Welke sfeerhaard past bij jou?

Sfeerhaard

Op zoek naar meer sfeer in huis, maar is een klassieke open haard sowieso al uitgesloten vanwege de grote aanpassingen die gedaan moeten worden? Kijk dan eens of een elektrische sfeerhaard iets voor jou is. Een elektrische haard kent vele voordelen en is daarbij ook een hele stijlvolle toevoeging aan jouw interieur. In deze blog zullen we je vertellen welke sfeerhaarden er bij ons te verkrijgen zijn en wat de kenmerken hiervan zijn. Lees mee!

Wat is een elektrische sfeerhaard precies?

Wellicht heb je wel vaker gehoord van een elektrische sfeerhaard, maar heb je er helemaal geen beeld bij. Een elektrische sfeerhaard is een haard waarbij helemaal geen vuur aan te pas komt. De haard is volledig elektrische en maakt gebruik van led-vlammen die niet te onderscheiden zijn van echte vlammen. Sommige elektrische sfeerhaarden geven ook geen warmte af, maar zijn puur sfeermakers. Een aantal sfeerhaarden hebben echter wel een warmte-element, waardoor je optioneel toch de ruimte iets kunt verwarmen met de sfeerhaard.

Het voordeel van een sfeerhaard die enkel op elektriciteit werkt, is de veiligheid die het met zich meebrengt. Geen vlammen betekent ook niet het gevaar die vuur kan geven. Ook is een elektrische haar een stuk gemakkelijk in gebruik, in vergelijking met een klassieke open haard. Bij de elektrische haard is het slechts een kwestie van aan en uit zetten, terwijl je bij een open haard aan de slag moet met hout en het vuur aanhouden.

Welke sfeerhaarden zijn er?

Wij hebben twee verschillende typen sfeerhaarden; de inzethaard en de wandhaard. Beide hebben hun eigen specificaties en voordelen. Het grootste verschil tussen de twee haarden is dat de inzethaard in de muur gemonteerd wordt en de wandhaard aan de muur.

Inzethaard

De inzethaard wordt in een muur, kast of cinewall geplaatst en heeft een strak en modern design. Van de inzethaard hebben we twee verschillende varianten bij De Sfeerhaard. We hebben de inzethaarden Montreal en Toronto.

Montreal sfeerhaard

De Montreal sfeerhaard heeft een erg minimalistisch design en een minimale lijstbreedte. Dit maakt dat de haard vrijwel volledig in de muur zal vallen. De sfeerhaard zal in veel interieurstijlen passen, is beschikbaar in verschillende formaten en komt altijd in het zwart.

De haard is verkrijgbaar in de maten: 128 cm, 152 cm en 182 cm.

Toronto sfeerhaard

Onze Toronto sfeerhaard heeft een straks ontwerp en zal in verschillende ruimtes en interieurstijlen goed tot zijn recht komen. De haard heet een lijstbreedte van 4,5 cm, breder dus dan die van de Montreal haard. Ook de Toronto haard is enkel in zwart te verkrijgen en is er in de maten 106 cm, 128 cm, 152 cm en 183 cm.

Speciaal voor onze Toronto inzethaard hebben we bij De Sfeerhaard een cinewall ontwikkeld. Een muur waarin zowel de sfeerhaard als een televisie verwerkt kunnen worden. De cinewall is geheel naar wens te stylen en zal een netjes en mooi afgewerkt geheel vormen.

Wandhaard

De wandhaard is een ideale sfeerhaard. Doordat de haard aan de muur wordt gemonteerd is het ophangen van de haard gemakkelijk gedaan. Het feit dat de haard niet in, maar aan de muur wordt gemonteerd, maakt de haard niet minder mooi. Ook deze haard beschikt over een strak en modern design en is zeer geschikt voor verschillende interieurs.

Daarbij is onze wandhaard onze enige haard met een warmte-element. Ben je dus op zoek naar sfeer én warmte? Dan is de wandhaard de haard die jij zoekt.

Vancouver sfeerhaard

De Vancouver haard is een mooie haard en is in meerdere maten beschikbaar. Zo is de haard er in het zwart, het wit en is er van één maat zelfs een spiegelvariant. De maten waarin de haard verkrijgbaar is, zijn: 110 cm, 128 cm, 152 cm, 182 cm, 210 cm en 241 cm.

Elektrische sfeerhaard bestellen?

Is jouw keuze op één van onze haarden gevallen? Je kunt deze gemakkelijk bestellen via onze webshop. Bestel je de sfeerhaard op een werkdag vóór 16:00 uur, dan wordt deze morgen al bezorgd en kun jij beginnen met genieten van de sfeer die het geeft.

Heb je nog vragen of kun je wat hulp gebruiken bij het kiezen? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag verder.

Stuur ons een appje!