Energiezuinige sfeerhaard en meer duurzame decoratie voor in huis

energiezuinige elektrische sfeerhaard

Wil jij een duurzaam, milieubewust en energiezuinig interieur? Het zijn termen de laatste jaren natuurlijk steeds vaker voorbij komen in diverse elementen van ons leven: je wilt duurzaam en bewust autorijden, eten, kleden en misschien ook je interieur inrichten. Supergoed van je! Door deze stappen te zetten werk jij aan een beter milieu. Ben jij aan het uitzoeken hoe je jouw interieur duurzaam en energiezuinig kunt inrichten? Dan is deze blog voor jou! We beginnen met de energiezuinige sfeerhaard en komen zo tot nog meer tips. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Decoratietip 1: Energiezuinige sfeerhaard

We zeiden het al: tip numero uno is een energiezuinige sfeerhaard. Onze sfeerhaarden zijn 100% elektrisch en werken met LED-verlichting. LED-verlichting is de meest duurzame vorm van verlichting en maakt onze elektrische sfeerhaarden energiezuinig. Ze verbruiken weinig Watt en dat zie je terug op de energierekening!

Wij hebben drie modellen elektrische en energiezuinige sfeerhaarden: Vancouver, Montreal en Toronto. Hieronder hebben we het verbruik per sfeerhaard op een rijtje gezet:

  • Verbruik Vancouver: 10W*
  • Verbruik Toronto: 10W
  • Verbruik Montreal: 20W

*Vancouver heeft verwarmingselementen die in twee standen gezet kunnen worden. In deze standen is het verbruik 750W of 1500W en wordt er tot 28°C verwarmd.

Decoratietip 2: Hergebruik meubels

Wil jij een duurzaam interieur? Dit heeft niet alleen te maken met de juiste spullen kopen. Nieuwe spullen kopen kan namelijk ook betekenen dat je oude spullen weggooit, die op de afvalberg belanden… Niet echt duurzaam!

Soms kan het misschien even niet anders (sommige spullen kunnen helemaal op zijn), maar je zult zien dat je veel spullen een tweede leven kunt geven door ze te hergebruiken. Laat je bankstel opnieuw bekleden, geef je tafel een nieuwe lik verf en blijf weg van de stort. Doe bijvoorbeeld inspiratie op door een moodboard op Pinterest te maken en kijk met welke kleuren jij jouw meubelstukken nieuw leven inblaast!

Decoratietip 3: Het langetermijndenken

Ga jij met je interieur aan de slag? Probeer dan echt op de lange termijn te denken. Kies bewust en ga niet voor de trends of spullen die niet lang meegaan. Een energiezuinige sfeerhaard van De Sfeerhaard is bijvoorbeeld in een mooi tijdloos design gemaakt en gaat jaren mee. Daarom geven wij ook 5 jaar garantie op onze energiezuinige sfeerhaard!

Decoratietip 4: Duurzame materialen

Moet je toch spullen vervangen en iets nieuws kopen? Soms kan het natuurlijk niet anders. Let erop dat jouw nieuwe spullen lang meegaan (zoals de energiezuinige sfeerhaard) en bijvoorbeeld gemaakt zijn van duurzame materialen. Steeds meer winkels kiezen er gelukkig voor om duurzame materialen op te nemen in hun assortiment, maar soms moet je dit ook zelf uitzoeken. Bij meubels kun je er bijvoorbeeld op letten van wat voor soort hout het is gemaakt en bij stoffen kunnen je letten op keurmerken en natuurlijke materialen. Gelukkig is het tegenwoordig zeer gebruikelijk dat winkels dit zelf aangeven. Als dit niet wordt aangegeven, is dit misschien een signaal dat je verder moet zoeken.

Energiezuinige sfeerhaard online kopen

Wil jij een energiezuinige sfeerhaard aanschaffen als toevoeging op jouw duurzame interieur? Dat kan bij De Sfeerhaard! Neem een kijkje in onze elektrische sfeerhaardenwebshop en maak je keuze uit onze wandhaarden en inzethaarden!

Ziet jouw duurzame interieur er piekfijn uit met jouw nieuwe energiezuinige sfeerhaard? Dat willen we zien! Maak een mooi kiekje, zet hem op jouw Instagram en tag De Sfeerhaard. Wie weet delen wij jouw foto wel met onze volgers!

Stuur ons een appje!