Het gemak van een elektrische haard

elektrische haard

Een elektrische haard is ideaal wanneer je op zoek bent naar een manier om meer sfeer in huis te brengen. Daarbij brengt een elektrische haard een hoop gemakken met zich mee tegenover een klassieke haard. Wij vertellen jou in deze blog over de voordelen en de gemakken van de haard.

De elektrische haard is gemakkelijk te monteren

Niks geen gedoe met schoorstenen en rookkanalen. Bij het monteren van een elektrische haard hoef je enkel rekening houden met de stevigheid van de wand waar je de haard aan monteert en of er een stopcontact in de buurt is. Mocht je een inzethaard willen, moet je overigens ook rekening houden met de grootte van het ‘gat’ waar je deze in hangt.

Een klassieke haard is overigens lastiger om zelf te monteren. Wellicht dat het je lukt als je wat handiger bent aangelegd, maar met twee linkerhanden kun je het beter uitbesteden. Een elektrische sfeerhaard is gemakkelijk zelf te monteren, ook met twee linkerhanden. Wel raden we jou aan om het samen met iemand te doen, aangezien de haarden niet erg licht zijn.

Om het monteren nog wat gemakkelijker te maken voor jou, leveren we wij een duidelijke handleiding mee, waarin het stap voor stap wordt uitgelegd. Daarbij hebben we een tijdje terug ook een blog geschreven waarin we het een en ander uitleggen over het monteren van de haard, ook handig! Lees hier over de installatie van een wandhaard, en hier over die van een inzethaard.

De haard is gemakkelijk in gebruik

Wanneer de haard hangt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk genieten van de sfeer van de elektrische haard. Ook dit is weer gemakkelijk te doen. Wanneer je de haard hebt gemonteerd, hoef je eigenlijk alleen de stekker in het stopcontact te steken. Vervolgens kun je jouw elektrische haard aanzetten met de bijgeleverde afstandsbediening en klaar ben je!

Mocht je het nou net iets specialer willen maken, dan kun je met behulp van de afstandsbediening ook de kleur van de LED-vlammen aanpassen. Je hebt de keuze uit oranje, blauw en multicolor.

De elektrische haard is veilig

Omdat een elektrische haard, vanzelfsprekend, werkt op elektriciteit, is het een veilige optie. Er komt namelijk geen ‘vuur’ kijken bij deze haarden en vuur brengt nou eenmaal wat gevaar met zich mee. De haard maakt gebruik van LED-lampen waarmee het levensechte vlammen creëert, waardoor de sfeer er niet minder van wordt.

Een van de drie haarden van De Sfeerhaard bezit een verwarmingselement. Dit element zit aan de achterkant van de haard, waardoor ook deze geen gevaar is. Bij andere twee haarden van ons zijn niet in het bezit van een verwarmingselement en brengen dus ook geen kans op bezeren met zich mee.

De elektrische sfeerhaard is energiezuinig

Wellicht denk je dat een elektrische haard helemaal niet zuinig is, maar dat is niet het geval. Een elektrische sfeerhaard is namelijk energiezuinig. Vaak zijn de kosten die bij een klassieke haard of gashaard komen kijken hoger dan de energierekening van een elektrische haard.

Zoals we net al benoemd hebben, maakt de haard gebruik van LED-lampen. Wat een van de meest energiezuinige lampen zijn die er bestaan, ze gebruiken dan ook maximaal 10 Watt. Ook hebben we net al benoemd dat we een haard hebben die wel verwarmt en twee die dat niet doen. Daar komen natuurlijk verschillen in het energieverbruik bij kijken.

De haard met verwarmingselement verbruikt, wanneer de verwarming aanstaat, 750 tot 1500 Watt bij de hoogste stand. Wat neerkomt op €0,33 per uur wanneer je deze op de hoogste stand aanzet. Wanneer d een elektrische sfeerhaard geen gebruikt maakt van een verwarmingselement (omdat dat element niet wordt gebruikt, of omdat de haard deze niet heeft), verbruikt de haard slechts 10 Watt. Dit komt neer op €0,01 voor 4 uur gebruik. Weinig kosten dus voor creëren van sfeer.

De haarden zijn stijlvol

Bij De Sfeerhaard hebben we verschillende modellen sfeerhaarden in verschillende maten en kleuren. Hierdoor zit er altijd wel een elektrische haard tussen naar jouw smaak.

Vancouver

De Vancouver is onze enige wandhaard en daarbij ook de enige haard met het warmte-element. De haard wordt aan de muur gemonteerd en is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zwart en een spiegelvariant. De haard is te koop in de maten: 110 cm, 128 cm, 152 cm, 182 cm, 201 cm en 241 cm breed.

Montreal

De Montreal één van de twee inzethaarden van De Sfeerhaard. De elektrische haard heeft een lijstbreedte van 2,9 cm, wat een moderne en luxe uitstraling geeft. De haard is enkel te koop in het zwart en in de formaten: 128 cm, 152 cm en 182 cm breed.

Toronto

De Toronto is onze andere inzethaard. Speciaal voor dit model hebben wij een cinewall gecreërd waar de haard perfect in weg te werken is.  Dit geeft een luxe en opgeruimde uitstraling, omdat in een cinewall zowel een haard als een televisie worden gemonteerd. Door de muur kunnen de kabels hier goed bij worden weggewerkt. De haard is enkel in het zwart te verkrijgen en in de breedtematen: 106 cm, 128 cm, 152 cm en 183 cm.

De elektrische haard is gemakkelijk online te bestellen bij De Sfeerhaard

En, heb je alle gemakken en voordelen van een elektrische sfeerhaard duidelijk op een rijtje kunnen zetten? We zullen er nog een aan toevoegen. Een elektrische haard is namelijk snel en gemakkelijk te bestellen in onze webshop. Zo kun je voor je het weet genieten van de sfeer in eigen huis.

Mocht je toch nog wat vragen hebben, of kunnen we jou ergens bij helpen? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen je graag verder.

Stuur ons een appje!