3 redenen waarom je kiest voor een nep openhaard

3 reden waarom je een nep openhaard kiest

De dagen worden weer wat kouder en korter, dat vraagt om meer sfeer en gezelligheid in huis. Maar hoe haal je dat zonder al te veel gedoe in huis? Een nep openhaard is hier ideaal voor. Het is een openhaard die volledig op elektriciteit werkt, maar wel de echte sfeer geeft van een klassieke openhaard. We vertellen je graag wat meer over de nep openhaard en vooral over de voordelen die het heeft.

Hoe werkt een nep openhaard

Deze type haard werkt volledig op elektriciteit, er komt dus geen vuur bij kijken. Vandaar dat deze sfeerhaarden ook wel nep openhaarden worden genoemd. In plaats van vlammen maakt de haard gebruik van ledlampen die het vuur nabootsen. Daarnaast geeft één van de drie haarden van De Sfeerhaard ook warmte af middels een verwarmingselement. Om gebruik te kunnen maken van de sfeerhaard, heb je enkel een stevige wand nodig om de haard aan te installeren en een stopcontact.

Wat verbruikt deze haard aan energie?

Een nep openhaard van De Sfeerhaard is zuinig in gebruik, mede door het gebruik van ledlampen. Om een goed beeld te geven van de bijkomende kosten, hebben we de verbruikskosten voor jou uitgerekend.

De sfeerhaard met het verwarmingselement kan je gebruiken in verschillende standen en kan verwarmen tot 28 graden Celsius. Hoe warmer je deze gebruikt, hoe meer energie deze verbruikt. Als je de haard een uur lang op de warmste stand gebruikt, kost je dat ongeveer €0,33. Wanneer je een haard gebruikt zonder verwarming, kost je dit ongeveer slechts €0,01 per vier uur.

3 reden waarom men kiest voor een nep openhaard

De elektrische haarden zijn erg populair. Dat is eigenlijk ook wel logisch, want de haard kent vele voordelen tegenover de klassieke openhaard.

  1. Veilig

Een nep openhaard is een veilig alternatief voorde klassieke openhaard. Zoals we al vertelde, maakt deze haard geen gebruik van echt vuur. Dat maakt deze haard een stuk veiliger in gebruik, al helemaal wanneer er kinderen en/of huisdieren zijn. Zij kunnen zich gemakkelijk branden aan de hitte van een klassieke openhaard.

De haard met verwarmingselement geeft uiteraard warmte af, maar hier is goed over nagedacht. Het element zit aan de achterkant van de haard, waardoor je er dus niet per ongeluk tegenaan kunt lopen en je brandt. Daarnaast hebben de haarden een timer en heeft de haard met verwarmingselement een oververhittingsbeveiliging.

  1. Gemak

Naast dat de nep openhaard veilig is, is deze ook onwijs gemakkelijk en praktisch in gebruik. Je hebt geen gedoe met het stoken van vuur en sjouwen met houtblokken. Deze haard hoef je enkel op een goede plek te installeren, een stekker in het stopcontact te steken en je hij is klaar voor gebruik.

  1. Stijlvol

Het oog wil natuurlijk ook wat! De sfeerhaarden van De Sfeerhaard zijn stijlvol en een echte toevoeging aan jouw interieur. De haarden zijn in verschillende modellen, kleuren en formaten te krijgen. Zo zit er altijd een nep openhaard tussen voor jou.

Welke opties heb je bij De Sfeerhaard?

Bij De Sfeerhaard hebben twee verschillende haarden: de wandhaard en de inzethaard.  Van die laatste zijn twee verschillende modellen.

Wandhaard

Een wandhaard, de naam zegt het eigenlijk al, is een nep openhaard die aan de wand gemonteerd wordt. Met de bijgeleverde beugel is deze gemakkelijk zelf op te hangen. De wandhaard is onze enige haard met verwarmingselement. Ben je dus op zoek naar een haard die ook warmte afgeeft, dan is dit de nep openhaard die jij zoekt.

Vancouver

De Vancouver haard is het wandhaard model van De Sfeerhaard. De haard heeft een mooie afwerking met een lijstbreedte van 17 cm. Het model is beschikbaar in de kleuren wit en zwart, en er is ook een spiegel-variant. De haard is verkrijgbaar in de volgende maten: 110, 128, 152, 182, 210 en 241 cm.

nep openhaard Vancouver wit
Vancouver – wit

Inzethaard

Een inzethaard is iets lastiger te installeren dan de wandhaard, maar is ook gemakkelijk zelf te doen met de instructies die je erbij ontvangt. De inzethaard wordt niet aan de wand gevestigd, maar erin. Dit kan gewoon in een muur, maar kan ook in een cinewall of een kast. Het geeft een luxe uitstraling en maakt het een mooi geheel.  De inzethaard hebben we in twee modellen: Montreal en Toronto.

Montreal

De Montreal haard is de nep openhaard met de dunste lijstbreedte, 2,9 cm.  Het model is enkel in het zwart te verkrijgen en kan besteld worden in de volgende formaten: 128, 152 en 182 cm.

Nep openhaard Montreal
Montreal

Toronto

Ook het model Toronto is een inzethaard. De haard heeft een lijstbreedte van 4,5 cm, iets breder dan de Montreal. De haard is in de kleur zwart te verkrijgen en is beschikbaar in de maten: 106, 128, 152 en 183 cm.

Nep openhaard Toronto
Toronto

Direct online een nep openhaard bestellen?

Enthousiast geworden over de nep openhaard en wil je er graag zelf een in huis halen? Bestel gemakkelijk de haard naar jouw keuze in onze webshop. Heb je vragen of wil je graag wat meer informatie over de haarden? Neem dan gerust contact met ons op!

Of bekijk onze haarden hieronder!

550 incl. btw
,-
550 incl. btw
,-
200 incl. btw
,-
59 incl. btw
,-
100 incl. btw
,-
30 incl. btw
,-
GRATIS
950 incl. btw
,-
300 incl. btw
,-
GRATIS
-14%
Oorspronkelijke prijs was: €899.Huidige prijs is: €775. incl. btw
,-
-22%
Oorspronkelijke prijs was: €479.Huidige prijs is: €375. incl. btw
,-
-21%
Oorspronkelijke prijs was: €599.Huidige prijs is: €475. incl. btw
,-
-17%
Oorspronkelijke prijs was: €749.Huidige prijs is: €625. incl. btw
,-
-15%
Oorspronkelijke prijs was: €825.Huidige prijs is: €700. incl. btw
,-
-25%
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €1.195.Huidige prijs is: €895. incl. btw
,-
-25%
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: €825.Huidige prijs is: €619. incl. btw
,-
-10%
Oorspronkelijke prijs was: €579.Huidige prijs is: €521. incl. btw
,-
-10%
Oorspronkelijke prijs was: €699.Huidige prijs is: €629. incl. btw
,-
-10%
Oorspronkelijke prijs was: €849.Huidige prijs is: €764. incl. btw
,-
-10%
Oorspronkelijke prijs was: €999.Huidige prijs is: €899. incl. btw
,-
-10%
Oorspronkelijke prijs was: €949.Huidige prijs is: €854. incl. btw
,-
Stuur ons een appje!