Het verschil tussen een elektrische wand- en inzethaard

elektrische inzethaard

Bij het zoeken naar een nieuwe elektrische sfeerhaard, zul je je eerst moeten afvragen wat voor soort haard je zoekt: een elektrische inzethaard of een elektrische wandhaard? De wandhaard heeft zo zijn voordelen, maar de inzethaard ook! Lees je dus van tevoren goed in, zodat je zeker weet dat jij de haard van jouw dromen bestelt.

Wil je liever eerst de modellen zien, voordat je bepaalt of jij een inzethaard of wandhaard wil? Neem dan alvast een kijkje bij onze wandhaarden en inzethaarden.

Wat is een elektrische wandhaard?

Een elektrische wandhaard is een sfeerhaard die je gemakkelijk aan de muur bevestigd. Dit is dus net even anders dan de elektrische inzethaard, waarbij je een opening op maat in de muur moet maken om deze te kunnen bevestigen en vervolgens te installeren. Wel moet je ook bij de wandhaard voorzorgsmaatregelen nemen die in de bijkomende handleiding staan beschreven. Zo moet je altijd goed controleren of jouw muur geschikt is en voer je de installatie met zijn tweeën uit, zodat het goed verloopt.

Benieuwd naar onze modellen wandhaarden? Uit onze serie Vancouver zijn maar liefst 11 modellen beschikbaar! Deze modellen komen in diverse formaten, maar ook in diverse uitvoeringen: zwart, wit of spiegel. Bekijk hier onze 11 wandhaardmodellen van Sfeerhaard Vancouver:

Wat is het voordeel van een elektrische wandhaard?

Wil je graag een sfeerhaard aanschaffen, maar zie je op tegen de installatie? Dan zal het voordeel van een wandhaard jou aanspreken: dit is qua installatie de makkelijkste optie in haarden. Je bevestigt een wandhaard aan de wand en hoeft geen op maat opening in jouw muur te maken om de deze te kunnen bevestigen.

Wat is een elektrische inzethaard?

Een inzethaard is een elektrische sfeerhaard die je gemakkelijk in jouw wand kunt bevestigen. De bevestiging is de eerste stap, waarna installeren de tweede is. Ook dit gaat gemakkelijk: de inzethaard sluit je (net als de wandhaard) gemakkelijk aan op het dichtstbijzijnde stopcontact.

Voordat je de haard bevestigd in de wand, zorg je dat je de afmetingen van de haard in kaart brengt en uitzoekt of jouw wand geschikt is om een opening voor de inzethaard te maken. Is jouw wand niet geschikt voor een opening en zoek je een andere optie? Dan is een cinewall wellicht iets voor jou: de cinewall bevestig je gemakkelijk aan de muur, wanneer je jouw inzethaard met veel gemak in hangt.

Meer weten over de voordelen van een cinewall? Lees dan onze blog De Cinewall: de perfecte combi met een inbouwhaard

Benieuwd naar onze modellen elektrische inzethaarden? Uit onze serie Toronto en Montreal zijn samen maar liefst 7 modellen beschikbaar! Deze modellen komen in diverse formaten, waarbij Toronto een slanke grafietzwarte lijst heeft en Montreal een lijst heeft die volledig in de muur weggewerkt kan worden. Bekijk hier onze 7 modellen inzethaarden uit de series Montreal en Toronto:

Wat is het voordeel van een elektrische inzethaard?

Een elektrische inzethaard bevestig en installeer je gemakkelijk. Bedenk van tevoren goed in welke muur je deze elektrische sfeerhaard wilt bevestigen en controleer of deze geschikt is om een opening in te maken voor jouw inzethaard. Met het model Toronto maak je het jezelf nog iets gemakkelijker door middel van een cinewall: de cinewall bevestig je aan de muur, waarna de sfeerhaard Toronto (en jouw tv-scherm) hier gemakkelijk ingezet kan worden.

Bestel jouw elektrische wandhaard of inzethaard online

Bestel nu jouw nieuwe inzethaard of wandhaard gemakkelijk online in de haardenwebshop van De Sfeerhaard! Met een paar klikken wordt jouw nieuwe elektrische sfeerhaard al binnen een paar dagen bij jou thuis geleverd.

Stuur ons een appje!