Ideeën voor een gezellige eethoek

elektrische haard

Waar breng je de meeste tijd met je familie door? Voor velen is dit toch de eethoek! Dit is de plek waar je samen de dag doorneemt en de echte gesprekken voert. Juist omdat deze plek zo belangrijk is in huis, wil je deze natuurlijk gezellig inrichten. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld met een elektrische haard, de mooiste tafel, sfeervolle verlichting en creatief textiel. We vertellen je hier alles over in deze blog boordevol ideeën voor een gezellige eethoek.

Wil jij zo snel mogelijk een kijkje nemen bij sfeervolle elektrische inzethaarden, geschikt voor jouw eethoek? Neem dan alvast een kijkje in ons assortiment sfeerhaarden. Wij beschikken over diverse modellen, kleuren en formaten, die binnen elk interieur passen: van inzethaarden van 106 cm breed tot wandhaarden van 241 cm breed.

Samen eten bij de sfeerhaard

Een sfeerhaard alleen geschikt in een woonkamer met schouw en rook- of gasleidingen? Fout, fout, fout! De moderne elektrische haard heeft alledrie niet nodig. Deze haard plaats je in de ruimte waar je maar wilt, aan elke wand (met of zonder schouw) en heeft door zijn elektrische werking geen speciale leidingen nodig.

De elektrische wandhaard maakt jouw keuken of eethoek extra gezellig. Kijk welk formaat het beste past aan jouw muur en kies het geschikte model. Je installeert hem super gemakkelijk en zit in een mum van tijd gezellig met jouw familie in de vernieuwde eethoek.

Meer weten over de installatie? Lees onze blog: Wandhaard installeren veel werk? Nee hoor!

Elektrische haard zonder warmte

Ben je bang dat een elektrische sfeerhaard in de eethoek iets te warm is tijdens het eten? Geen zorgen! Wij hebben elektrische sfeerhaarden in ons assortiment die geen warmte afgeven. Je hoeft je dus niet druk te maken over de warmte en je kunt de haard aanzetten wanneer je maar wilt: overdag of ´s avonds, op winterdagen of zomerdagen.

Zo´n energiezuinige elektrische haard is niet de enige geschikte decoratie voor een gezellige eethoek. Verderop in deze blog geven we je nog meer ideeën waar je meteen mee uit de voeten kunt! Zoek je liever eerst een nieuwe haard uit? Kijk dan eens bij onze modellen Vancouver, Toronto of Montreal.

Maak het gezellig met een ronde tafel

De tafel kan het grote verschil maken in de eethoek! Er zijn natuurlijk diverse modellen beschikbaar, maar heb je al eens gedacht aan een rond model? Een ronde tafel staat heel gezellig. Aan een ronde tafel ben je nog net iets meer samen, dan wanneer je aan een rechte tafel zit. Je kunt iedereen goed aankijken en slaat geen gezicht over als je de dag doorneemt.

Een ronde tafel komt in diverse formaten en materialen, voor diverse budgetten. Zoek jij een (goedkope) elektrische haard voor een mooie prijs? Onze haarden koop je al vanaf 419 euro.

Sfeervolle verlichting

Maak de eethoek helemaal af met sfeervolle verlichting. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een trendy hanglamp boven de tafel, zoals een industrieel model. Maar heb je ook al eens bij de vintage exemplaren online of bij jouw lokale lampenzaak goed bekeken? Een mooi design uit de jaren 50 zal zeker niet misstaan, en blijft nog jarenlang in stijl. Vraag de kenner om advies en weet wat je koopt!

Wil jij liever sfeervolle verlichting in de vorm van haardvuur? De haarden van De Sfeerhaard zijn elektrisch, maar geven een realistisch vlammenspel!

Creatief met textiel

Heeft jouw familie een speciale gelegenheid of is er iets te vieren? Investeer in mooi textiel dat je steeds weer op tafel kan leggen. Een mooi tafelkleed is superfeestelijk en kan een mooie traditie nog ietsjes mooier maken.

Je kunt natuurlijk een mooi kant-en-klaar exemplaar online of in de winkel kopen, maar je kunt ook een prachtig stofje naar keuze op maat laten maken. Kies een mooie stof bij een stoffenwinkel of op de markt en laat er een mooi tafelkleed van maken.

Gezellige eethoek met een duurzame elektrische haard

Hopelijk kun je snel aan de slag met onze ideeën voor een gezellige eethoek! Heb je vragen over onze duurzame haarden? Neem dan vooral een kijkje op de Klantenservice-pagina. Hier worden alle veelgestelde vragen beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met op met De Sfeerhaard.

Stuur ons een appje!