6 fantastische voordelen van een inzethaard

voordelen en nadelen elektrische inzethaard

Een inzethaard, ook wel inbouwhaard genoemd, heeft erg veel voordelen vergeleken met een klassieke open haard en andere haarden. Ben jij op zoek naar een sfeervolle haard voor bij jouw interieur? We vertellen je in deze blog over een aantal voordelen.

De voordelen van een inzethaard

1. Een inzethaard kost geen moeite

Er komt bij een traditionele open haard nogal wat kijken. Ten eerste heb je hout nodig en moet je het vuur aanmaken voordat je van de warmte en sfeer van de open haard kan genieten. Ten tweede kan er roet vrijkomen dat je moet opruimen. De schoorsteen moet ook regelmatig worden schoongemaakt. Met een elektrische inzethaard kan je genieten van dezelfde sfeer en warmte, zonder dat je al deze stappen hoeft te volgen. Het is een kwestie van op de knop drukken en de elektrische haard gaat aan.

2. De haard is op veel plekken te plaatsen

Voor een inzethaard heb je alleen maar een stopcontact nodig. De haard kan daardoor in bijna elke ruimte in huis of andere locaties worden geplaatst. De haard is daarom ook populair in de slaapkamer, in de keuken en op kantoor. Je creëert eenvoudig sfeer in een ruimte door de haard in een oude schouw of een ombouw te plaatsen.

3. Een inzethaard is makkelijk te installeren

De installatie van een inzethaard is niet ingewikkeld en kan je daarom zelf uitvoeren. Je hangt de haard op aan de muur en steekt de stekker in het stopcontact. Klaar is Kees! Natuurlijk leveren we bij jouw sfeerhaard een uitgebreide handleiding. Met slechts een druk op de knop zet je de inzethaard aan en kan je genieten van de vlammen en de warmte.

4. De haard is erg stijlvol

Een inzethaard ziet er erg stijlvol uit. De haarden die we bij De Sfeerhaard verkopen hebben een strak design en de inzethaarden zijn in wit of zwart verkrijgbaar. We bieden meerdere kleuren zodat je deze goed de rest van het interieur kan laten passen. De sfeerhaarden hebben een simpel design. Hierdoor zullen de elektrische haarden in vrijwel ieder interieur passen. Een inzethaard brengt direct sfeer in de ruimte!

5. De haard is veilig

Een inzethaard is erg populair omdat het een veilig alternatief is voor een traditionele open haard. Vooral voor gezinnen met kinderen of mensen met huisdieren is een traditionele open haard gevaarlijk. Je moet altijd in de kamer bij het vuur blijven om het in de gaten te houden. Bij deze haard is dat niet nodig, want de vlammen zijn niet echt. Een bijkomend voordeel is dat er ook geen gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen, wat bij een traditionele haard wel het geval is.

6. Een inzethaard is energiezuinig

Een inzethaard werkt op elektriciteit en verbruikt weinig energie. Daardoor is het een goedkope manier van verwarmen. De kosten van een elektrische haard zijn erg laag. Het stoken met hout of gas is velen malen duurder. Daarnaast is een elektrische haard ook beter voor het milieu!

De inzethaarden van De Sfeerhaard

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er flink wat voordelen aan een inzethaard. De elektrische haarden bij De Sfeerhaard zijn in verschillende kleuren en formaten te verkrijgen. Zo zit er altijd een haard bij die bij uw interieur past. Mocht je nog vragen hebben over inzethaarden, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Geef een reactie

Stuur ons een appje!