Waarom kiezen voor een elektrische sfeerhaard

elektrische sfeerhaard in slaapkamer

Heb jij interesse in een elektrische sfeerhaard? In deze blog vertellen we je graag meer over elektrische sfeerhaarden en wat de voor- en nadelen zijn van een elektrische sfeerhaard. Wij zijn groot fan van elektrische sfeerhaarden. Deze blog helpt je bepalen of een sfeerhaard ook iets voor jou is.

Wat is een elektrische sfeerhaard?

Een elektrische sfeerhaard is een haard die werkt op elektriciteit. De haard zorgt voor sfeer en warmte. Doordat een elektrische haard op elektriciteit werkt is hij ook nog eens erg veilig. Daarnaast is er geen hout nodig en komt er geen rook vrij. Dit zijn natuurlijk al enkele voordelen.

Hoe werkt een elektrische sfeerhaard?

Een elektrische haard werkt met verwarmingselementen die worden gevoed door elektriciteit. Deze verwarmingselementen zijn veilig opgeborgen in de haard. Om de sfeer van een echte open haard te creëren worden er vlammen gesimuleerd door LED-technologie die er levensecht uitzien.

De voordelen van een elektrische sfeerhaard

1. Het is veilig

Een klassieke open haard is niet erg veilig. Als je kinderen of huisdieren hebt kan je ze niet alleen laten bij de open haard omdat er het gevaar is dat ze zich zullen branden.  De buitenkant van een elektrische haard voelt koel aan omdat de verwarmingselementen veilig zijn weggestopt. Maar dit is niet alles, bij het verbranden van hout kunnen ook gassen en gevaarlijke stoffen als koolmonoxide, stikstofdioxide en zwaveldioxide vrijkomen. Omdat een elektrische haard op elektriciteit werkt heb je hier totaal geen last van.

2. Het is praktisch

Een open haard is erg sfeervol en romantisch, maar kost ook veel tijd. En laat je nou precies dezelfde sfeer kunnen creëren met een elektrische sfeerhaard, zonder al het gedoe. Je hoeft geen hout te kopen, hoeft niet het vuur aan te maken, as of roet op te ruimen en de schoorsteen schoon te maken. Je hebt niet eens een schoorsteen nodig! Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact.

3. Een haard waar jij wilt

Een ander groot voordeel is dat een elektrische sfeerhaard heel weinig ruimte inneemt. Hierdoor kun je daar haard plaatsen waar jij wilt. Er hoeft alleen een stopcontact in de buurt te zijn. Maar ook als dat niet het geval is kan er makkelijk door een elektricien een stopcontact geplaatst worden. Je kan echt overal in huis de sfeerhaard installeren. Wat dacht je van een sfeerhaard in de slaapkamer, in de hal of in je kantoor?

4. De warmte is instelbaar

De warmte van een elektrische sfeerhaard kan je zelf instellen. Je kan de warmte ook uitzetten, zodat je op een warme dag wel van de sfeervlammen kan genieten maar het niet te warm krijgt.

5. Een makkelijke installatie

De installatie van een elektrische haard is erg makkelijk en kan snel worden uitgevoerd. De haard hoeft alleen opgehangen te worden en te worden aangesloten op het energienetwerk. Je zet de sfeerhaard aan en kan meteen van de vlammen en de warmte genieten.

6. Het is energiezuinig

Alle warmte die een elektrische haard uitstraalt gaat de ruimte in en verdwijnt niet een schoorsteen in zoals dat bij een open haard wel het geval is. Daarnaast verbruikt een elektrische haard weinig energie. Elektrisch verwarmen kost ongeveer 12 cent per uur. Gasprijzen liggen toch minstens vijftig procent hoger en het kopen van hout en het onderhouden van een open haard kost ook aanzienlijk meer.

De nadelen van een elektrische sfeerhaard

1. Geen authentieke geur

Sommige mensen houden heel erg van de geur van een open haard. Voor deze mensen is een elektrische sfeerhaard minder geschikt aangezien een elektrische sfeerhaard geen geur vrijgeeft.

2. De vlammen zijn niet echt

Nee, de vlammen zijn niet echt. Je zal het verschil echt niet zien, geloof me. Maar je kan dit een nadeel vinden.

3. Heeft elektriciteit nodig

Een elektrische haard werkt op elektriciteit. Mocht je om een bepaalde reden geen toegang tot het elektriciteitsnetwerk in de ruimte hebben dan is het niet mogelijk om een elektrische haard te laten functioneren.

Meer weten?

Wat denk je? Kies jij voor een elektrische sfeerhaard? Bekijk ons gehele aanbod aan elektrische haarden. Heb je een vraag over de elektrische haarden van DeSfeerhaard.nl? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Stuur ons een appje!