Corona blues? Een sfeerhaard beurt je op!

energiezuinige sfeerhaard

Heb jij last van de corona blues? Je bent zeker niet alleen! Van wekenlang binnen zitten en geen sociaal contact is nooit iemand een vrolijker mens geworden. Hoe zorg je ervoor dat je deze weken een beetje wordt opgebeurd en een positieve mindset kan behouden? Wij van De Sfeerhaard geven je de tips!

Tips voor goede mood binnenshuis, met onder andere een sfeerhaard

Je zit nog wel even binnen, dus je hebt tips nodig voor een betere mood binnenshuis! Wij geven je de tips, van inrichting met sfeerhaard tot trucjes die je hersenen een positieve boost geven. Wist je bijvoorbeeld dat het omgooien van je inrichting (met een nieuwe elektrische sfeerhaard) een ‘change of scenery’ geeft en heel veel kan doen voor je opgesloten gevoel? Lees onze tips, van energiezuinige wandhaard tot hersentrucjes in deze blog!

De Sfeerhaard ‘corona blues’ opbeurtips:

  1. Een elektrische wandhaard in huis
  2. Positief blijven denken, maar hoe dan?
  3. Routine, routine, routine
  4. Spreid je geluksmomenten. Iets om naar uit te kijken!
  5. (Her)ontdek een hobby

Corona blues tip 1: Een 100% elektrische sfeerhaard in huis

Heb je tijd over? Pak je inrichting eens goed aan! Je hoeft niet eens naar de bouwmarkt: wees creatief en gooi de boel eens om. Kijk of de inrichting van je woonkamer anders kan, schuif eens met de plantjes, hang je lijstjes anders en je woonkamer is als nieuw!

Heb je behoefte aan een switch, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Met kleine veranderingen, zoals een nieuwe elektrische inzethaard krijgt jouw woonkamer een compleet nieuwe dimensie. Een elektrische wandhaard geeft veel sfeer, warmte en is bovendien gemakkelijk te installeren. Hier heb je nu, maar ook straks heel veel plezier van!

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk onze webshop met de modellen Vancouver, Montreal en Toronto!

Corona blues tip 2: Positief blijven denken, maar hoe dan?

Geef jezelf positieve prikkels. Hoe doe je dat? Veel mensen doen dit door zichzelf bijvoorbeeld te trakteren (bijvoorbeeld met een nieuwe elektrische sfeerhaard), maar een positieve prikkel hoeft echt niet altijd geconsumeerd te worden! Er zijn een heleboel trucjes waarmee je jouw brein positief kan beïnvloeden.

Houd bijvoorbeeld dagelijks een dagboek bij. Hier hoef je geen lange verhalen in te schrijven (gelukkig, want zoveel maak je deze dagen waarschijnlijk toch niet mee), maar bijvoorbeeld wel positieve notities. Schrijf elke dag iets op (al is het maar 1 ding!) wat leuk was aan je dag, of waar je trots op bent. Het klinkt voor sommige mensen misschien gek of zelfs een beetje kinderlijk, maar zo’n kleine oefening als dit kan je brein in een positieve mindset brengen.

Andere trucjes? Lachen! Uit onderzoek blijkt dat je door te lachen blije stofjes aanmaakt in je hersenen. Valt er niet zoveel te lachen deze dagen? De grap is dat dit ook werkt met een geforceerde lach. Zet enkele minuten een balpen tussen je kaken en je laat je lichaam denken dat je lacht, waardoor alsnog deze stofjes alsnog worden aangemaakt! Dit blije stofje heet overigens serotonine en geeft je een gevoel van blijdschap, veiligheid en tevredenheid.

Corona blues tip 3: Routine, routine, routine

Maak een agenda voor elke dag en creëer een prettige routine. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling voordat je gaat werken: zo heb je het idee dat je ¨naar werk¨ gaat en heb je een prettige start van de dag. Het zal je verbazen hoe weinig mensen er voor 9 uur ´s ochtends op straat zijn, dus maak die wandeling gerust. Gun jezelf een uitgebreide lunch om 12 uur en bel twee keer per dag iemand, al is het maar kort. Zo wordt het praatje bij het koffieapparaat deze dagen even vervangen door een praatje bij de elektrische sfeerhaard. Wees creatief en implementeer je werkroutine binnenshuis!

Corona blues tip 4: Spreid je geluksmomenten. Altijd iets om naar uit te kijken!

Je geluksmomenten zijn ten tijde van corona misschien heel erg veranderd. Waar je eerst uitkeek naar een etentje met vrienden, een avond uit of een concert, kijk je nu uit naar Boer Zoekt Vrouw op zondag en je nieuw geïntroduceerde Wentelteefjes-woensdag.

Probeer geluksmomenten voor jezelf te creëren en deze over de week te verdelen: vroeger deed je misschien alles in 1 weekend, maar zorg dat je nu elke dag of om de dag iets hebt om naar uit te kijken. Al is het maar een brownie of een video-chat met je pasgeboren neefje. Zo heb je altijd iets om naar uit te kijken!

Corona blues tip 5: (Her)ontdek een hobby

Ga niet dagenlang Netflix scannen en in bed liggen. Dit is echt niet goed voor je hoofd en stimuleert je energie en positieve gedachten zeker niet. Pak een oude hobby op of ontdek iets nieuws. Sla aan het borduren, boetseren of bakken: dit deed je oma vroeger niet voor niks. Je zult bovendien ontdekken dat veel ouderwets tijdverdrijf best mindfull is: een win-winsituatie!

Elektrische sfeerhaard online bestellen

Hopelijk heb je iets aan onze opbeurtips in tijden van de corona blues! Wil jij snel zo’n 100% elektrische sfeerhaard in huis en aan de slag met jouw nieuwe inrichting? Bestel hem in onze haarden-webshop en we staan binnen een paar dagen bij je op de stoep. Zo is je corona blues hopelijk ook snel voorbij!

 

 

 

 

 

Stuur ons een appje!