Huis stylen met industrieel design [Stappenplan]

kleur elektrische wandhaard

Je huis stylen met een industrieel design? Wat is een industriële stijl precies? Industrieel interieur design inspireert zich op fabrieken uit de 19de en 20ste eeuw. De fabrieken uit deze tijd moesten vooral praktisch zijn en hadden geen decoratie of elementen die de boel mooier zouden moeten maken. Deze stijl is niet hetzelfde, maar heeft zeker wel verbanden met de minimalistische look. In minimalisme geldt ¨less is more¨: enkele mooie stukken, geen tierlantijntjes en veelal zwart-wit en sobere kleuren.

De minimalistische en industriële look zijn al jaren een trend voor woningen, die niet snel zal verdwijnen. Misschien is het daarom ook eigenlijk geen trend meer te noemen: het zijn gevestigde stijlen geworden. Daarom hebben wij van De Sfeerhaard ook gekozen voor een minimalistische stijl voor onze elektrische sfeerhaarden: deze stijl blijft zeer geliefd en past uitstekend bij een elektrische wandhaard. Hoe zie je deze stijl terug? In mooi design en strakke omlijstingen in zwart, wit en spiegel!

Benieuwd hoe jij door middel van een paar simpele ingrepen jouw huis meer industrieel en minimalistisch kan stijlen? Lees dan de tips van De Sfeerhaard in deze blog! Liever meteen aan de slag en alvast jouw nieuwe 100% elektrische wandhaard online bestellen? Ga dan direct naar onze haardenwebshop, maak je keuze en bestel.

Elektrische sfeerhaard voor huis stylen

Onze elektrische sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in drie modellen, die ook in diverse formaten beschikbaar zijn. Het verschil tussen de modellen zit hem onder andere in functionaliteiten, maar ook in stijl. Zo heeft elektrische wandhaard Vancouver een brede omlijsting in wit, zwart of spiegel. Onze inzethaarden Toronto en Montreal hebben smallere omlijstingen in het zwart, waarbij de omlijsting van Montreal zo slank is dat deze in de muur weggewerkt kan worden.

Verschillende modellen wandhaarden en inzethaarden die 1 ding gemeen hebben: een minimalistische stijl. Hierdoor passen onze haarden gemakkelijk in diverse interieurstijlen en complimenteren ze een industriële stijl. Wil jij graag een minimalistisch element in huis, dat toch een eyecatcher is en sfeer brengt? Dan is een elektrische sfeerhaard echt iets voor jou!

Elektrische wandhaard en andere stylingtips

Kun je naast de aanschaf van een elektrische inzethaard nog meer doen om een minimalistische & industriële stijl compleet te maken en huis te stylen? Jazeker! Lees de tips in deze blog:

  1. Minimalistisch moodboard
  2. Basic materialen
  3. Meubilair met minimalistische details
  4. Verf de muren sober
  5. Grote objecten in huis

1. Minimalistisch moodboard

Begin niet zomaar met herinrichten en nieuwe spullen aanschaffen. Stel eerst een moodboard samen, geïnspireerd op alles wat je mooi vindt voor jouw woning. Ga op zoek naar foto´s van interieurs die jij bewondert, zodat je beter weet naar welke kleuren, materialen en objecten je straks gaat zoeken.

Aan de hand van dit moodboard weet je bijvoorbeeld ook beter voor wat voor elektrische sfeerhaard je straks gaat: wordt het Toronto, Montreal of Vancouver?

2. Basic materialen

Bij het samenstellen van jouw moodboard kijk je ook alvast naar geschikte materialen. Let erop dat je in een industrieel en minimalistisch interieur vooral gebruik maakt van basic materialen. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld baksteen, metaal en hout.

3. Meubilair met minimalistische details

Geen tierlantijntjes in een minimalistisch interieur! Wil je toch meubels met mooie details die niet veel te simpel zijn? Kies dan voor minimalistische details, zoals mooie belijningen of een luxe afwerking. Ga hierbij altijd voor tijdloos design, waarvan je nog jarenlang plezier hebt.

4. Verf de muren sober

Wit, grijs en zwart zijn kleuren die we veelal terugzien in een minimalistisch interieur. Dit kan misschien iets te sober zijn voor jou. Is dat het geval? Combineer het dan toch met een kleurtje. Zo kleurt groen heel mooi bij zwart en wit. Of kies voor een mooie pastelkleur in combinatie met wit of grijs: dit maakt het kleurrijk, maar toch sober.

5. Grote objecten in huis

Een industrieel interieur kenmerkt zich door enkele grote objecten. Dit zie je bijvoorbeeld vaak terug in grote industriële tafellampen of een oude grote landkaart aan de muur. Wil jij een iets minder voor de hand liggend object? Struin dan eens een rommelmarkt af! Misschien vind jij wel een grote klok of vintage reclamebord die een uniek plekje krijgt in jouw woning.

Elektrische sfeerhaard online bestellen

Wil jij aan de slag met jouw inrichting en een minimalistisch industrieel interieur creëren? Begin dan door een elektrische wandhaard aan te schaffen. Zoek je nieuwe haard en toebehoren gemakkelijk in de webshop van De Sfeerhaard. Bestel hem met een paar klikken en hij wordt al binnen een paar dagen bij jou aan huis bezorgd!

 

 

 

 

 

Stuur ons een appje!