Is een elektrische sfeerhaard duurzaam?

elektrische sfeerhaard

Je vraagt het je misschien steeds vaker af bij producten die je koopt: is het wel duurzaam? En dat is supergoed van jou! Misschien ben jij al compleet duurzaam bezig, misschien knijp je zo nu en dan nog een oogje toe… Maar alle beetjes helpen: jij bent goed op weg. En al helemaal met een elektrische sfeerhaard! Onze sfeerhaarden zijn namelijk een stuk duurzamer in vergelijking met klassieke open haarden. Hoe dat zit? Dat lees je in deze blog!

Duurzaamheid: voor het milieu en portemonnee

“Duurzaamheid” heeft eigenlijk meerdere betekenissen, die wel redelijk op hetzelfde neerkomen. Het kan te maken hebben met de manier waarop een product is gemaakt: is het bijvoorbeeld van gerecycled materiaal gemaakt? Of wordt er in de fabricatie voldaan aan alle nodige maatregelen die nodig zijn om minder schade aan het milieu aan te richten? Dit heeft dus direct met de invloed op ons en onze omgeving te maken: dit samen is “het milieu”. Duurzaam kan ook betekenen dat een product lang meegaat (een lange levensduur heeft), of dat je er met zicht op de kosten (berekend over een periode) minder geld aan kwijt bent.

Bij onze elektrische sfeerhaarden werkt duurzaamheid precies deze twee kanten op: het is minder schadelijk voor het milieu, maar bovendien van lange levensduur en een grote meevaller op de energierekening!

Voordelen van een elektrische sfeerhaard, qua duurzaamheid

Bij De Sfeerhaard promoten we graag een energiezuinige leefstijl. Hierdoor hebben wij een milieubewuste kijk op onze producten en doen ons best deze zo schoon mogelijk te produceren.

Onze elektrische sfeerhaarden zijn energiezuinig en daarom zeer geschikt voor mensen die een duurzaam en energiezuinig huishouden belangrijk vinden. Ben jij nog niet compleet duurzaam bezig, maar wil je dit wel steeds meer doen? Heel goed! Ook dan zijn onze elektrische haarden geschikt voor jou.

Wat zijn de voordelen van een elektrische sfeerhaard, gericht op duurzaamheid?

  • Onze sfeerhaarden worden zo duurzaam mogelijk gefabriceerd en zijn voorzien van energielabel A.
  • Wanneer onze elektrische sfeerhaard met warmte-element 1 uur op de hoogste stand staat, kost dit je gemiddeld 0,33 Euro.
  • Wij gebruiken LED-lampen van maximaal 10 Watt. Dit komt neer op slechts 0,01 Euro voor vier uur gebruik van de sfeerhaard (zonder warmte-element).

Waarom zijn onze haarden energiezuinig?

Hoe kan het eigenlijk dat onze elektrische sfeerhaarden zo duurzaam en energiezuinig zijn? We zetten een aantal bepalende punten voor je op een rijtje:

  • Het elektrische vlammenspel creëren we met LED-lampen. De LED-lamp is de meest energiezuinige lamp en verbruikt slechts 10 Watt.
  • Onze elektrische wandhaard Vancouver heeft twee warmtefuncties. Lekker warm, maar zonder stookkosten voor gas of hout!
  • De elektrische inzethaarden Montreal en Toronto hebben geen verwarmingselement: dat is pas voordelig en energiezuinig.

Duurzame haarden: ons assortiment

Je leest het: alle elektrische sfeerhaarden van De Sfeerhaard zijn energiezuinig. Al helemaal in vergelijking met de klassieke hout- of gashaard! Wij hebben twee soorten haarden: de wandhaard en de inzethaard.

In ons assortiment wandhaarden hebben wij 1 model in diverse formaten en uitvoeringen, dat is Vancouver. In ons assortiment inzethaarden beschikken wij over 2 modellen. Dit zijn de Montreal en Toronto en zijn beschikbaar in diverse formaten.

Energiezuinige elektrische sfeerhaard online bestellen

Ben jij er helemaal uit welk model energiezuinige haard jij kiest? Bestel hem dan gemakkelijk online bij De Sfeerhaard! In een paar klikken maak je jouw keuze en ontvang je een bevestiging. Binnen een paar dagen wordt de elektrische haard bij jou geleverd en al binnen een dagdeel hang je hem op. Heb je vragen over onze elektrische haarden, bezorgen en ophalen, keurmerken, garantie, duurzaamheid of kwaliteit? Neem dan een kijkje op onze Klantenservice-pagina of neem gerust contact op met ons op.

Stuur ons een appje!