Hoe werkt een elektrische sfeerhaard?

Sfeerhaard sfeerfoto

Een elektrische sfeerhaard, hoe werkt dat eigenlijk? Je bent misschien nog aan het twijfelen: je wilt wel zo’n energiezuinige elektrische inzethaard in huis. Maar als het lastig werkt, wil je er waarschijnlijk niet aan beginnen. Dat snappen we, maar no worries: een elektrische sfeerhaard werkt super gemakkelijk! Daarnaast is deze ook nog eens energiezuinig en komt een sfeerhaard met allerlei voordelen. Hoe werkt het dan precies? Lees het in deze blog!

Open haard of elektrische haard?

Ten eerste werkt een elektrische sfeerhaard niet als een klassieke open haard. Er is bijvoorbeeld geen rookkanaal nodig! Daarom hoef je geen rekening te houden met zeer specifieke plekken, omdat de sfeerhaard niet op een dergelijk rookkanaal aangesloten hoeft te worden. Hierdoor kan de elektrische haard jouw woning sfeer en warmte brengen op iedere gewenste plek: woonkamer, keuken, slaapkamer, netjes in de muur verwerkt, of in een schouw. Hierdoor kan de haard ook gemakkelijk verhuisd worden, mocht je jouw inrichting gaan veranderen of naar een nieuwe woning gaan.

Wat kan ik verwachten van een elektrische sfeerhaard?

Wanneer de elektrische sfeerhaard op de juiste plek is geplaatst, voor warmte en een energiezuinige sfeerbrenger, kan deze via een stopcontact in de buurt worden aangesloten. Onze diverse modellen sfeerhaarden hebben verschillende functies en bijkomstigheden, zoals een afstandsbediening, verwarmfunctie, regelbare vlammen en kleurtonen. Kijk welke functies jij graag wilt hebben en welk model het beste bij jouw past. De functies kunnen verschillen, maar allemaal kunnen ze ingebouwd worden in een muur of schouw en zijn ze energiezuinig.

Wat voor aansluiting is er nodig?

Zoals gezegd: je hebt een normaal stopcontact in de buurt van de sfeerhaard nodig. Het is natuurlijk het allermooiste als de snoeren achter de haard, muur of schouw kunnen worden verborgen. Onze elektrische sfeerhaarden bieden voldoende ruimte om een stopcontact of verdeeldoos aan de achterzijde te verstoppen.

Hoeveel warmte geeft een elektrische haard?

Zit er een verwarmingselement in jouw elektrische sfeerhaard? Dan kun je in jouw ruimte niet alleen extra sfeer creëren, maar ook een heerlijke warmte. Doordat deze ingebouwde haard niet op hout of gas werkt, kan de door middel van de elektriciteit de warmte snel worden verspreid. Er zijn verschillende warmtestanden die met de afstandsbediening of aan de zijkant van het paneel in te stellen zijn. Zo heeft ons elektrische haardmodel Vancouver twee warmtestanden, superhandig!

Bekijk alle informatie over het model elektrische sfeerhaard met warmte-element Vancouver.

Verbruik van een elektrische sfeerhaard

Genieten van sfeer en warmte, maar ook een beetje letten op de energie? Dat kan met een energiezuinige elektrische sfeerhaard. Een elektrische haard is energiezuinig, wat scheelt in de portemonnee maar ook beter is voor het milieu. De kosten van een ouderwetse open haard op gas of hout vallen hoger uit dan de kosten van het een sfeerhaard op elektriciteit.

Verbruik elektrische sfeerhaard met verwarming

  • 750W tot 1500W bij de hoogste stand
  • Verwarmt tot 28 graden Celcius.
  • Eén uur op de hoogste stand, gemiddelde kosten: € 0,33

Verbruik elektrische sfeerhaard zonder verwarming

  • Lampen: Wij gebruiken LED-lampen voor ons vlammenspel van maximaal 10 Watt.
  • Dat komt neer op slechts € 0,01 voor vier uur gebruik van de sfeerhaard.
  • Energielabel: Onze energiezuinige sfeerhaarden hebben een energielabel A.

Wil je meer weten over hoe je de elektrische sfeerhaard bedient of installeert? In onze blog Verbruikt een elektrische sfeerhaard veel stroom? lees je er alles over!

Hoe werkt een elektrische sfeerhaard? Zo dus!

Je weet nu een beetje meer over hoe een elektrische sfeerhaard werkt. En je leest het: er komt eigenlijk niet zoveel bij kijken. Het is vooral belangrijk dat je een stopcontact hebt en kiest voor het model dat het beste bij jou en de woning past. Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen en zien we je misschien binnenkort terug in de shop van De Sfeerhaard.

Bekijk ook hier onze haarden

550 incl. btw
,-
550 incl. btw
,-
200 incl. btw
,-
59 incl. btw
,-
100 incl. btw
,-
Stuur ons een appje!