Sfeerhaard met schouw of zonder? Lees de trends!

kleur elektrische wandhaard

De sfeer rondom een elektrische sfeerhaard is natuurlijk fantastisch. Tijdens koude dagen de sfeerhaard aan of gewoon iedere avond met een dekentje op de bank. Maar wat voor een sfeerhaard is de beste keuze voor jou? En wat zijn de trends op het gebied van deze ouderwetse sfeer- en warmtemaker? Want, misschien associeer jij een sfeerhaard nog met een ouderwetse schouw. Maar is dat nog wel van deze tijd? Maak je keuze op basis van je eigen voorkeuren in combinatie met onze trendlijst! Ga jij voor een sfeerhaard met of zonder schouw? En plaats je deze simpelweg in de woonkamer of neem jij een andere route en plaats je hem in de keuken? Wij brengen je op ideeën met onze elektrische inbouw sfeerhaard trends!

Sfeerhaard met schouw: verleden tijd?

De sfeerhaard met schouw… Is het verleden tijd? Met een elektrische inzet sfeerhaard heb je een stukje ouderwetse sfeer maar tegelijkertijd moderne technologie in huis. Een combinatie die bijna iedereen wel zal aanspreken! Benieuwd hoe het zit met de laatste trends? Lees verder!

De elektrische sfeerhaard als eyecatcher

De sfeerhaard maakt zijn comeback! Maar dan wel met een moderne twist: de elektrische inbouw sfeerhaard zien we steeds vaker als echte eyecatcher in het interieur! Deze inzethaard (en niet te vergeten energiezuinige sfeerhaard!) geeft elke kamer een warme sfeer en een stukje karakter. Plaats de sfeerhaard in een al sfeervol deel van je woning zodat de gezelligheid naar een nog hoger niveau wordt getild, of maak juist dat plekje dat nog wat extra´s kan gebruiken een stuk gezelliger! Dat is ook het mooie van een elektrische inzethaard: hij kan bijna overal geplaatst worden.

Minimalisme: sfeerhaard zonder schouw

De elektrische sfeerhaard is vooral als inzet sfeerhaard heel populair. Dit geeft een mooie combi van enerzijds sfeer, maar anderzijds modern minimalisme. Doordat de sfeerhaard mooi in de muur wordt verwerkt, wordt er een minimalistische en pure uitstraling weergegeven. Echt iets voor mensen die van een strakke inrichting houden en de sfeerhaard graag zonder schouw zien!

Modern en ouderwets als combi: sfeerhaard met schouw

Ben jij niet zo van het strakke design? Houd jij meer van een ouderwetse ambiance of een leuke eclectische combinatie van modern en oud? Ook dan is een elektrische inzethaard een ideale optie! Als je een oude schouw in je woning hebt, kun je de elektrische sfeerhaard hier inzetten, maar je kunt ook zelf een schouw maken. Check wel de afmetingen goed, voordat je gaat bestellen en installeren!

De voordelen van een elektrische sfeerhaard

Of je nu kiest voor een sfeerhaard met schouw, of zonder, naar onze mening is het altijd een goede keuze. We lichten je graag een aantal voordelen toe. Benieuwd naar alle voordelen van een inzet sfeerhaard? Lees het in de blog Wat zijn de voordelen van een inzethaard?

Realistisch vlammenspel

De elektrische sfeerhaard creëert een realistisch vlammenspel: veilig en sfeervol. Door middel van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van sfeerhaarden, is het tegenwoordig mogelijk om het beeld en de sfeer van een ouderwetse open haard zoveel mogelijk na te bootsen. Het brandende houtvuur in de elektrische gashaard lijkt net echt en staat mooi verwerkt in de muur, of schouw.

Energiezuinige sfeerhaard

Bent je bewust met het milieu bezig en wil je een laag energie verbruik? Dat is natuurlijk een onderwerp van deze tijd! Gelukkig sluit de kwaliteit van de elektrische haard hier naadloos op aan. Een elektrische haard is energiezuinig, waardoor je de kosten laag houdt en bewust met het milieu bezig bent. Het energieverbruik van een open haard of een gashaard liggen hoger, dus met een elektrische sfeerhaard in de schouw kom je goed uit!

Gemak voorop

Gemak is een trend die we overal terug zien komen: we willen vooral genieten van onze aankopen en aan niet te veel rompslomp vastzitten. Een elektrische sfeerhaard is gemakkelijk te bestellen, te installeren en te gebruiken. Door middel van een afstandsbediening, touch screen of controlepaneel is de elektrische sfeerhaard super easy in gebruik.

Sfeerhaard als divider

Jouw sfeerhaard hoeft niet per se het centrale punt van de woonkamer te zijn. Plaats hem bijvoorbeeld in de slaapkamer, of wat dacht je de keuken? Er zijn allerlei plekken in huis waar de sfeerhaard goed tot zijn recht komt. Daarbij zien we ook steeds vaker dat de sfeerhaard als divider wordt gebruikt: een middel om verschillende ruimtes af te scheiden. Kies je voor een inzet sfeerhaard? Zorg dan dat de divider een stevig muurtje is waar deze geplaatst kan worden. De haard zal een ruimtelijk gevoel creëren waardoor de afgescheiden ruimtes nog groter zullen lijken.

Sfeer en warmte: altijd in de mode!

Natuurlijk zeggen trends niet alles: kies vooral wat jij mooi vindt en wat bij jouw ruimte past. Heb je bijvoorbeeld een mooie oude schouw in huis waar een mooie moderne elektrische sfeerhaard in past? Goed idee! Heb jij juist een strakke inrichting, maar zoek je nog een sfeervol element? De elektrische sfeerhaard is een ideale keuze! Sfeer en warmte zijn natuurlijk altijd in de mode! Bekijk onze sfeerhaarden online of neem gerust contact op voor een advies.

Stuur ons een appje!