Een led openhaard is veel fijner dan een normale haard

led openhaard

In de winter is het heerlijk om ‘s avonds de open haard aan te doen en lekker bij de vlammen te zitten. In films ziet het ook altijd zo fijn uit! Maar in de praktijk komt er een hele hoop kijken bij een open haard en stiekem is een led openhaard veel fijner. In deze blog leggen we je uit waarom dat zo is.

Een led openhaard is heel makkelijk in gebruik

Er zijn maar weinig producten in huis die zo makkelijk zijn als een led openhaard. Dat is echt geen overdreven opmerking, want met één druk op de afstandsbediening zorg je voor een knusse en sfeervolle woonkamer. Daar kan een echte open haard niet aan tippen, want dan ben je eerst aan het slepen met houtblokken. Onze haard hoef je niet aan te steken, kost geen moeite en levert een prachtig schouwspel op. Ideaal! Omdat onze openhaarden niet met echte vlammen werken, maar met ledlampen zijn ze ook een stuk veiliger. Als je kinderen of huisdieren in huis hebt die graag alles aanraken, is er met onze openhaard geen enkel risico: de haard wordt niet warm.

Eenvoudig installeren

Bij een normale open haard komt er nog best wat kijken qua installatie. Zo heb je voor de veiligheid in huis een rookkanaal of schoorsteen nodig, omdat er anders te veel CO² in je huis terecht komt. Sommige huizen hebben al een rookkanaal, wat het natuurlijk een stuk makkelijker maakt. Maar heb je dat nog niet en wil je wel een schoorsteen? Dan moet je flink gaan verbouwen! Ook dat probleem heb je met onze led openhaard niet. Je hebt eigenlijk maar twee dingen nodig voordat je onze haard in gebruik kunt nemen. Ten eerste heb je een stevige muur nodig, waar de haard aan kan hangen. De haarden zijn best groot, dus een simpele gipswand is niet genoeg. Heb je zo’n stevige muur waar je wel een haard aan wil hangen? Dan heb je alleen nog maar een stopcontact nodig en je bent al klaar. Eenvoudiger kan bijna niet.

En de warmte dan?

Nu denk je misschien, als zo’n led openhaard alleen maar met ledlampen werkt, heb je er qua temperatuur niks aan. En dat klopt, een haard met ledlampen wordt natuurlijk niet warm zoals een haard met echt vuur dat doet. Maar daar hebben we natuurlijk een oplossing voor bedacht. Een van onze modellen, de Vancouver Wandhaard, is namelijk uitgerust met een verwarmingselement. Ook deze haard wordt trouwens niet warm aan de voorkant, want we hebben het element achter de lampen gemonteerd. Daardoor blijft de haard gewoon veilig voor kinderen.

Energieverbruik van een led openhaard

Een led openhaard gebruikt natuurlijk meer stroom dan een open haard die op hout werkt. Sterker nog, een ouderwetse open haard gebruikt helemaal geen stroom. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om een open haard met ledlampen aan te schaffen. Ledlampen zijn namelijk ontzettend zuinig, waardoor het energieverbruik van deze openhaard heel laag is.

Onze openhaarden met ledverlichting zijn dus eigenlijk een moderne en verbeterde versie van de ouderwetse open haard. Je hebt geen last van rook, je hoeft niet met hout te slepen en niemand gaat zich branden aan het vuur! Daarvoor in de plaats krijg je een prachtig, modern vormgegeven open haard met ledlampen die drie verschillende soorten vlammen kunnen creëren. Want dat is natuurlijk ook nog een leuk extraatje: omdat we met lampen werken heb je niet alleen maar oranje vuur, maar bijvoorbeeld ook blauw!

Lijkt het je wel wat om ook zo’n gave openhaard in huis te halen? We hebben drie verschillende modellen die in allerlei afmetingen te koop zijn. Zo zit er altijd wel een mooie openhaard voor bij jou thuis tussen! Neem gauw een kijkje in ons assortiment en kies je favoriete led openhaard uit. Voor je het weet zijn de winteravonden ook bij jou in de woonkamer heerlijk knus.

Stuur ons een appje!