Zo monteer je een elektrische haard…

Elektrische haard inbouw

Ben je op zoek naar een elektrische haard en wil je graag weten hoe je deze zoektocht en installatie kan aanpakken? In deze blog vertellen we je meer over de twee modellen haarden van De Sfeerhaard en hoe je deze kan monteren.

Daarnaast geven we je een aantal tips om jouw zoektocht wat makkelijker te maken. Lees snel verder!

Elektrische haard – De modellen

Het is van belang dat je van te voren nagaat of een wandhaard of een elektrische haard het meest geschikte product is voor jouw woning. Een wandhaard wordt namelijk met een muurbeugel aan de muur bevestigd. Hierdoor hangt de sfeerhaard aan een muur en zal daarom altijd een stuk uitsteken.

Een haard wordt in een schouw, muur, kast of cinewall geplaatst. Een elektrische haard inbouwen heeft daarom zo zijn voorbereidingen nodig. Bij De Sfeerhaard verkopen we drie modellen elektrische haarden, waarvan er twee geschikt zijn voor inbouw.

Toronto

Het model Toronto van De Sfeerhaard is in meerdere formaten verkrijgbaar en heeft een lijstbreedte van 4,5 cm. Wanneer de elektrische haard ingebouwd is, zal de rand altijd zichtbaar blijven.

Dit geeft een krachtige en strakke uitstraling die in veel interieur stijlen goed tot zijn recht zal komen. Daarnaast heeft de Toronto als kenmerk enorm energiezuinig te zijn. De haard verbruikt slechts 10W.

Montreal

Het model Montreal is het meest minimalistische model van De Sfeerhaard. De elektrische haard heeft een minimale lijstbreedte. Hierdoor zal de haard samensmelten met de schouw, muur of kast.

De Montreal heeft een prachtig (LED) vlammenspel en een luxueuze uitstraling. Dit model is, net als de Toronto, in meerdere formaten beschikbaar.

De geschikte plek vinden

Voorafgaand aan de aankoop van een elektrische haard is het belangrijk dat je een geschikte plek hebt gevonden. De haarden moeten namelijk precies passen in de open ruimte van de muur, kast, schouw etc. Veel huishoudens kiezen ervoor om zelf een schouw te bouwen. We schreven eerder een blogpost over het bouwen van een schouw.

Wanneer je een geschikte plek hebt gevonden voor de elektrische haard, is het tijd voor de installatie. De installatie is erg eenvoudig door de bijgeleverde gebruiksaanwijzing en kan daarom zelf worden gedaan.

Eenmaal opgehangen en in het stopcontact gestopt, kun je al genieten van jouw sfeerhaard! Al onze modellen zijn eenvoudig te bedienen via een afstandsbediening en hebben meerdere instellingen.

Waar op letten?

We hebben een aantal factoren voor je verzameld om rekening mee te houden bij het kiezen van een elektrische haard. Je leest ze hieronder.

  1. Stem het formaat haard af met de rest van de ruimte. Zorg ervoor dat je niet een te grote sfeerhaard kiest wanneer de ruimte beperkt is. Hierdoor kan de ruimte kleiner ogen.
  2. Bekijk de mogelijke instellingen. Check van tevoren de mogelijke instellingen van de haard die jij op het oog hebt. Denk hierbij aan de kleuren LED verlichting, verschillende sterktes of een mogelijke warmtestand. De instellingen kunnen per merk en haard enorm verschillen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  3. Zorg voor een stopcontact. Wanneer je ervoor kiest om een elektrische haard in te bouwen, is het belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is. Let hierbij ook op de lengte van het snoer. Bij De Sfeerhaard zijn al onze snoeren 180 cm. Hierdoor heb je genoeg speling om het snoer mooi weg te werken.

De Sfeerhaard

Bij De Sfeerhaard hebben we twee prachtige modellen sfeerhaarden die geschikt zijn als elektrische haard.

Bekijk ons product assortiment voor uitgebreide informatie over de twee modellen of neem contact met ons op. We helpen je graag met het uitzoeken van de perfecte elektrische sfeerhaard!

Stuur ons een appje!