Energiezuinige sfeerhaard voor een milieubewust interieur

Energiezuinige sfeerhaard

Een energiezuinige sfeerhaard past supergoed in een milieubewust interieur. Minder plastic, verstandig met je waterverbruik omgaan, minder vlees eten: hiermee help je het milieu dagelijks. Ook door jouw interieur een beetje aan te passen, kun jij nog milieubewuster leven. Een energiezuinige sfeerhaard is alvast een eerste tip, maar je kunt nog veel meer doen! Wat dan? Lees het in de blog van deze week over het milieubewust interieur.

Energiezuinige sfeerhaard: goed voor het milieu en de portemonnee!

Wanneer jij jouw interieur milieubewust inricht, ben jij niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw eigen portemonnee. Een energiezuinige sfeerhaard is namelijk voorzien van een groen A-label, maar scheelt ook op jouw energierekening. De energiezuinige haard verbruikt weinig elektriciteit, waardoor het aandeel op jouw energierekening aanzienlijk lager is dan bij een niet-elektrische sfeerhaard (zoals een gas- of houthaard).

Onze collectie bestaat uit 3 modellen energiezuinige sfeerhaarden: Vancouver, Montreal en Toronto. Neem online een kijkje bij onze inzethaarden en wandhaarden.

Tips voor een milieubewust interieur

Naast de aanschaf van een energiezuinige sfeerhaard, is er nog veel meer mogelijk op het gebied van een milieubewust interieur. Wij geven je in deze blog de nodige tips!

1. Led-verlichting (ook voor energiezuinige sfeerhaard)

Led neemt gelukkig de afgelopen jaren de plaats in van halogeenlampen en gloeilampen. Led-verlichting is een duurzame lamp die jarenlang meegaat en tot 85% minder energie verbruikt ten opzichte van de de oude gloeilamp. Onze energiezuinige haard is ook voorzien van led-verlichting en dus een duurzame keuze. Hierin hoef je gelukkig niet te kiezen: al onze haarden zijn energiezuinig en hebben led-verlichting.

2. Materialen: natuurlijk en gerecycled

Een energiezuinige sfeerhaard is al een stuk zuiniger, doordat je niet veel materialen verbruikt en natuurlijk laag zit in energieverbruik. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de materialen in de rest van jouw interieur ook energiezuinig zijn. Kies bijvoorbeeld wat vaker voor een materiaal zoals hout. Hout is een natuurlijk materiaal dat toch heel stevig is, lang meegaat en makkelijk kan worden gerepareerd. Kies voor hout met het ESC keurmerk, zo weet je zeker dat je voldoet aan de eisen qua natuurbescherming.

Onze energiezuinige sfeerhaarden zijn ook voorzien van de nodige keurmerken.

3. Tweedehands meubels

Tweedehands meubels, als je het “vintage” noemt klinkt het al wat meer fancy. Gelukkig zijn tweedehands producten vandaag de dag grotendeels van hun stoffige imago af. Veel tweedehands zaken verkopen mooie tweedehands meubels, waar je niks meer aan hoeft te doen of misschien alleen een kleine reparatie aan hoeft te verrichten. Richt het hoekje bij jouw sfeerhaard gezellig in met tweedehands meubels.

Met vintage meubels ben jij milieubewust bezig omdat je hergebruikt, maar ook omdat deze meubels vaak duurzaam zijn en dus lang meegaan. Vroeger werden meubels gemaakt om voor een lange tijd mee te gaan, waardoor ze ook nu nog jarenlang goed blijven.

4. Milieuvriendelijke verf

Ben jij jouw interieur grondig aan het aanpakken en heb jij bijvoorbeeld al een energiezuinige haard in huis, maar wil je nog meer doen met de wanden? Dan kun je deze in een mooi kleurtje schilderen! Let wel op dat je hiervoor voor verf kiest met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. In veel verfsoorten zitten namelijk gevaarlijke stoffen en parabenen, die niet milieubewust zijn. Vraag bij jouw lokale bouwmarkt naar de duurzame verfmerken.

5. Bewust kopen: wat heb je echt nodig?

Kopen, kopen, kopen… Is het altijd nodig? Bedenk voordat je iets koopt of je het echt nodig hebt en hoe lang je er plezier van zal hebben. Een moderne sfeerhaard gaat jaren mee en geeft jouw interieur een echte opkikker waar je lang plezier van hebt. Maar dat geldt natuurlijk niet voor elk decoratiestuk! Neem even bewust een nadenk-momentje voordat je iets koopt, zo haal je geen overbodige tijdelijke spullen in huis.

Energiezuinige sfeerhaard online bestellen

Wil jij een energiezuinige sfeerhaard online bestellen? Bestel hem gemakkelijk in de elektrische haardenwebshop van De Sfeerhaard! Heb jij vragen over onze keurmerken, garantie of duurzaamheid? Neem dan online een kijkje bij onze Klantenservice of neem contact met ons op.

Stuur ons een appje!