Een sfeervolle wachtkamer met een sierhaard! Voor jouw praktijk of kantoor

Sierhaard

Jouw sfeervolle wachtkamer met sierhaard is jouw visitekaartje! Als jij een eigen praktijkruimte of groot kantoor hebt, wil je dat jouw cliënten of gasten hier comfortabel kunnen wachten. Als zij zich hier op hun gemak voelen, zullen zij een stuk kalmer een gesprek of een behandeling ingaan. Fijn voor jou, fijn voor hen! Een wachtruimte met overdreven zakelijke sfeer of ziekenhuisgeur kan een ongemakkelijk gevoel met zich meebrengen: zorg dat je het gevoel juist positief beïnvloed!

Met een mooie wachtkamer met sierhaard, die ook comfortabel is en een ontspannen sfeer heeft, maak je een goede indruk en zullen mensen hier graag terugkomen. Genoeg reden om jouw wachtkamer eens grondig aan te pakken! De eerste stap kan bijvoorbeeld het installeren van een elektrische sfeerhaard zijn: dit maakt de wachtenden ontspannen, geeft ze iets om naar te kijken en het is ook nog eens prachtige decoratie! Wat kun je nog meer doen, naast een elektrische sfeerhaard, om jouw wachtkamer sfeervol, mooi en comfortabel te maken? De Sfeerhaard vertelt het je in deze blog!

Sfeervolle wachtkamer met elektrische sierhaard

Maak van jouw wachtkamer een mooie ruimte waar gasten en cliënten ontspannen kunnen wachten. Dit kan al door middel van kleine aanpassingen aan jouw interieur, zoals een elektrische sierhaard aan de wand, maar kun je onder meer ook letten op:

 • Kleur
 • Bloemen en planten
 • Kunst en fotografie
 • Verlichting
 • Geur
 • Audio/Video (met een cinewall)
 • Vloer

Wij geven je zeven tips waar deze elementen ook zeker in terug kunnen komen, namelijk:

 1. Herkenbaarheid – Logo en belettering
 2. Warm ontvangst – Straal warmte uit met een elektrische sfeerhaard
 3. Daglicht – Meer daglicht, minder stress
 4. Planten – Zuurstof en kleur
 5. Gezellig & functioneel – Zoek de balans tussen gezellige en functionele decoratie met een cinewall
 6. Vermaak – Tijdverdrijven doe je zo

Tip 1: Herkenbaarheid

Logo en belettering

Zorg dat jouw cliënten of gasten meteen een punt van herkenning hebben als zij jouw sfeervolle wachtkamer met sierhaard inlopen. Zorg dat jouw logo aanwezig is en geef met belettering aan waar men moet wezen. Het is prettig als iemand binnenloopt en meteen de bevestiging krijgt dat hij goed zit. Hoe gemakkelijker de binnenkomst, hoe beter de beleving!

Tip 2: Warm ontvangst met een sierhaard

Straal warmte uit met een elektrische sfeerhaard

Geef cliënten en gasten direct een warm welkom. Dit kan door middel van een vriendelijke ontvangst bij de receptie, maar ook door middel van warme decoratie. Een elektrische sfeerhaard is bijvoorbeeld een decoratiestuk dat meteen een sfeervol en ontspannen welkomend gevoel geeft.

Bij De Sfeerhaard hebben we diverse elektrische wandhaarden en elektrische inzethaarden in ons assortiment, geschikt voor elke wachtruimte. Kijk welke stijl bij jou past en kies het passende formaat. Wij beschikken over drie stijlen: Vancouver, Montreal en Toronto.

Tip 3:  Daglicht

Meer daglicht, minder stress

Wist je dat daglicht een gevoel van stress kan verminderen? Zorg daarom dat er voldoende daglicht jouw wachtruimte met sfeerhaard binnen schijnt. Heb jij niet veel ramen? Wees dan creatief! Probeer door middel van decoratie meer licht te creëren of schilder bijvoorbeeld een mooi wolkenpatroon op het plafond. Heb jij wel ramen, maar wil je ook de privacy van jouw cliënt of gast waarborgen? Plak jouw ramen dan aan de onderkant af. Zo schijnt er nog voldoende licht naar binnen, maar kan niemand van buitenaf naar binnen koekeloeren.

Tip 4: Planten

Zuurstof en kleur

Planten geven nog meer kleur aan jouw sfeervolle wachtkamer met elektrische sierhaard en geven bovendien extra zuurstof. Laat elke week verse kleurrijke en lekker ruikende bloemen bezorgen of investeer in een paar mooie grote planten uit het lokale tuincentrum. Heb jij geen groene vingers en geef je de voorkeur aan synthetische planten? Dat kan natuurlijk ook!

Let op dat je jouw planten wel een paar centimeter van jouw elektrische sfeerhaard afzet. Een elektrische sfeerhaard is een stuk brandveiliger dan een klassieke haard, maar houd objecten wel op afstand!

Tip 5: Gezellig & functioneel

Zoek de balans tussen gezellige en functionele decoratie met een cinewall

Zorg dat je jouw wachtkamer niet helemaal volzet met decoratie. Het mag zeker gezellig zijn, maar zorg ook dat er een rustige sfeer hangt en er in jouw sfeervolle wachtkamer ook plaats is voor functionele decoratie. Wat is functionele decoratie? Bijvoorbeeld een tv-scherm waar informatie over jouw praktijk of bedrijf op verschijnt.

Een tv-scherm en de elektrische haard Toronto kun je mooi combineren door middel van een cinewall: een tv- en sfeerhaardmeubel voor aan de muur. Hang de cinewall aan jouw wand en hang het tv-scherm en de sfeerhaard hier gemakkelijk in. Zo heb je een stukje functionele en sfeervolle decoratie samengebracht!

Tip 6: Vermaak

Tijdverdrijven doe je zo 

Heb jij een medische praktijk en kan het voorkomen dan cliënten soms wat langer moeten wachten? Zorg dat zij wat tijd kunnen verdrijven door middel van vermaak! Voor sommigen is de combinatie van een koffiezetapparaat met elektrische sfeerhaard al voldoende, maar je kunt natuurlijk nog meer bieden. Leg wat (nieuwe!) tijdschriften neer of bijvoorbeeld een puzzel voor kinderen.

Elektrische sierhaard en cinewall voor wachtkamer online bestellen

Wil jij een elektrische sfeerhaard en/of cinewall online bestellen voor jouw wachtkamer? Doe jouw bestelling gemakkelijk online bij de sfeerhaardenwebshop van De Sfeerhaard!

Stuur ons een appje!