Welke elektrische openhaard kies jij: Inzet- of wandhaard?

elektrisch openhaard

We hebben je al eens vijf redenen geven waarom je voor een elektrische openhaard moet kiezen, in plaats van een klassieke haard. Zo zijn ze praktisch, veilig en energiezuinig in gebruik. Maar als je de keuze hebt gemaakt voor een elektrische openhaard, kom je voor de volgende vraag te staan: ga je voor een inzethaard of voor een wandhaard? Wij zetten wat informatie over deze typen haarden voor je op een rijtje, zodat jij je keuze kunt maken.

Inzethaarden

Een inzethaard is een elektrische openhaard die niet voor of aan de muur plaatst, maar in de muur. Daarnaast is het ook mogelijk is deze in een kast of cinewall te plaatsen. Door de elektrische openhaard in de muur te plaatsen, creëer je een luxe en moderne uitstraling. Deze moderne manier van het plaatsen van een haard zal in veel interieurs goed passen.

Een inzethaard is vrij gemakkelijk te monteren in jouw huis. Echter moet er bij deze type haarden wel opgelet worden dat de ruimte waar de haard in komt, op maat is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de elektrische openhaard nog mooier in de muur valt. De haard is dankzij de uitgebreide, meegeleverde handleiding eenvoudig zelf te monteren. Omdat het een elektrische openhaard is, heb je verder enkel een stopcontact in de buurt nodig.

Bij De Sfeerhaard bieden we twee verschillende modellen inzethaarden: de Toronto en de Montreal.

Elektrische openhaard Toronto

De haard Toronto is een van de meest milieuvriendelijke haarden op de Nederlandse markt. De haard heeft een strak ontwerp en zal daarom in verschillende ruimte goed geplaatst kunnen worden. Deze elektrische openhaard heeft een lijstbreedte van 4,5 cm, wat de haard een strak uiterlijk geeft. De vlammen van de Toronto zijn erg realistisch, door de hoogste kwaliteit led-lampen.

De haard Toronto is verkrijgbaar in de kleur zwart en in vier verschillende maten: 106, 128, 152 en 183 cm.

Elektrische openhaard Montreal

De haard Montreal heeft een modern en erg minimalistisch design. Dit komt mede door minimale lijstbreedte, van slechts 2,9 cm. Net als bij de haard Toronto, zijn de vlammen niet van echte te onderscheiden.

Onze haard Montreal is verkrijgbaar in de kleur zwart en in drie verschillende maten: 128, 152 en 182 cm.

Wandhaard

Een wandhaard van De Sfeerhaard is een uitstekende vervanging voor een klassieke haard, maar dan een elektrische optie voor aan de muur. Omdat het een wandhaard is, is deze haard zelfs nog gemakkelijker te monteren dan een inzethaard. Je hoeft hierbij namelijk geen rekening te houden met de ruimte waar de haard ‘in’ gemonteerd moet worden. Met de bijkomende muurbeugel, hang je de elektrische openhaard in mum van tijd op aan de muur.

Bij De Sfeerhaard hebben we één model wandhaard: de Vancouver.

Elektrische openhaard Vancouver

De haard Vancouver heeft een mooie brede lijst met een breedte van 17 cm. Ook deze haard heeft led-vlammen die niet van echt te onderscheiden zijn. In tegenstelling tot de inzethaarden, is de Vancouver in meerdere kleuren te verkrijgen. Hij is te verkrijgen in het zwart, het wit en in een spiegelvariant. Ook is er een bredere keuze in formaat: 110, 128, 152, 182, 210 en 241 cm.

Een ander verschil tussen de inzethaarden en de wandhaard, is dat de Vancouver over een warmte element beschikt. Daarnaast beschikt de haard ook over een beveiliging tegen oververhitting.

Klaar om een elektrische openhaard te bestellen?

Heb je jouw keuze kunnen maken? Via onze online sfeerhaardenshop bestel je gemakkelijk de elektrische openhaard van jouw keuze. Kies het model en formaat dat je wilt; klik en bestel! De volgende werkdag komen we de haard al bij jou thuisbezorgen. Daarnaast bieden we 30 dagen bedenktijd en ontvang je 5 jaar garantie.

Heb je toch nog wat hulp nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Stuur ons een appje!