Elektrische haard met verwarmingselement

elektrische haard verwarmingselement

We zitten momenteel nog in de zomermaanden, maar wellicht ben je al op zoek naar een elektrische haard die wel warmte afgeeft. Gewoon, om alvast voorbereid te zijn op de koudere maanden. We vertellen jou in deze blog over onze sfeerhaard met verwarmingselement: De Vancouver wandhaard.

Elektrische haard voor aan de wand

Onze Vancouver haard is onze enige wandhaard. Dit betekent dat de haard middels een beugel aan de muur gemonteerd wordt. Doordat de elektrische haard aan de muur gemonteerd wordt, lijkt het of deze een aantal centimeter uit de muur komt. Een groot voordeel van een wandhaard is het enorme gemak van het monteren. Dit is dan ook gemakkelijk zelf te doen, wel met twee personen gezien t gewicht.

Wanneer de wandhaard bij jou geleverd wordt, zal er ook een uitgebreide handleiding bijzitten, waarin wij een duidelijk geven over hoe de wandhaard gemonteerd moet worden. Het enige waar je verder rekening mee moet houden bij het monteren is dat de wand waar de haard aan gemonteerd gaat worden sterk is en dat er een stopcontact in de buurt is.

De veiligheid van de Vancouver elektrische haard

Wanneer je op zoek bent naar een haard die hitte afgeeft, is onze Vancouver wandhaard niet alleen een hele mooie optie maar ook een veilige.

Elektriciteit

De Vancouver wandhaard is dus een elektrische haard en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Doordat er bij deze haard geen echt vuur aan te pas komt is het een hele veilige optie, vooral met kleine kinderen en huisdieren. Je kunt je er niet aan branden en er is geen brandgevaar.

In plaats van vuur maakt de elektrische haard gebruik van led-lampen. Hiermee worden de ‘vlammen’ zichtbaar en is het effect uiteindelijk niet van het echt te onderscheiden. Daarbij beschikt de Vancouver wandhaard tot een beveiliging tegen oververhitting, wat het nog een stuk veiliger maakt.

Verwarmingselement

Ondanks dar er geen vuur bij deze haard komt kijken, geeft deze haard wel warmte af. Dat wordt gedaan middels een verwarmingselement. De haard kan verwarmen tot een temperatuur van 28 graden Celsius. Wellicht vraag je je nu af wat er dan zo veilig is aan deze haard met verwarmingselement, want er komt uiteraard nog wel warmte bij kijken. Om het gebruik van deze haard toch net zo veilig te houden als onze andere elektrische haarden, zit het verwarmingselement aan de achterkant van de haard. Hierdoor zal jij, anderen, jouw kinderen of huisdieren er nooit zomaar tegenaan lopen.

De opties van de Vancouver wandhaard

De Vancouver haard verkopen we bij De Sfeerhaard in verschillende maten en kleuren, hierdoor zal er altijd wel een model bij jouw interieur passen.

We hebben de Vancouver elektrische haard in de kleuren wit en zwart en een spiegelvariant. De maten waarin de haard te verkrijgen is, zijn: 110 cm, 128 cm, 152 cm, 182 cm, 210 cm en 241 cm. Echter zal niet elke kleur in elke maat beschikbaar zijn. Ben je benieuwd de haarden? Neem dan zeker een kijkje op onze bestelpagina.

Elektrische haard zonder verwarmingselement

Uiteraard kun je de Vancouver wandhaard ook gebruiken zonder het verwarmingselement aan te zetten, maar mocht je van plan zijn het element nooit te gebruiken, overweeg dan misschien een van onze andere haarden. Zo hebben we twee inzethaarden: de Toronto en de Montreal. Deze haarden beschikken beide niet over een verwarmingselement, maar brengen wel de sfeer in huis. Bekijk de inzethaarden op onze website.

Elektrische haard bestellen?

Wil je een elektrische haard kopen, met of zonder verwarmingselement? Je bestelt deze in ieder geval heel gemakkelijk bij De Sfeerhaard. Mocht je er toch nog niet helemaal uit zijn welke haard t gaat worden en heb je nog wat vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Stuur ons een appje!