Top 5 grootste fouten bij het kiezen van een sfeerhaard!

voordelen en nadelen elektrische inzethaard

De elektrische sfeerhaard geeft veel gezelligheid en een heerlijke warmte af. Maar voordat je een haard kiest, moet je wel rekening houden met een aantal factoren. Want zo’n inzethaard is supermooi en bovendien praktisch, maar we willen je graag behouden van fouten! Daarom geven we jou in deze blog een top 5 van meest gemaakte fouten bij het kiezen van een sfeerhaard.

1. Indeling van je ruimte een van de fouten bij het kiezen van een sfeerhaard

Je kunt wel een heel mooi idee in je hoofd hebben, maar als er een enorme haard in je woonkamer wordt gezet waar je niet gezellig omheen of voor kunt zitten, komt de haard minder goed tot zijn recht. Zonde! Dit is een van de fouten bij het kiezen van een sfeerhaard.

Als je gezellig samen rondom de inzethaard wilt kunnen zitten, zorg er dan voor dat de haard een centrale plek in jouw ruimte heeft. Bekijk dan ook wel goed waar je de tv wilt zetten. Je wilt natuurlijk ontspannen tv blijven kijken en tegelijkertijd genieten van de sfeerhaard. Zorg dus voor een passende indeling en denk van te voren goed na over de je ruimte en de bijpassende afmetingen.

Bekijk ons assortiment met diverse formaten per model:

2. Isolatie? Zonde van je tijd!

Een ouderwetse open haard installeren is een hele onderneming. Wanneer je een open haard of gashaard koopt zal je de haard moeten isoleren, vanwege het geluid en brandveiligheid. Maar wanneer je een elektrische sfeerhaard koopt, heb je geen last van isolatie. Bij een elektrische sfeerhaard heb je geen afvoerkanaal voor rookgas nodig, zelfs geen schoorsteen! Een stopcontact is het enige wat je nodig hebt. Dit scheelt dus heel erg in kosten en installatie. Veel mensen maken de fout zich bij de aanschaf van een elektrische sfeerhaard toch met dit soort zaken bezig te houden. Wij zeggen: zonde van de tijd!

3. De juiste materiaalkeuze

Het kan soms lastig zijn om in 1 dag te beslissen welke sfeerhaard het beste bij jouw interieur past. Misschien kies je een sfeerhaard die jij mooi vindt, maar totaal niet bij je interieur. Veel mensen gaan hier de mist in. Laat je daarom goed adviseren! Bekijk de webshop goed, neem contact op met de klantenservice bij twijfels of laat iemand meekijken in je woning. Zo kun je goed geadviseerd worden en heb je de ideale energiezuinige sfeerhaard die jij mooi vindt en past bij jouw interieur.

4. De grootte van de sfeerhaard

Zoals al eerder benoemd, zijn de afmetingen van de sfeerhaard enorm belangrijk. Kies een haard dat qua kubieke meter past bij je woonruimte. Heb je een kleine woonkamer? Dan kan het snel warm worden en is de verse luchttoevoer niet optimaal. Hierdoor kies je dus sneller voor een wat kleiner formaat. Wij adviseren jou graag bij het maken van deze keuze.

Dit zijn onze kleine formaten:

5. Kies de juiste sfeerhaard webshop

Zoals je kunt lezen heb je veel zaken zelf in de hand, maar uiteindelijk ligt het er natuurlijk ook maar net aan bij welke webshop jij een energiezuinige inzethaard koopt! Bij De Sfeerhaard bieden we een assortiment van de mooiste sfeerhaard-exemplaren en bovendien een uitstekende service. We voorzien je graag van een passend advies en denken met je mee. Daarnaast bieden we op ieder type sfeerhaard een garantie van vijf jaar!

Wij hopen dat we jou middels deze blog hebben kunnen behoeden van fouten bij het kiezen van een inzethaard. Het kiezen van een sfeerhaard doe je wat ons betreft het beste samen. De Sfeerhaard helpt je graag een keuze te maken!

 

 

Stuur ons een appje!