Let hier op bij een elektrische sfeerhaard

Elektrische sfeerhaard

Wil je een elektrische sfeerhaard kopen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor het juiste model. Er zijn talloze haarden op de markt, met ieder zijn eigen eigenschappen. We geven je een drietal tips om jou te garanderen dat je voor het juiste model en merk kiest! Lees snel verder.

1. De plek van installatie

Wanneer je een sfeerhaard koopt, is het van belang dat deze perfect in jouw huis zal passen. We raden aan om, voorafgaand aan de aankoop, een geschikte plek voor de haard te kiezen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Denk hierbij vooral aan het formaat van de sfeerhaard en de aansluiting. Voor de installatie van een elektrische haard is een stopcontact nodig. Wanneer je kiest voor een inzethaard, is het daarnaast belangrijk dat de plek geschikt is voor de haard. Een inzethaard dient namelijk in een bestaande of nieuwe schouw of cinewall geplaatst te worden.

2. De mogelijkheden van de haard

Het is natuurlijk het eindresultaat dat telt. Wanneer je een elektrische haard koopt heb je hier een bepaalde verwachting bij. Het is daarom verstandig om na te denken over de verschillende instellingen die je graag zou willen zien bij een sfeerhaard. Omdat een elektrische haard vaak het vlammenspel realiseert met LED-verlichting, kun je bij veel haarden verwachten dat de vlammen meerdere instellingen hebben. Daarnaast komen elektrische haarden vaak met accessoires om de sfeerhaard te stylen. Denk hierbij aan (nep)houtblokken, kristallen en stenen. Deze materialen kun je gebruiken om een realistischere haard te creëren of de sfeerhaard een strakke uitstraling te geven.

3. Verwarmingselement of niet?

sfeerfotoVaak wordt er gedacht dat een elektrische haard ook automatisch warm wordt. Dit is helaas niet zo. Niet iedere elektrische sfeerhaard heeft een verwarmingselement. Let dus goed op de productspecificaties wanneer je een elektrische sfeerhaard koopt. Bij De Sfeerhaard beschikt de wandhaard Vancouver over een verwarmingselement. Daarnaast is het belangrijk dat je checkt of de haard verschillende warmtestanden heeft. Op deze manier weet je zeker dat je een haard precies naar wens kan instellen.

De Sfeerhaard

Bij De Sfeerhaard hebben we drie modellen sfeerhaarden. De modellen hebben ieder zijn eigen functies en uiterlijke kenmerken. Lees de productomschrijving goed, om te bepalen welk model het beste bij jouw wensen past.

We helpen je graag bij al jouw vragen. Neem gerust contact met ons op!

Stuur ons een appje!