Een woonkamer “en suite” met open haard

open haard

In de woonkamer komt jouw stijl het beste tot zijn recht! Hier breng je de meeste tijd door en hier heb je de meeste ruimte om jouw stijl te uiten. Een open haard brengt jouw stijl nog beter tot uiting: dit creëert een mooi plekje voor het hele gezin, maar laat ook jouw warmte zien. Vind jij een open haard mooi, maar wil je meerdere woonstijlen in één kamer laten zien? Dan is een “en suite” woonkamer iets voor jou! Dit creëer je helemaal zelf (of met een beetje hulp) met een elektrische open haard in huis.

Woonkamer en suite: wat is het precies?

Een woonkamer “en suite”… Dat klinkt heel fancy, maar wat is “en suite” eigenlijk? Je ziet een “en suite woonkamer” met open haard vooral in oude woningen en herenhuizen. Dit is een ruime woonkamer die gesplitst wordt tot een voor- en achterkamer. Deze splitsing wordt mogelijk gemaakt door middel van dubbele schuifdeuren, of ook wel “en suite deuren” genoemd.

Vaak zie je in deze oude woningen of herenhuizen dat een en suite woonkamer gecombineerd wordt met een open haard. Dit kun jij nu ook zelf creëren met een elektrische open haard!

Zelf een woonkamer en suite maken met open haard

Je kunt een en suite woonkamer met open haard ook zelf maken! Je kunt dit groots aanpakken, of je kunt het jezelf iets makkelijker maken door het iets kleiner aan te pakken.

Wil jij een en suite kamer met open haard, helemaal in de stijl van oude herenhuizen? Dat betekent dat jij het groots gaat aanpakken! In dit geval kun je het beste een timmerman inhuren en samen kijken wat de mooiste optie is. Wat voor deuren wil je? Wil je een simpele scheidingswand of wil je bijvoorbeeld een boekenkast? En waar komt je elektrische open haard? Dit zijn allemaal zaken die je met de timmerman kunt beslissen.

Scheidingswand met open haard

Wil jij het iets simpeler aanpakken? Dan kun je ook een kiezen voor een tussenoptie: de scheidingswand met elektrische open haard. Misschien is dit niet zo elegant als deuren, maar wel een moderne keuze en bovendien gemakkelijker. Je kunt zelf een muurtje metselen en stuccen, of met hout in elkaar zetten.

Een scheidingswand op zich is natuurlijk erg kaal. Je maakt hem helemaal af met een inzethaard of wandhaard. Kijk wat voor jou de beste optie is: dat is bijvoorbeeld afhankelijk van de stevigheid van de muur en het formaat. Onze wandhaarden en inzethaarden zijn beschikbaar in drie modellen (Vancouver, Toronto en Montreal) die ook in allerlei formaten verkrijgbaar zijn: van 106 cm breed tot 241 cm breed.

Kies bijvoorbeeld voor wandhaard Vancouver als je de elektrische open haard liever aan de buitenkant van de muur bevestigd. Wil jij jouw haard liever in de muur installeren? Dan kies je voor inzethaard Toronto (met slanke lijst) of inzethaard Montreal (met een helemaal weg te werken lijst).

Bestel jouw elektrische haard online bij De Sfeerhaard

Ben jij van plan jouw woonkamer en suite te maken door middel van scheidingsdeuren of een scheidingswand? Dan kan de elektrische open haard hier zeker niet ontbreken! Al binnen enkele uren heb je jouw gloednieuwe exemplaar geïnstalleerd en geniet je het hele jaar door van een warme sfeer in huis. Heb jij vragen over de installatie, bezorging, garantie of onze modellen? Kijk dan eens bij onze klantenservice of neem gerust contact op.

Is jouw en suite woonkamer helemaal af met volledig elektrische haard? Tag De Sfeerhaard in je mooiste foto op Instagram!

Stuur ons een appje!