barst van de kleuren.

Benieuwd hoe jij zwart-wit mooi kan integreren in jouw sobere of juist kleurrijke interieurstijl? De Sfeerhaard geeft je 4 tips!

Tip 1: 70-30% interieurregel

Bij een interieur in zwart-wit houd je altijd rekening met de 70-30% regel. Dit betekent simpelweg dat ongeveer 70% van je interieur wit is en ongeveer 30% zwart. We zeggen ¨ongeveer¨, omdat het een mooie richtlijn is, die natuurlijk niet helemaal precies hoeft te kloppen (en dat is natuurlijk ook heel moeilijk te meten!).

Door middel van deze wiskundige verhouding zorg je dat het zwart niet te overheersend wordt en in mooie balans is tot het wit. Waarom wil je dat? Een teveel aan zwart kan zorgen voor een koude donkere uitstraling, en dat moet je echt niet hebben in je woonruimte. Wit zorgt juist voor een frisse lichte uitstraling, maar zorgt ook dat jouw woonruimte groter lijkt.

Tip 2: Zwart-wit met kleur

Zwart en wit kunnen heel mooi staan bij andere kleuren. Het is ook juist aan te raden om je interieur niet alleen maar zwart en wit te laten: kleur geeft het warmte, gezelligheid en kan het heel eigentijds maken. Zorg wel dat het bij elkaar past en maak bijvoorbeeld liever gebruik van lichte kleuren, zoals roze, lichtblauw, geel of goud. Een knalkleur zoals hardroze of oranje kan ook heel leuk zijn, maar zorg dat dit een enkele keer terugkomt en niet in het gehele interieur.

Tip 3: Accessoires in zwart of wit

Maak je interieur compleet met accessoires in zwart, wit of zwart-wit. Onze 100% elektrische sfeerhaarden kunnen bijvoorbeeld zo’n mooie accessoire zijn: een echte eyecatcher in huis en een mooie sfeerbepaler en warmtemaker.

Onze energiezuinige sfeerhaardmodellen Toronto en Montreal komen enkel in een zwarte uitvoering. Montreal heeft een zeer slanke rand die eventueel bij het inzetten geheel weggewerkt kan worden en Toronto heeft een iets dikkere zwarte rand. Wil je kiezen tussen zwart en wit en zoek je juist een mooie brede rand? Dan is 100% elektrische wandhaard Vancouver ideaal voor jouw interieur.

Tip 4: Grijs!

Heb jij een zwart-wit of kleurrijk interieur en gekozen voor een witte of zwarte sfeerhaard? Dan heb je misschien nog moeite om de juiste kleur muur te bepalen. Wit is natuurlijk een heel gangbare kleur voor de muren, maar heb je ook al eens aan de kleur grijs gedacht? Grijs past heel mooi in combinatie met zwarte of witte interieurstukken.

Met grijs kun je allerlei kanten op. Kies er bijvoorbeeld voor om je muren wit te laten, met een enkele donkergrijze muur of donkergrijze brede streep. Vind je dit iets te veel van het goede? Je kunt er ook voor kiezen om je muren of alleen de onderkant van de muren heel licht grijs (bijna tegen het witte aan) te schilderen. Je zult zien dat het grijs ook heel mooi staat bij de witte of zwarte rand van jouw elektrische inzethaard.

Kleur elektrische wandhaard van De Sfeerhaard

Zoals je al hebt gelezen, kun je eigenlijk best veel kanten op met een zwarte of witte sfeerhaard: deze zal in geen enkel interieur misstaan. Hopelijk kom je eruit met onze tips voor een zwart-wit interieur en hangt binnenkort jouw zwarte of witte model wandhaard aan de muur!

Stuur ons een appje!