Welke haard past bij mijn woning?

energiezuinige sfeerhaard

Een inzethaard is een haard die in een bestaande, of nieuw te maken schouw of cinewall geplaatst kan worden. Deze haard wordt daarom ook wel een inbouwhaard genoemd. Vaak plaatst men een inzethaard in een bestaande schouw van een oude open haard. Het kan ook voorkomen dat je tijdens het verbouwen van een woning speciaal een plek laat bouwen voor een haard. Welke haard bij jouw woning past hangt af van verschillende elementen. We vertellen je er in deze blog meer over.

In de muur plaatsen

Zoals hierboven omschreven staat zijn inzethaarden van oorsprong haarden die in de muur worden geplaatst. Wil jij graag dat de haard in de muur geplaatst wordt? Dan is dit de eerste voorwaarde om rekening mee te houden als je de sfeerhaard uitkiest. Er zijn ook haarden die tegen de muur aan geplaatst kunnen worden, die noemen we wandhaarden. Zo is het niet nodig om een uitsparing te maken. Op DeSfeerhaard.nl bieden wij verschillende inzethaarden die direct aan de muur bevestigd kunnen worden. De haarden verdwijnen als het waren in de muur waardoor de sfeerhaard compleet opgaat in het interieur.

Vuur, gas of elektriciteit?

Er is een groot aanbod aan sfeerhaarden op de markt. Ook qua manier van verwarmen is er een groot aanbod. Er zijn klassieke inzethaarden waarbij hout nodig is als brandstof. Maar er zijn ook moderne alternatieven als een kachel die op gas werkt of een elektrische haard. In alle drie de gevallen is er sprake van warmte en vlammen.

Bij een elektrische haard zijn deze vlammen echter kunstmatig, waardoor een elektrische haard erg veilig is. De LED-vlammen zijn niet van echte vlammen te onderscheiden. Elke soort brandstof heeft zo weer zijn voor en nadelen. Het is daarom goed om te bedenken welke brandstof jij verkiest bij het kiezen van de juiste inzethaard.

Een haard met hout als brandstof

Hout is de traditionele brandstof voor een haard. De echte vlammen zijn erg gezellig en het ruikt zo lekker. Maar hout als brandstof heeft ook nadelen. Zo is het relatief duur, duurt het even voordat het vuur aan is en heb je een afvoersysteem nodig voor de rook. Ook kunnen er bij het verbranden van hout gevaarlijke stoffen vrijkomen. Daarnaast is een inzethaard die werkt op hout vaak erg heet aan de buitenkant en daardoor gevaarlijk voor huisdieren en kinderen.

Een haard met gas als brandstof

Een haard met gas als brandstof is een makkelijker alternatief voor een houthaard. Je kan een gashaard vaak met een afstandsbediening aanzetten waarna je geniet van echte vlammen. Het nadeel van een gashaard is dat ze niet heel veel warmte afgeven en daardoor kan je de gashaard niet als hoofdverwarming gebruiken. Bij een gashaard heb je ook een rookkanaal nodig. Een ander alternatief is de bio-ethanolhaard, bij deze haarden is er geen rookkanaal nodig en zijn de haarden vaak te verplaatsen. We spreken dan ook niet meer van een inzethaard. Deze haarden geven niet heel veel warmte af, ze zorgen vooral voor sfeer.

Een elektrische haard

Dit is de winnaar als het gaat om gemak! Omdat een elektrische haard op elektriciteit werkt is het verder niet nodig om gas of houtblokken aan te vullen. Met één druk op de knop zet je de haard aan en kan je genieten van sfeervolle vlammen én heerlijke warmte. Sommige elektrische inzethaarden hebben namelijk verwarmingselementen. Hierdoor geniet je van levensechte vlammen en heerlijke warmte. Ook is het bij een elektrische inzethaard niet nodig om een rookkanaal te hebben. Een erg praktische optie! Er zijn elektrische haarden die ingebouwd kunnen worden, maar ook elektrische haarden die direct aan de muur kunnen worden bevestigd.

  • Goedkoop qua brandstof
  • Veilig in gebruik
  • In verschillende maten

Welke trekt jouw aandacht?

Er is een groot aanbod aan inzethaarden en je hebt dan ook de keuze uit verschillende stijlen en ontwerpen. De kleurkeuzes van inzethaarden zijn vaak neutraal. Kies voor een kleur sfeerhaard die bij de rest van het interieur past. Daarnaast heb je ook de keuze uit hoekhaarden of haarden die, zoals onze modellen, recht zijn. Onze inzethaarden zijn in diverse formaten verkrijgbaar. Zo is er voor iedere woning een juist formaat beschikbaar. Op DeSfeerhaard.nl vind je moderne elektrische haarden in de kleuren wit en zwart, met diverse afmetingen.

Kiezen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende inzethaarden die je kan kiezen. Ze verschillen in brandstof, formaat, kleur en stijl. Bij De Sfeerhaard bieden we jou een aantal mooie modellen waardoor je hopelijk snel een goede keuze kan maken. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de elektrische haarden van De Sfeerhaard.

Geef een reactie

Stuur ons een appje!