Elektrische sfeerhaard vs. elektrische kachel

elektrische sfeerhaard

Wil jij een extra warmtebron in huis? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gezellige elektrische sfeerhaard of een praktische elektrische kachel. Is dat niet hetzelfde? Nee! Een elektrische sfeerhaard en een elektrische kachel verschillen zeker van elkaar, daarom is het goed om van tevoren uit te zoeken waar jij het meeste voordeel uithaalt.

Bij de keuze tussen een elektrische sfeerhaard en elektrische kachel kun je een aantal zaken overwegen: Wat staat het mooist? Wat geeft de meeste warmte af? En, wat is het meest energiezuinig? Al deze zaken bespreken we in deze blog!

Verbruik elektrische kachel

We beginnen met de energiezuinigheid, want dit is wel een heel belangrijk element wanneer je overweegt een elektrische sfeerhaard of kachel aan te schaffen.

Wanneer je een elektrische kachel zonder thermostaat in huis haalt, kan deze erg veel stroom gaan verbruiken. Zo´n elektrische kachel blijft namelijk voor lange tijd achtereen aan staan, terwijl deze steeds op volledige capaciteit werken. Een elektrische kachel met ingebouwde thermostaat verbruikt veel minder en kan vaak zo ingesteld worden dat deze uitgaat als een bepaalde temperatuur is bereikt.

Met een elektrische kachel zonder thermostaat kan de energierekening op ten duur flink teleurstellen. Een elektrische kachel van 1000 watt zonder thermostaat kan al gauw 500 uur per jaar aan staan, met een verbruik 500 kWh. Dat komt neer op meer dan 100 euro extra op de energierekening! Bij een elektrische kachel met thermostaat reken je eerder op 100 uur per jaar. Dit komt neer op 100 kWh en is 25 euro extra op de energierekening. Dat scheelt een hoop!

Verbruik elektrische sfeerhaard met warmte-elementen

Wil je echt zuinig aan doen en zoek je vooral dat kleine beetje extra qua warmte? Dan past een elektrische sfeerhaard veel beter in jouw huishouden!

Onze elektrische sfeerhaard Vancouver beschikt over warmte-elementen die in twee standen gezet kunnen worden. Stand 1 is 750W en stand 2 is 1500W, wat neerkomt op een maximumtemperatuur van 28 graden Celsius. Als de elektrische sfeerhaard in de hoogste stand wordt gezet komt dit neer op €0,33 per uur. Dit is dus ook een super voordelige keuze!

Kachel of elektrische sfeerhaard: wat vind jij belangrijk?

De elektrische sfeerhaard en de elektrische kachel met thermostaat zijn dus beiden voordelige keuzes als je op zoek bent naar een extra warmtebron in huis.

Het voordeel van de kachel is wel dat deze warmer wordt dan de elektrische sfeerhaard, maar je kunt je afvragen of je dat wel wilt van een extra warmtebron in huis. Jouw centrale verwarming doet natuurlijk het meeste werk: je wilt daarnaast waarschijnlijk net dat beetje extra en niet een gloeiend hete extra warmtebron. Maar, dat is aan jou!

Voordelen van een elektrische sfeerhaard

Een veilige haard

Wat is dan het voordeel van de elektrische sfeerhaard? Dat zijn er een aantal: de haard is niet alleen energiezuinig, maar ook veilig. Hij wordt niet heel heet en kan dus prima in een huishouden met kinderen en huisdieren en kan zelfs naast de planten staan.

Een veilige eyecatcher voor het hele jaar

Nog een groot voordeel zijn de looks van onze sfeerhaard! Wandhaard Vancouver met warmte-elementen ziet er prachtig en modern uit en is beschikbaar in het zwart, wit of met spiegel-omlijsting. Een echte eyecatcher waar je het hele jaar door mee kan pronken! Het hele jaar, want in het voorjaar zet je de warmte-elementen gewoon uit. Superhandig en gezellig!

Heb jij de voordelen en nadelen van een elektrische kachel vs. een elektrische sfeerhaard naast elkaar gelegd? En is de sfeerhaard de winnaar voor jou? Goed om te horen! Kijk dan nu bij onze elektrische wandhaarden met warmte-elementen en kies jouw favoriet! Nog niet helemaal eruit of je een elektrische haard met of zonder warmte element wilt? Bekijk dan al onze elektrische haarden.

Stuur ons een appje!