Wandhaard installeren veel werk? Nee hoor!

sfeerhaard installeren veel werk

Wil jij een elektrische sfeerhaard aanschaffen, maar twijfel je vanwege de installatie? Dat is helemaal niet nodig! De haarden van De Sfeerhaard zijn gemakkelijk te installeren, zonder een betaalde partij van buitenaf in te schakelen. Bel de klusjesman dus nog maar even niet!

De elektrische sfeerhaard kun je binnen een dagdeel al aan de muur hangen, mits je de handleiding natuurlijk goed opvolgt. Heb je bij het aanschaffen van een haard meteen een cinewall aangeschaft voor jouw nieuwe haard en televisie? Dan maak je het jezelf ook heel makkelijk!

In deze blog vertellen we je meer over de installatie van een elektrische haard en proberen we vragen te beantwoorden waar je misschien mee zit, zoals: Heb ik een schoorsteen nodig? En waar kan ik de haard het beste plaatsen met oog op de installatie? Al dat soort vragen en de antwoorden brengen we aan bod in deze blog.

Wil je specifiek meer weten over de cinewall? Lees dan onze blog De Cinewall: de perfecte combi met een inbouwhaard

Elektrische haard installeren: Heb ik een schoorsteen nodig?

Nee, je hebt geen schoorsteen nodig. Een elektrische haard werkt echt compleet elektrisch waardoor we de ouderwetse schoorsteen buitenspel zetten. De technologie achter onze haarden is echter wel zo goed doorontwikkeld, dat je de ouderwetse haard zeker niet zal missen. De vlammen van onze haarden zijn namelijk heel realistisch en net zo gezellig als echte vlammen.

Doordat je geen schoorsteen of speciale leidingen nodig hebt voor onze haarden, ben je dus behoorlijk vrij in waar je de haard plaatst. Deze kan in principe aan elke muur, in elke kamer, zolang er maar een stopcontact aanwezig is. Daarbij is de haard ook gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening, bediening aan de zijkant van het scherm of touch screen. Het ligt er maar net aan welk model je kiest: Montreal, Toronto of Vancouver.

Waar kun je de elektrische sfeerhaard het beste hangen?

Uiteraard bedenk je voordat je jouw nieuwe haard gaat ophangen goed waar je hem precies wilt hangen. Dit kan in elke ruimte: woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer of hal. Het is vooral belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is, want daar komt het op neer als je de wandhaard hebt opgehangen: stekker in het stopcontact en genieten maar!

Elektrische sfeerhaard installeren: gemakkelijk en snel

Het ophangen of inzetten van de elektrische sfeerhaard kan op verschillende manieren: het ligt eraan welk model je hebt gekozen en of je een wandhaard of inzethaard hebt besteld. Daarbij kan het ook zo zijn dat jij een cinewall erbij hebt besteld. Dan ben je al helemaal snel klaar!

Voor wat algemene stappen die komen kijken bij het installeren van een elektrische sfeerhaard lees je het onderstaande, maar we willen benadrukken dat je vooral de bijkomende handleiding goed leest!

  • Stap 1: Controle

Is jouw gloednieuwe elektrische duurzame haard binnengekomen? Wees niet meteen te enthousiast: wacht eventjes met ophangen. Wij vragen namelijk altijd aan onze klanten om de haard goed te controleren, voordat hij opgehangen wordt.

Zijn er tekenen van beschadiging of een defect? Laat het ons weten en we zullen jouw exemplaar voor een ander model vervangen. Ziet jouw model er goed uit? Dan kun je de handleiding lezen, onderdelen nalopen en beginnen met installeren.

  • Stap 2: De installatie

Ben je zeker dat jouw muur geschikt is? Dan kun je van start met de installatie. Ben je niet helemaal zeker? Neem dan voor de zekerheid contact op met een constructiespecialist om jouw muur te controleren.

Let bij de installatie goed op dat er geen vocht of brandbare objecten in de buurt zijn, zodat er zeker geen ongelukken kunnen gebeuren. Zorg daarnaast dat je met twee personen werkt en de haard samen in de muur plaatst. Lees de handleiding samen goed door en plaats de sfeerhaard stap voor stap in de muur.

  • Stap 3: Instellen

Gebruik de bijgeleverde afstandsbediening en stel de sfeerhaard geheel naar wens in. Door middel van de meegeleverde afstandsbediening, touchscreen of controlepaneel aan de zijkant kan deze bediend worden.

Sfeerhaard installeren? Lees de gebruiksaanwijzing!

Een sfeerhaard installeren moeilijk? Nee hoor! Het komt op het volgende neer: controleer de geleverde haard, vraag een vriend(in) om je te helpen, lees samen de handleiding goed door en aan de slag! Hangt de haard? stekker in het stopcontact en genieten maar! Zo makkelijk kan het zijn. Wil jij ook zo’n mooie energiezuinige haard? Bekijk onze haardenwebshop en maak je keuze.

 

Stuur ons een appje!