Decoratie voor jouw sfeerhaard! [4 tips]

voordelen en nadelen elektrische inzethaard

Natuurlijk zorgt een open haard op zichzelf al voor meer sfeer in de ruimte. Toch kun je de aanwezigheid van jouw sfeerhaard extra benadrukken door de juiste decoratie.

De elektrische sfeerhaarden van De Sfeerhaard geven direct een warme sfeer en toveren een ruimte gelijk om tot een aangename ruimte. En dit allemaal op een energiezuinige manier! Maar hoe zorg je ervoor dat je nog een beetje extra sfeer in huis kunt creëren? Denk bijvoorbeeld aan extra accessoires! Welke? Lees het in onze blog met decoratie-tips!

Een poef of stoel als decoratie naast de sfeerhaard

Onze elektrische sfeerhaarden bieden behalve een mooi veilig vuur ook nog eens warmte! Hier kan je optimaal van genieten als je lekker dichtbij komt zitten op een poef of luie stoel, met een goed boek of een lekkere kop koffie.

Op een poef of luie stoel kun je comfortabel zitten, maar het geeft ook meer sfeer aan de ruimte. Vooral als je dit hoekje aankleed met accessoires zoals kussens en plaids. Zo heb je een leuke plek om te zitten en een mooi stuk meubilair. Door het toevoegen van een stoel of poef zorg je er binnen no-time voor dat je een lege plek opvult.

Planten of bloemen als decoratie voor de sfeerhaard

Bloemen of planten zijn altijd leuk om naast de elektrische sfeerhaard neer te zetten! Dit brengt wat kleur in de kamer en is dus het ultieme accessoire voor bij de haard.

Zo kun je ervoor kiezen om de plant gewoon op de grond te zetten in een mooie pot, of ervoor kiezen om deze op een krukje neer te zetten. Dit is natuurlijk ook te combineren met andere planten, zodat jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of hal er lekker levendig uitziet.

Echt of nep?

Ga je voor een echte of toch voor neppe plant? Het is maar net wat je leuk vindt, maar het ligt er ook aan hoe dicht je de plant bij de open haard wilt zetten. Namelijk niet alle planten kunnen goed tegen de warmte die wordt. Een echte plant kan natuurlijk ook prima, maar dit heeft wel een extra stukje verzorging nodig. Let bij een echte plant ook altijd op hoe goed deze tegen licht en warmte kan.

Een spiegel, kaarsen of een kleed bij de sfeerhaard

Een spiegel in de woonkamer of slaapkamer is altijd handig, maar ook heel mooi! Dit creëert meer diepte in de kamer en hierdoor lijkt de kamer gelijk een stukje groter. Altijd mooi meegenomen! Daarbij is het niet alleen een mooie accessoire, maar het is ook handig als je nog even snel wilt kijken of je haar goed zit voordat je de deur uit gaat.

Zet een stel mooie kaarsen neer bij de open haard en creëer een romantische sfeer! Houd het subtiel met witte kaarsen en een sobere kandelaar, of ga all the way met felle kleurtjes en een barok kandelaar. Kijk maar eens in een interieurzaak in de buurt: er is vaak volop keuze tussen allerlei gekleurde kaarsen en uiteenlopende kandelaren. Een echte aanrader voor decoratie bij je sfeerhaard.

Een kleed voor de open haard is lekker warm en sfeervol. Natuurlijk zorgt de elektrische sfeerhaard al voor warmte, maar met de toevoeging van een kleed zullen ook jouw voeten lekker warm blijven. Daarnaast is een kleed lekker comfortabel aan de voeten: het voelt een stuk fijner aan dan die harde houten of stenen vloer.

Een energiezuinige inzethaard voor extra sfeer in huis

Ben jij op zoek naar extra sfeer in huis? Kies voor een van onze sfeerhaarden! Bij de Sfeerhaard hebben we drie modellen in ons assortiment. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende afmetingen zodat ze passend zullen zijn in de woonkamer, keuken, slaapkamer of andere ruimte! Bekijk ze hier:

Wij wensen je veel plezier met het decoreren van jouw ruimte rondom de sfeerhaard!

Stuur ons een appje!