Sfeerhaard kopen: ga voor veiligheid en gezondheid!

Verschillen open haard of elektrische sfeerhaard

We weten gelukkig steeds meer over gezondheidsrisico’s in het dagelijks leven. Hierdoor kunnen we persoonlijke veiligheidsrisico’s verkleinen en de gezondheid verbeteren. Zo weten we inmiddels dat open haarden en houtkachels qua gezondheid veel nadelen met zich meebrengen; al helemaal in vergelijking met een elektrische sfeerhaard. Ze verspreiden fijnstof en nog zo’n 500 andere stoffen die schadelijk zijn voor jou en je omgeving.

Het is zelfs zo nadelig dat in sommige gemeenten een open haard of houtkachel verboden is. In Londen is het bezitten van een open haard of houtkachel nota bene sinds 1956 verboden. De wetgeving in ons land is nog in voorbereiding als het over het stoken van hout gaat. Er is veel voorlichting, maar er zijn geen wettelijke restricties. In sommige appartementen zie je al wel een verbod op gashaarden en open haarden vanwege brandgevaar.

Maar als je toch op zoek bent naar de sfeer en de warmte van een open haard? Dan is er zeker een goed alternatief. In deze blog leggen we je uit waarom je zou moeten kiezen voor een elektrische sfeerhaard.

Een veilig alternatief voor een open haard

Zoek jij een veilig alternatief voor een open haard? Die is er! De elektrische sfeerhaard is het ideale alternatief: qua uiterlijk en sfeer zijn er overeenkomsten en een een elektrische haard is een stuk veiliger voor de gezondheid en zonder veiligheidsrisico’s. Voor een elektrische sfeerhaard heb je geen afvoerkanaal voor rookgas nodig; je hebt alleen maar een stopcontact nodig.

Schadelijke stoffen bij ouderwetse haarden

Met een elektrische sfeerhaard heb je minder risico’s qua brandveiligheid en blijft de luchtkwaliteit hetzelfde. Naast brandveiligheid en een goede luchtkwaliteit is er nog een voordeel: je hebt geen last van fijnstof of andere schadelijke stoffen.

Fijnstof is luchtvervuiling, waarbij chemische deeltjes kleiner dan 10 micrometer door de lucht zweven. Inademing is schadelijk voor de gezondheid en leidt bij luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten tot verergering van de symptomen. Bij kinderen heeft fijnstof zelfs invloed op de ontwikkeling van de longen.

Geen gevaarlijke stoffen in elektrische sfeerhaard

Bij de elektrische inzethaarden van De Sfeerhaard maken we geen gebruik van gevaarlijke stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Hier letten wij op gedurende het gehele productieproces. Daarnaast voeren wij met regelmaat inspecties en controles uit om de veiligheid van onze elektrische haarden te kunnen blijven waarborgen: voor jou en voor onszelf.

Onze producten bevatten nikkel, maar ook hier houden wij ons consequent aan de aanbevolen limieten, die regelmatig worden gecontroleerd en getest. Zo voorkomen wij allergische reacties en waarborgen wij de veiligheid.

Elektrische sfeerhaard veilig voor kinderen?

Heb je kinderen in huis? Dan wil je voor de aanschaf van een elektrische sfeerhaard natuurlijk weten of deze veilig is voor het gehele gezin.

Onze elektrische inzethaarden verwarmen de ruimte (woonkamer, keuken, hal, slaapkamer) op een veilige manier. Onze haarden hebben geen echt vuur en zijn daardoor veel veiliger dan de traditionele open haard of een gashaard. Kinderen kunnen zich dus niet aan vuur branden en komen niet in aanmerking met schadelijke stoffen. Een haard die elektrisch werkt, is dus ideaal als je kinderen hebt en je hoeft je tevens geen zorgen te maken over de huisdieren in huis.

Veilig vlammenspel met een elektrische sfeerhaard

Met een elektrische sfeerhaard in huis kun jij (met de kinderen!) zorgeloos genieten van een mooi vlammenspel! Benieuwd naar het assortiment van De Sfeerhaard? Wij bieden drie modellen, namelijk:

Wij wensen je veel plezier met jouw veilige elektrische haard!

 

Stuur ons een appje!