Is een elektrische sfeerhaard veilig?

elektrische sfeerhaard

Is een elektrische sfeerhaard veilig? Daar kunnen we kort over zijn: ja. Waarom? Daarin zijn  we wat langer van stof. Lees in deze blog alle redenen waarom een elektrische sfeerhaard veilig is!

De Sfeerhaard: op zoek naar een veilig alternatief

Waarom zijn we bij de Sfeerhaard ooit gestart met onze elektrische sfeerhaarden? Veiligheid was een van de redenen. Wij wilden een veilig en duurzaam alternatief vinden voor de klassieke open haard en de bio ethanol haarden. Vanuit deze wens zijn drie modellen elektrische sfeerhaarden ontstaan.

Een open haard is prachtig, maar je moet er voorzichtig mee zijn! Je kunt jezelf er lelijk aan verbranden en bovendien moet je extra goed opletten als er kinderen in huis zijn. Je zult niet het eerste huishouden met open haard zijn waar ongelukken gebeuren. Daarbij is een open haard ook slecht voor de luchtwegen. Dit is inmiddels bewezen, waardoor de klassieke open haard in vele landen al verboden is.

Bio ethanol haarden zijn een alternatief voor families zonder luchtkanaal in huis. Deze brandstof is biologisch, maar niet duurzaam. De bio ethanol haarden branden 5 à 7 uur met 2 liter brandstof. De brandtijd is daarbij afhankelijk van diverse factoren. Het ligt eraan hoe groot de haard is, welke brandstof er wordt gebruikt en de tocht in huis. Niet duurzaam, maar daarnaast ook niet veilig, omdat je nog steeds met echte vlammen te maken hebt waar je je aan kunt branden.

Waarom is een elektrische sfeerhaard veilig?

Hierom kun je beter kiezen voor de elektrische sfeerhaard: veilig en duurzaam. Omdat een sfeerhaard veilig is, leek dit ons een mooi alternatief voor de open haard en de bio ethanol haarden.

De Sfeerhaard is opgestart door drie ervaren partners die een veiligere en duurzamere oplossing probeerde te vinden. Hier zijn drie modellen elektrische sfeerhaarden uitgekomen: Vancouver, Montreal en Toronto. Dit zijn sfeerhaarden van hoge kwaliteit en met een betrouwbare veiligheid.

Andere voordelen elektrische sfeerhaard

Dat een elektrische haard veilig en duurzaam is, is je nu waarschijnlijk duidelijk. Zijn er nog meer voordelen aan deze haard? Zeker!

Andere voordelen van een elektrische sfeerhaard:

  • Modern design

Niet alleen is een elektrische haard veilig, het is ook nog eens heel mooi! Onze designs zijn modern en passen in ieder interieur.

  • Gemakkelijke installatie

Je hebt geen luchtafvoer of gasaansluiting nodig! Onze sfeerhaarden bevestig je gemakkelijk in of aan de muur en sluit je aan op het dichtstbijzijnde stopcontact.

  • Scherpe prijs

Onze sfeerhaarden zijn veilig, mooi en ook nog eens scherp geprijsd!

  • Energiezuinig

Dankzij de led-verlichting zijn onze sfeerhaarden niet alleen een duurzaam, maar ook een energiezuinig alternatief.

  • 5 jaar garantie

Bij aanschaf van een van onze elektrische sfeerhaarden ontvang je maar liefst 5 jaar garantie.

  • Gratis bezorgen

Wij houden je na bestelling per e-mail en sms op de hoogte van de levering. Deze levering is gratis!

Elektrische sfeerhaard bestellen

Hebben we jou ervan kunnen overtuigen dat een elektrische sfeerhaard veilig is? Bestel dan snel jouw nieuwe veilige alternatief voor de open haard in onze webshop!

Stuur ons een appje!