Sfeerhaard met LED-vlammen

Sfeerhaard sfeerfoto

Goed nieuws! Alle sfeerhaarden van De Sfeerhaard zijn voorzien van LED-vlammen. We horen je denken: waarom is dat zo’n goed nieuws? Omdat LED-verlichting allerlei voordelen met zich meebrengt! Klinkt dat naar meer? Lees dan verder in deze blog over de voordelen van een elektrische sfeerhaard met LED-verlichting.

Voordelen van LED-verlichting

Steeds meer mensen en bedrijven zijn in de afgelopen jaren overgestapt van de gewone verlichting naar LED-verlichting. LED zorgt namelijk voor een laag stroomverbruik, heeft een lange levensduur en geeft een verlaagde warmte af. Wij zetten in deze blog alle voordelen van onze elektrische haarden met LED-vlammen voor je op een rij:

  • Lager stroomverbruik
  • Verlaagde warmte
  • Verhoogde levensduur
  • Lichtkleuren
  • Bestand tegen schokken
  • Beter voor het milieu

Soorten LED-sfeerhaarden

Bij De Sfeerhaard hebben we drie soorten elektrische wandhaarden met LED-vlammen in ons assortiment, namelijk:

Deze wandhaarden zijn allemaal 100% elektrisch en beschikbaar in diverse afmetingen: voor grote en kleine muuroppervlakken.

Onze haarden zijn onder meer energiezuinig, vanwege het gebruik van LED. Maar er zijn nog veel meer redenen! Benieuwd? Lees het in onze blog: Verbruikt een elektrische haard veel stroom?

Voordeel 1: Lager stroomverbruik

Laag stroomverbruik is meestal de belangrijkste reden voor mensen om voor LED te kiezen. Een sfeerhaard met LED-vlammen zorgt dan ook voor een laag stroomverbruik en een dalende energierekening. Een ledlamp is maar liefst tien keer zuiniger dan een gewone halogeenlamp en vijf keer zuiniger dan een spaarlamp.

Voordeel 2: Verlaagde warmte

Een ledlamp wordt niet te warm, waardoor deze veiliger is dan traditionele lampen. Er is geen brandgevaar en de warmte van de sfeerhaard komt van een andere bron dan de vlammen. Een groot voordeel, want veiligheid is natuurlijk superbelangrijk!

Voordeel 3: LED gaat lang mee

Een LED-lamp gaat gemiddeld 30.000 uur mee, wat neerkomt op een levensduur van 5 tot 10 jaar. En dat is lang voor een lamp! LED-verlichting gaat tien keer langer mee dan halogeen en 5 keer langer dan spaarlampen. Jouw sfeerhaard blijft dus heel lang branden!

Voordeel 4: Lichtkleuren

LED wordt steeds populairder en steeds geavanceerder. De komst van verschillende kleuren leds maakt het steeds eenvoudiger voor fabrikanten om kleuren te mengen en met nieuwe kleuren te komen. Zo is het ook mogelijk om de kleuren van de vlammen zo realistisch te maken!

Voordeel 5: LED is bestand tegen schokken

LED kan goed tegen schokken, waardoor het niet snel kapot gaat. Stoot je per ongeluk tegen de sfeerhaard aan? Dan zal dit niet veel invloed hebben op de verlichting. LED heeft namelijk geen gevoelige gloeidraad die kapot kan gaan. Dat betekent trouwens niet dat onze elektrische sfeerhaarden helemaal schokbestendig zijn: pas op de glasplaat!

Voordeel 6: Beter voor het milieu

LED is energiezuinig en dat is natuurlijk beter voor het milieu. Daarnaast is er nog een milieuvoordeel: bij de meeste LED-lampen is 75% van de onderdelen recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijk product is. Een kapotte led lamp hoort dan ook niet bij het chemisch afval, maar gewoon bij het normale huisafval. Minder chemisch afval zorgt voor een lagere CO2 uitstoot in Nederland.

Elektrische wandhaarden van De Sfeerhaard

Je leest het: een elektrische wandhaard is energiezuinig, mede dankzij het gebruik van LED! Maar er zijn nog veel meer redenen om een sfeerhaard in huis aan de wand te hangen. Zo is een sfeerhaard supergezellig en kan het jouw woning een flinke stijl-upgrade geven! Benieuwd naar de wandhaarden van De Sfeerhaard? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment in onze haardenwebshop!

Stuur ons een appje!