Creëer rust in huis met een elektrische sfeerhaard

rust met sfeerhaard

Ben jij toe aan een beetje rust in huis? Je kunt dit helemaal zelf creëren, ook zonder lege agenda! Door je interieur anders in te richten, kun je van jouw woning een plek maken waar je na een drukke dag echt tot ontspanning kunt komen. Dit hoeven geen dure grootse veranderingen te zijn: het kan al met een elektrische sfeerhaard aan de muur en door spullen weg te doen.

Lees in deze blog onze 5 tips om van jouw interieur een plek van rust te maken… Te beginnen met een rustgevende en sfeervolle wandhaard.

1. Elektrische sfeerhaard = een stukje rust in huis

Diverse dingen kunnen je rust geven: de ene keer ben je liever actief en ga je wandelen, koken of sporten en de andere keer zit je liever juist even stil. Het ligt er maar net aan waar je hoofd op dat moment behoefte aan heeft. Wanneer je zo’n moment hebt dat je liever even stil zit, is het fijn als dit kan in een rustgevend interieur. Maar hoe creëer je dit interieur? Te beginnen met een elektrische sfeerhaard.

Onze sfeerhaarden zijn elektrisch, maar geven een zeer realistisch vlammenspel. Hierdoor kun je lekker achterover zitten en in het vuur staren: net echt! Je zult merken dat je hierdoor extra goed tot rust komt en je hoofd even leeg kunt maken. Bovendien is het aanschaffen en installeren van een van onze wandhaarden of inzethaarden ook niet stressvol. Met een paar klikken heb je het model naar jouw keuze al besteld en wordt het binnen enkele dagen bij jou bezorgd. Voor de installatie heb je alleen een stevige muur en een stopcontact nodig: lees de gebruiksaanwijzing goed en je bent zo klaar.

Wil jij ook snel genieten in jouw eigen woonkamer bij de elektrische sfeerhaard? Bestel hem in onze sfeerhaarden webshop.

2. Opruimen: doe wat spullen weg

Heb jij veel spulletjes, tierlantijntjes of stapels papieren in de woonkamer? Dan wordt het echt tijd om eens wat weg te doen. Veel spullen staan namelijk in de weg van een rustgevend interieur.

Pak deze grote opruiming aan in een paar stappen, kijk goed wat je wel of niet kan missen. Je kunt bijvoorbeeld drie categorieën maken:

  1. De eerste categorie is voor spullen die je lang niet hebt gebruikt en waarvan je al weet dat ze eigenlijk wel weg kunnen. Deze kunnen dus al meteen op de ¨weggooistapel¨.
  2. De tweede categorie is voor spullen waarover je echt twijfelt: je hebt ze misschien al lang niet gebruikt, maar vindt het te moeilijk om weg te gooien. Deze spullen zet je voorlopig even weg en sla je bijvoorbeeld op in jouw berging of een andere bergruimte. Heb je deze spullen na 2 maanden nog steeds niet gebruikt? Dan doe je ze weg.
  3. De derde categorie is voor spullen waarvan je zeker weet dat je ze niet weg wilt doen: je gebruikt ze vaak of hebben emotionele waarde. Deze spullen blijven dus in huis. Kijk of je ze op dezelfde plek terugzet, of misschien een beter plekje vindt.

3. Balans met kleur

Balans creëer je niet alleen met een elektrische sfeerhaard of door op te ruimen, maar ook door middel van kleur. Stem de kleur van jouw muur af op de meubels (of andersom) en zorg dat deze mooi bij elkaar passen. Echte rust creëer je door lichte en zachte kleuren te gebruiken, zoals wittinten, aardetinten of pastel.

Onze elektrische inzethaarden en wandhaarden komen ook in diverse kleuren die bij jouw interieur passen. Wandhaard Vancouver komt bijvoorbeeld in zwart, wit of spiegel en in diverse formaten. Heb je liever een slanke zwarte lijst, die overal wel past? Kies dan voor onze modellen inzethaarden Toronto of Montreal.

4. Groen in huis

Planten en bloemen zorgen voor extra zuurstof en ontspanning. Kies voor planten die mooi zijn, maar ook een lekkere geur afgeven, zoals Eucalyptus, Lavendel of Aloë vera. Hiermee geef je je woonkamer een sfeervolle maar rustgevende stijl en zal het heerlijk ruiken.

5. Begin klein en doe het samen

Wanneer je rust in je interieur wilt creëren, is het belangrijk dat je dit zonder stress doet. Maak een lijstje van de dingen die je wilt doen (zoals een elektrische sfeerhaard uitzoeken of andere van onze bovenstaande tips) en neem de tijd om dit te volbrengen.

Begin met het eerste punt en loop het lijstje af in de komende dagen of weken. Vraag je partner, vrienden of kinderen om hulp, zodat je dit niet allemaal alleen hoeft te doen, maar er een leuke gezamenlijke activiteit van maakt!

Vragen over een elektrische sfeerhaard? Neem contact op met De Sfeerhaard

Wij van De Sfeerhaard hopen dat je iets aan onze rustgevende interieurtips hebt! Heb je een vraag aan ons over onze haarden en service, bijvoorbeeld over keurmerken, kwaliteit, garantie of retour? Neem dan een kijkje op onze website of neem gerust contact op met onze klantenservice.

 

Stuur ons een appje!