Eyecatcher of statement piece? Ga voor een Sfeerhaard!

elektrische sfeerhaard in slaapkamer

Ben jij op zoek naar een mooie eyecatcher of toffe statement piece voor in de woonkamer? Wij hebben hem voor je! Een echte eyecatcher is de sfeerhaard. Met een elektrische sfeerhaard heb je een prachtig stuk aan de wand, waar meteen alle ogen op gevestigd zijn. Daarnaast is het niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer sfeerverhogend. Hang hem bij de zithoek, of aan de tv-wand, en je maakt de boel nog gezelliger!

Welke sfeerhaard kies jij als statement piece: Vancouver, Montreal of Toronto? Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen kiezen en die je helpen jouw woonkamer goed in te richten met een van deze elektrische wandhaarden. Neem alvast een kijkje in De Sfeerhaard webshop, of lees ons stylingadvies in deze blog!

Zo komt je statement meubel uit de verf!

Een statementmeubel heeft wel een gebruiksaanwijzing: je moet een dergelijk meubel niet zomaar ergens in je interieur plempen. Kies jij voor een energiezuinige wandhaard als statement? Dan kijk je eerst welk model in jouw interieur past: is dit de Vancouver, Montral of Toronto?

Toronto is een inzethaard met een slanke grafietzwarte lijst. Montreal is tevens een elektrische inzethaard en heeft een lijst die volledig in de wand weggewerkt kan worden. Ga je liever voor een bredere robuuste lijst? Dan kies je voor de elektrische wandhaard Vancouver (in zwart, wit of spiegel).

Bepaal dus eerst welke haard in jouw interieur past en ga vervolgens aan de slag met de andere tips, want hoe stem je jouw statement piece goed af op de rest van jouw interieur? We gaan het je hier vertellen!

Sfeerhaard als eyecatcher: less is more

Wij geloven in het motto ¨less is more¨ als het gaat om een interieur met statement meubel. In plaats van dat je jouw interieur volpropt met allerlei snuisterijen en andere eyecatchers, kies je er voor een of slechts een paar. Ga dus voor de elektrische sfeerhaard als statement en probeer de rest een beetje te dempen, of te gaan voor 2 à 3 andere mooie grotere stukken.

Opposites attract: welke kleur of stijl kies je?

Heb jij een interieur dat al vrij sober is? Ga dan juist voor een elektrische sfeerhaard met een brede robuuste rand, zoals Vancouver. Deze heeft een zwarte, witte of spiegel-rand en past mooi in een minimalistisch interieur. Is jouw interieur juist uitgesproken? Combineer dit dan met een sfeerhaard waarbij de lijst in de muur is weggewerkt, zoals Montreal.

Je kunt hier als het ware uitgaan van de regel: tegenpolen trekken elkaar aan. Je kunt natuurlijk voor een statement piece kiezen die precies in lijn is met je interieur, maar je kunt het juist ook leuk breken door voor een tegenpool te gaan!

Vertrouw op je eigen stijl en smaak

Lees jezelf goed in als je met je interieur aan de slag gaat en vraag ook anderen om hun kijk. Maar, vertrouw uiteindelijk vooral ook echt op je eigen smaak. Jij bent uiteindelijk degene die in dit interieur leeft, dus het moet bij jou passen. Zorg dan ook bij de keuze voor een nieuwe energiezuinige haard dat deze echt bij je past.

Hoe weet je wat jouw smaak en stijl is? Maak bijvoorbeeld een moodboard om hierachter te komen. Knip meubels, kleuren, stoffen, stijlen uit een tijdschrift en maak er een collage van. Werk je liever op de computer? Struin Pinterest af en pin je favoriete plaatjes. Als je moodboard compleet is, kun je zien wat jouw stijl is. Kijk naar het complete geheel en kijk eens of er wat plaatjes buiten de boot vallen: haal deze weg en je ziet dat je wel degelijke en eenduidige stijl hebt!

Elektrische sfeerhaard als eyecatcher online bestellen

Ben jij wel toe aan zo’n mooi statement piece in de woonkamer? Bestel dan gemakkelijk online je nieuwe energiezuinige elektrische wand- of inzethaard bij De Sfeerhaard. Wij wensen je veel plezier met je nieuwe stijlvolle interieur!

Stuur ons een appje!