Hoe installeer je een elektrische sfeerhaard?

Verschillen open haard of elektrische sfeerhaard

Gefeliciteerd! Jij bent sinds kort de eigenaar van een elektrische sfeerhaard of bent van plan om een elektrische sfeerhaard te gaan kopen. Wat een goede keuze, want een elektrische sfeerhaard biedt niet alleen een sfeervol interieur, maar heeft ook allerlei andere voordelen zoals een laag energieverbruik!

Wanneer je een elektrische sfeerhaard gaat kopen of er een hebt gekocht, kun je ervoor kiezen deze te laten installeren door een installateur. Dit is natuurlijk erg handig maar, je kan het ook eenvoudig zelf doen! Onze elektrische energiezuinige sfeerhaarden zijn namelijk prima zelf te installeren. Lees na ontvangst van jouw nieuwe elektrische sfeerhaard de gebruiksaanwijzing goed: deze wordt altijd meegeleverd! Wil je extra zeker zijn van je zaken? Lees daarnaast dan ook deze blog!

Elektrische sfeerhaard installeren: geen schoorsteen nodig!

Een groot voordeel van de elektrische sfeerhaard is dat je geen schoorsteen nodig hebt. Wij leveren alleen moderne sfeerhaarden, die compleet elektrisch werken. Door middel van moderne technologie zijn deze zo ontwikkeld, dat er altijd een zeer realistisch vlammenspel wordt weergegeven. Dit vlammenspel zorgt voor echte sfeer en een hoop gezelligheid in de woonkamer of slaapkamer, maar biedt ook heerlijke warmte. Een ouderwetse open haard met schoorsteen is dus niet meer nodig en verleden tijd!

Doordat je geen schoorsteen nodig hebt voor deze open haard, maakt het ook eigenlijk niet uit waar je de sfeerhaard plaatst. Zolang er maar voldoende ruimte is en er een geaard stopcontact in de buurt zit. Doordat een aantal van onze modellen sfeerhaarden in de muur wordt geplaatst (ook wel genoemd: ¨inzethaard¨, of ¨inbouw sfeerhaarden¨) is het vooral belangrijk stil te staan bij de geschikte ruimte en muur: waar komt jouw inbouw sfeerhaard het beste tot zijn recht? Door middel van een afstandsbediening of touch screen (dat ligt maar net aan het model) is deze makkelijk te bedienen.

Bekijk onze modellen en kies de geschikte energiezuinige sfeerhaard voor jou!

Waar plaats je de elektrische inzethaard?

Voor de installatie moet je goed weten waar je de haard gaat plaatsen. Zoals we hiervoor al hebben beschreven, gaat het hier om ruimte en een geaard stopcontact in de buurt, maar het belangrijkste is natuurlijk de sfeer. Kies het sfeervolste plekje in huis, of juist een plekje waar het nog wat aan sfeer ontbreekt. Woonkamer, slaapkamer, maar ook een keuken: met een elektrische sfeerhaard kun je echt alle kanten op, dus laat je fantasie de vrije loop!

Elektrische sfeerhaard installeren in een paar stappen

Hoe installeer je de elektrische sfeerhaard? Wij willen benadrukken dat het van belang is de gebruiksaanwijzing goed te lezen! Daarnaast kun je een extra check doen door deze stappen door te nemen.

Stap 1: Controleer je nieuwe elektrische sfeerhaard

Yes! Jouw gloednieuwe inbouw sfeerhaard is binnen. We snappen dat je het liefst in volle enthousiasme meteen met de installatie wil beginnen, maar even pas op de plaats! De eerste stap is: controleren. Je controleert jouw nieuwe elektrische inbouw sfeerhaard na ontvangst en checkt deze op beschadigingen of andere tekenen die wijzen op een defect of storing. Kijk ook goed of alle onderdelen aanwezig zijn. Neem ook goed de bijgeleverde papieren en gebruiksaanwijzing door. Alles gecheckt en gelezen? Dan ben je helemaal good to go!

Stap 2: Elektrische inzet sfeerhaard installeren

Bij de bouw van een muur kan gebruik zijn gemaakt van verschillende materialen. Het is daarom aan te raden om voor de installatie contact op te nemen met een constructiespecialist. Ben je vervolgens zeker dat jouw muur geschikt is? Ga dan van start met het installeren van jouw nieuwe sfeermaker.

  1. Bij het selecteren van de locatie let je op twee elementen: vocht en vlamgevoeligheid. Zorg dat deze locatie nooit nooit wordt blootgesteld aan vocht. Houd rekening met een minimale afstand van 900 mm. bij vlamgevoelige objecten zoals gordijnen, meubilair, bedden, papier, brandstoffen, etc.
  2. Werk met 2 personen. Til samen de haard op aan de handvatten en plaatst deze in de door jou gebouwde wand.
  3. Steek de voedingskabel in het stopcontact. Schakel de on/off-schakelaar om.
  4. Gebruik de bijgeleverde afstandsbediening en stel de sfeerhaard geheel naar wens in.

Nog een paar dingen om goed op te letten:

  • Check altijd eerst of de aansluiting (output) en het elektriciteitssnoer (input) in goede staat verkeren.
  • Ga nooit voorbij aan de maximale amperage van een circuit.
  • Er dienen geen andere apparaten op hetzelfde elektriciteitscircuit aangesloten te zijn.
  • Lees de handleiding voor alle informatie.

Stap 3: Hoe bedien ik de elektrische inzet sfeerhaard?

De elektrische inbouw sfeerhaard is super gemakkelijk te bedienen! Door middel van de meegeleverde afstandsbediening of controlepaneel aan de zijkant van de sfeerhaard kan deze bediend worden. Deze werken hetzelfde:

On-off: Dit is de hoofdschakel en zet het systeem compleet uit of aan.
Power: Hier zet je de elektrische sfeerhaard mee aan of uit, maar blijft deze stand-by (hij wordt niet volledig uitgezet, zoals bij de hoofdschakel).
Flame: Bepaal zelf hoe hard de vlammen gaan: ga je voor een levendig vlammenspel of een intieme sfeer?
Color: Bepaal zelf de kleurtonen van het elektrische vuur.

Installeren? Handleiding!

Kortom, controleer je geleverde sfeerhaard, lees de installatiehandleiding zorgvuldig, schakel een vriend in die kan helpen tillen en neem even de tijd! Super makkelijk een energiezuinige elektrische inzethaard installeren, dat gaat je lukken! Wij van De Sfeerhaard wensen je heel veel plezier met jouw aankoop en als nieuwe eigenaar van een energiezuinige elektrische sfeerhaard.

Onze inzethaarden

-25%
Uitverkocht
895 incl. btw
,-
-25%
Uitverkocht
619 incl. btw
,-
-10%
521 incl. btw
,-
-10%
629 incl. btw
,-
-10%
764 incl. btw
,-
-10%
899 incl. btw
,-
-10%
854 incl. btw
,-
-10%
Uitverkocht
719 incl. btw
,-
Stuur ons een appje!