Hoe werkt de Vancouver wandhaard?

wandhaard

Onze sfeerhaard Vancouver is onze enige wandhaard en daarbij ook onze enige haard die warmte afgeeft. De haard heeft een stijlvolle uitstraling en brengt veel sfeer met zich mee. Maar hoe werkt een elektrische wandhaard? Hoe kan het dat je wel kunt genieten van de sfeer en warmte, maar er geen hout of gas bij te pas komt? We leggen het jou in deze blog uit.

Het gemak van de Vancouver wandhaard

De haarden bij De Sfeerhaard zijn allemaal elektrische haarden. Er komt dus geen hout of gas bij kijken, enkel elektriciteit. De vlammen worden als het ware nagebootst door middel van led-lampen. De led-vlammen zijn erg realistisch en bijna niet van het echt te onderscheiden. De kleur van de vlammen kan ook worden aangepast. Je kunt kiezen tussen oranje, blauw of multicolor.

De warmte van een elektrische haard wordt geregeld door een warmte-element dat aan de achterkant van de haard zit verstopt. Op dit element zit een warmtebeveiliging die ervoor zorgt dat de haard niet oververhit raakt. De haard kan verwarmen tot 28 graden Celsius.

Een elektrische wandhaard brengt veel gemak met zich mee, zowel bij de installatie als in gebruik. Een groot voordeel van een elektrische haard is dat je er geen rookkanaal voor nodig hebt. Je hoeft dus geen grote aanpassingen in jouw huis te doen om toch te kunnen genieten van een haard. Daarbij kan je de haard dan ook op vrijwel elke gewenste plek plaatsen. Enkel buiten en de badkamer zijn geen handige plekken vanwege de vochtigheid.

De wandhaard is gemakkelijk zelf te installeren. Met de handige bijgeleverde handleiding en een extra paar handen, hangt de haard zo aan de muur. Daarna is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken, en klaar ben je.

De veiligheid van een elektrische haard

Naast dat een elektrische wandhaard een gemakkelijke optie is, is het ook een veilig alternatief voor een klassieke open haard. Omdat er geen echt vuur bij komt kijken is, zijn er geen vlammen waar jij of een ander zich aan kan bezeren. Daarbij zit het warmte-element van de Vancouver wandhaard een de achterkant van de haard. Dit is een veilige plek, waar men zich niet gemakkelijk aan zal kunnen branden. Daarnaast zit er op het warmte-element een beveiliging, waardoor deze niet oververhit raakt.

Bij De Sfeerhaard beschikken we over verschillende keurmerken, waaronder die van TÜV Rheinland. Het bedrijf controleert op de naleving van verschillende technische eisen en wettelijke normen bij technische producten. Daarnaast beschikken wij het Geprüfte Sicherheit certificaat. Dit houdt in dat onze apparaten voldoen aan de Duitse (en ook Europese) standaard voor het veilig gebruiken van een apparaat. De Sfeerhaard heeft ook de CE en CSA-keurmerken.

De mogelijkheden van de wandhaard

We hebben bij De Sfeerhaard de Vancouver wandhaard in verschillende formaten en kleuren. De formaten waaruit je kunt kiezen bij de Vancouver wandhaard zijn: 110 cm, 128 cm, 152 cm, 182 cm, 210 cm en 241 cm. De kleuren waaruit gekozen kan worden zijn wit en zwart en bij het formaat 128 cm hebben we ook een spiegelvariant.

Wandhaard bestellen?

Heb jij interesse om een wandhaard te kopen? Je bestelt deze gemakkelijk op onze website. Wanneer je de haard op een werkdag voor 16:00 bestelt, heb je jouw nieuwe elektrische wandhaard de volgende dag al in huis. Is de haard toch niet helemaal naar wens? Dan kun je deze binnen de bedenktermijn van 30 dagen gratis retour sturen. Wij komen deze dan gratis bij jou ophalen. Meer informatie hierover kun je vinden op onze klantenservice-pagina.

 

Voor vragen en hulp verwijzen we je ook graag naar onze klantenservice-pagina, maar je kunt ook altijd contact met ons opnemen. Dan helpen we je graag verder.

Stuur ons een appje!